Малко помощ за гардероб
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Малко помощ за гардероб
Захванах се да си чертая гардероба за спалнята и не мога да преценя кое ще е по-удачно - 6 крила по 50 см или 5 крила по 60 см.
Колебанията се породиха както от функционална гледнаточка така и от конструктивна....
Функционално:
Чудя се кое ще е по-удобно предвид, че в тоя гардероб трябва да си сместя моите дрехи + част от дрехите на половинката(нейните са бая повече от моите затова за нея ще има още един гардероб отделен, ама това е друг въпрос
)
Конструктивно:
Другото, което се чудя е натоварването на пантите - при 2 метра високи врати и 50см ширина, по книжка, дават да се сложат 5 панти, а 60см е +20% тежест, а и на 2 от вратите ще има огледала.
Лошото е, че на пантите никъде няма характеристики каквито биха ми свършили работа за симулацията.
Та затова търся съвет, от някой, който има наблюдения - дали ще увисне или не. Ако са 60см вратите ще групирам пантите тка, че в горната половина на вратата да са 3 от тях, една малко под центъра и една в долния край, която е само водеща.
За да стане малко по-ясно - гардеробът ще е с габарити 3м и висок 2,40м(2 метра врати + 40см надстройка).
Съвети?
Колебанията се породиха както от функционална гледнаточка така и от конструктивна....
Функционално:
Чудя се кое ще е по-удобно предвид, че в тоя гардероб трябва да си сместя моите дрехи + част от дрехите на половинката(нейните са бая повече от моите затова за нея ще има още един гардероб отделен, ама това е друг въпрос

Конструктивно:
Другото, което се чудя е натоварването на пантите - при 2 метра високи врати и 50см ширина, по книжка, дават да се сложат 5 панти, а 60см е +20% тежест, а и на 2 от вратите ще има огледала.
Лошото е, че на пантите никъде няма характеристики каквито биха ми свършили работа за симулацията.
Та затова търся съвет, от някой, който има наблюдения - дали ще увисне или не. Ако са 60см вратите ще групирам пантите тка, че в горната половина на вратата да са 3 от тях, една малко под центъра и една в долния край, която е само водеща.
За да стане малко по-ясно - гардеробът ще е с габарити 3м и висок 2,40м(2 метра врати + 40см надстройка).
Съвети?
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Re: Малко помощ за гардероб
Ходих на гости в Испания и ми направи впечатление на няколко места, че масово гардеробите са с плъзгащи врати. Изглежда ми практично и може и огледала да има. Може би това е новата мода или просто са така за да не изиска място пред гардероба за да се отворят 50-60 санта врати.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
5 панти са дoстатъчни и за двата варианта ама пък и не каза какви ще са ( гадни китайчета нямат изчисления
) . Това за групажа в горния край пък откъде ти хрумна , дограмаджии го правят (не всички) ама и те не знаят защо. 6х50 си е 3 гард. по 100см , добра конфигурация за дрехи на закачалки и може в средата долу да си сложиш двойка чекмеджета за бельо и други (само дистанцирай заради пантите ) .

Последна промяна vladobate на 29 Дек 2015, 19:18, променена общо 1 път
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Аз си събрах PAX от ИКЕА 236см. Едната врата е с огледало, широка е 50см, тежи почти 20кг и се държи на 4 панти. Не знам дали ще провиснат някой ден, но засега всичко изглежда много стабилно. Както каза колегата преди мен, можеш да разглеждаш секциите като 3х100см със 6х50см (+/-) врати и само някои секции да преградиш посредата. Нещо като това или това.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Обкова ще е Heafele - няма смисъл да се спестят 20-30-50 лева от панти и после да се ядосва човек, а иначе, групирането се прави, за да може в горната част, където имаш по-големи услилия на опън, да има по-здраво захващане 
За плъзгащите механизми - не ме кефят нещо - предпочитам врати с панти.
За чекмеджетата - няколко от крилата имат по 4 чекмеджета за бельо, чорапи и т.н. и то достъпни отвън - убедих се че е къде-къде по-удобно спрямо тези, които са вътре, в гардербоа, скрити, зад вратата.
Малко по-късно ще кача каквото съм намислил до момента - идеята е крилата които са за закачалки да имат по 2 щеки за да съберат повече дрехи
Като си мерих моите дрехи по закачлките ~100см разстояние между двата реда е ок, така че горните да не се опират в долните.

За плъзгащите механизми - не ме кефят нещо - предпочитам врати с панти.
За чекмеджетата - няколко от крилата имат по 4 чекмеджета за бельо, чорапи и т.н. и то достъпни отвън - убедих се че е къде-къде по-удобно спрямо тези, които са вътре, в гардербоа, скрити, зад вратата.
Малко по-късно ще кача каквото съм намислил до момента - идеята е крилата които са за закачалки да имат по 2 щеки за да съберат повече дрехи

Като си мерих моите дрехи по закачлките ~100см разстояние между двата реда е ок, така че горните да не се опират в долните.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Cyberloner написа:За плъзгащите механизми - не ме кефят нещо - предпочитам врати с панти.
При плъзгащите врати имаш много по-големи огледала - 3 метра огледало пред спалнята е доста интересно

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
За пантите - те горните кат са на опън долните са на натиск , кво праим. За плъзгащите врати - пример , ако са 3 броя отваряш едновременно само и единствено 100см , другото в този момент не може се ползва , тъй че имат си сериозен недостатък , още повече си е голямо лашкане наляво-надясно. Единствено където няма никакво място за отваряне са препоръчителни и да - визия .
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:За плъзгащите врати - пример , ако са 3 броя отваряш едновременно само и единствено 100см , другото в този момент не може се ползва , тъй че имат си сериозен недостатък , още повече си е голямо лашкане наляво-надясно. Единствено където няма никакво място за отваряне са препоръчителни и да - визия .
Аз говорех за 2 - можеш да отвориш половината гардероб едновременно. А необходимо ли е повече? Чак пък сериозен недостатък... Едва ли някой отваря 4 или 5 врати на гардероб едновременно

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
@vladobate - и това е вярно,м но когато няма увисване отгоре долната панта е само водеща 
Кажи на половинката ти следното "Бях забравил, след 3 часа сме на рожден ден на ХХХХХ(името на произволен приятел) в еди си кое заведение, вика че щял да ни запознава и с гаджето си" и остани в стаята, в която тя ще се приготвя и ще видиш всички врати и чекмеджета на гардероба отворени

drago_pavlov написа:Едва ли някой отваря 4 или 5 врати на гардероб едновременно
Кажи на половинката ти следното "Бях забравил, след 3 часа сме на рожден ден на ХХХХХ(името на произволен приятел) в еди си кое заведение, вика че щял да ни запознава и с гаджето си" и остани в стаята, в която тя ще се приготвя и ще видиш всички врати и чекмеджета на гардероба отворени

Последна промяна Cyberloner на 28 Дек 2015, 22:15, променена общо 1 път
Мислих си да не пиша повече ама няма смисъл да изпадате в заблуди. Горна , долна , еднакво се натоварват , и 3 да сложиш горе при неправилен монтаж пак ще се изчекнат. И 5 да сложиш кат са локумени ще се скъсат. Затова прилични панти ,но марката не е единствено важна , всеки производител си има серии ( по-леки , по-тежки , правени за БГ , да да и това го има ) . Никъде производител на панти няма схема за особен монтаж във височина , само бройка най-много да се уточни . Плъзгащите врати...ами сложете ...кефа цена няма , само клипче после , че пада смях , само дет няма кой да каже предварително кво се случва , никой не се замисля. 2 и 3 врати плъзгащи е отчайващо положението , в първия случай отваряш половинка , във втория една трета , демек 3 метра гардероб отваряш само метър , ами компромиса ще да е бил много важен . Много са хубави ама на снимка , практичността е до толкова че са приложими когато няма място за отваряне. Пък и иди плъзни метър и кусур врата наляво( примерно ) вземи гащите и после надясно....ухааа , няма такава досада , просто не са с голямо приложение практично , поне за БГ , иначе визия се докарва .
За плъзгащите механизми си в голяма заблуда.
Няма такъв кеф да докоснеш хубав механизъм с един пръст, а той да се плъзне по масло с ~50+ кг. врата. Само от докосването на вратата то тя се отваря до над 50% от самосебе си.
След това да го бутнеш леко на обратно и той да се затвори мазно почти без никакъв звук. Особено за стая, където се спи, то е невероятна екстра. Не, че и нормалните панти не може да са такива, но от лично моя гледна точка е много по-лесно с едно движение да си отворя половината гардероб, а не да отварям една врата за панталона, втора за ризата и т.н.
Няма такъв кеф да докоснеш хубав механизъм с един пръст, а той да се плъзне по масло с ~50+ кг. врата. Само от докосването на вратата то тя се отваря до над 50% от самосебе си.
След това да го бутнеш леко на обратно и той да се затвори мазно почти без никакъв звук. Особено за стая, където се спи, то е невероятна екстра. Не, че и нормалните панти не може да са такива, но от лично моя гледна точка е много по-лесно с едно движение да си отворя половината гардероб, а не да отварям една врата за панталона, втора за ризата и т.н.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
JTD написа:За плъзгащите механизми си в голяма заблуда.
С един пръст викаш ама да докоснеш....50кг. .....щом казваш

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:...
Ползвал ли си изобщо гардероб с плъзгащи се врати или си раздвижваш клавиатурата?
vladobate написа:Пък и иди плъзни метър и кусур врата наляво( примерно ) вземи гащите и после надясно....ухааа , няма такава досада , просто не са с голямо приложение практично , поне за БГ , иначе визия се докарва .
"поне за БГ" - Що? Хората извън БГ по друг начин ли си обуват гащите

Направо изби рибата - не били с практично приложение в БГ...
vladobate написа:JTD написа:За плъзгащите механизми си в голяма заблуда.
С един пръст викаш ама да докоснеш....50кг. .....щом казваш.
Именно.
А чекмеджетата в кухнята са ми с механизми за по 35кг, а се отварят отново до края с един пръст. И то с докосване на вътре и 1 секунда след това се отваря чекмеджето само до края, без дърпания и подобни щуротии. А затварянето им става с едно леко бутване навътре и се плъзгат брутално сами почти без усилие. Ако ще и с 35 кг. материал да им поставиш вътре, ако събереш въобще толкова.
Има такива механизми, че ще ти се завие главата. Въпроса е да дадеш малко повече пари за тях.
За този тип механизми говоря.
Както казах няма по-удобно нещо да имаш плъзгащи врати и да нямаш офсет между тях, а управлението им да е безупречно.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Човека си прави сам гардероба механизми с електромеханично подпомагане ще му струват колко целия проект . Давайте коректни примери използвайки цифри , 50кг врата е 1.70х2.50м. и няма нищо общо с тази на клипа , пък и там гледам човека повече от докосване му беше бутането още повече и с 4 пръста не с един. При механизми за плавно затваряне последното се извършва от пружина , която при отваряне създава съпротива и няма как да е толкова лесно както се описва . И гардероб имам с три крила и чекмеджета имам по метър широки нахакани с чинии и опит имам над 15 години в тази сфера . Затова и пиша конкретно и с точност , тъй като има значение за крайния потребител кога да плъзга и кога да отваря за да е доволен от резултата. Осра се темата заради неточности и раздувки колко било гот ...да гот е ама кога е гот....затвори за да отворя и времето за плъзгане е по-голямо в сравнение с отваряеми врати . Нищо против плъзгащи системи , но си имат и недостатъците , затова и компромисите трябва да се претеглят при избора . Живи и здрави и весели празници . ПС: Колегата се е ориентирал гледам доста практично избирайки външни ( видими ) чекмеджета , тъй като се обслужват по-лесно и бързо , явно това му е приоритет затова и наблегнах на недостатъци при плъзгане . Мир да е . 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2