Навсякъде искат нотариален акт, WTF?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Навсякъде искат нотариален акт, WTF?

Мнение от madafaka_donkele » 05 Яну 2016, 22:34

Член от семейството иска да си направи временна адресна регистрация с адрес на имот, който си е на мое име. От общината казали донесете нотариален акт и копие и оригинал, копието ще остане при нас :shock:
Ще откриваме партиди към Софийска вода - оставете по едно копие на нотариалните актове да сравнят от Софийска вода дали съвпадат нещата :shock:
Може и да съм прекалено параноичен, ама не ми се дават копия на точно този документ на всеки втори, щото на някакви малоумници така им е скимнало.
За адресната регистрация мисля да направим един формален договор за наем, понеже навремето аз така си направих временната регистрация. Не са ми искали никакви нотариални договори. Ако има и друг начин обаче ще се радвам да го чуя.
За Софийска вода още не съм го измислил как да го накъдря. Като ги знам и какви са коне с капаци и грам не вдяват кво им се говори...ако някой се сеща може ли нещо да се направи :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Навсякъде искат нотариален акт, WTF?

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2016, 22:59

Така са. Нотариалния акт ти е един вид лична карта на имота. Навсякъде го искат като доказателство, че ти си собственика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Коцето » 06 Яну 2016, 14:45

Относно договора за наем не си прави труда, защото пак трябва да отиде собственика на имота в общината с копие от нотариалния акт и да декларира че този човек наистина е под наем на този адрес. Поне за Стара Загора е така от доста време.
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 06 Яну 2016, 17:45

Колега, нотариалните актове вече не са "Светия Граал" та да го пазиш в тайна. Всеки който иска може да извади копие от Имотният регистър, така че спокойно 8)

В Софийска вода не взимат копие, само сверяват данните.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2016, 17:50

barty написа:Колега, нотариалните актове вече не са "Светия Граал" та да го пазиш в тайна. Всеки който иска може да извади копие от Имотният регистър, така че спокойно 8)

Как документ, който удостоверява притежание за десетки и стотици хиляди евро ще се развява току така? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 06 Яну 2016, 17:54

barty написа:Всеки който иска може да извади копие от Имотният регистър

:shock: Аз по принцип не, че ми свидят копията нещо, ама както казах съм параноик на тази тема и по-специфично да не ме прекара някой с документите и да си присвои апартамента. Но ако наистина всеки свободно може да си извади копие.... :banghead: :banghead: :banghead: :censored: :censored: :censored: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Яну 2016, 17:58

Коцето написа:Относно договора за наем не си прави труда, защото пак трябва да отиде собственика на имота в общината с копие от нотариалния акт и да декларира че този човек наистина е под наем на този адрес. Поне за Стара Загора е така от доста време.

+1 Така е и в София, собственикът попълва декларация, че дава съгласие лицето да живее в неговия имот.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 06 Яну 2016, 20:45

cod-cdbp написа:
barty написа:Колега, нотариалните актове вече не са "Светия Граал" та да го пазиш в тайна. Всеки който иска може да извади копие от Имотният регистър, така че спокойно 8)

Как документ, който удостоверява притежание за десетки и стотици хиляди евро ще се развява току така? :roll:

В Имотният регистър в София съвсем легално, срещу официална тарифа, можеш да вземеш ксерокс копие от нотариален акт на всеки собственик, стига да му знаеш данните. Това е с цел при покупка на имот да направиш съответните справки :yes:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 06 Яну 2016, 21:47

A aз се чудех откъде този бум на имотни измами, па то си било даже и легализирано :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Яну 2016, 21:58

Мислиш ли, че баш за имотните измами проблема е в справките?

Ама сериозно ... Що не спрете да пишете глупости и да пробвате да мислите малко преди да тракате по клавишите?

Нали някой трябва да я изповяда тая сделка като се увери в документите и самоличността на продавач/купувач ...
Или викаш не ще да е заради нотариусите измекяри, а заради справките ... :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 06 Яну 2016, 22:02

K_Ilkov написа:Мислиш ли, че баш за имотните измами проблема е в справките?

Ама сериозно ... Що не спрете да пишете глупости и да пробвате да мислите малко преди да тракате по клавишите?

Нали някой трябва да я изповяда тая сделка като се увери в документите и самоличността на продавач/купувач ...
Или викаш не ще да е заради нотариусите измекяри, а заради справките ... :dunno:

Абсолютно прав. То ако беше проблема в данните, данни се намират най лесно. Към автора на темата - колега не си прави сам някакви филм, никой няма да ти присвои така имота

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Яну 2016, 22:19

K_Ilkov написа:Или викаш не ще да е заради нотариусите измекяри, а заради справките ... :dunno:
Винаги съм се чудел, при положение ,че съвсем законно печелят меко казано добре ,за къв уй някои нотариусчета се забъркват в измами :dunno: ..Ама ей на-факт си е :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Яну 2016, 22:29

човешката лакомия край няма ...
а липсата на безнаказаност със сигурност не помага :dunno:

освен това като се замисля тия дето ги правят измамите кви хора са
незнам доколко е удобно да им се отказва ...

Абе, БГ стайл форевър :banghead:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Яну 2016, 9:12

В моите представи нотариуса или е организатор на измамите или го държат с нещо. Не виждам иначе от какъв зор човек с една от най-добре платените професии да си рита хляба.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Яну 2016, 10:22

K_Ilkov написа:Мислиш ли, че баш за имотните измами проблема е в справките?

А ти що не вземеш да успокоиш тона малко и да се пробваш да мислиш на свой ред - дали този някой, който си е направил труда да се добере до данните ми ще е ей така случаен човечец или ще си е баш измамник с нотариус "под ръка" тръгнал да прави въпросната гимнастика именно с цел измама и присвояване на имот? Кой нормален човек ходи и вади подобни справки? Никой. Преди 3г. го купувах апартамента и пак такава справка не съм търсил и/или вадил. Хиляди други неща вадихме и двете страни, но такава справка никой не ни поиска, при положение, че бях си наел адвокат за да си вържа гащите по всички параграфи. Нито адвоката, нито нотариуса споменаха за такава справка.

Лично за мен това си е огромна дупка в закона - чужд човек да може да вади справка за моя имот без мое съгласие и без каквато и да е валидна причина :shock:... Заеби ма'афака.
Дебилщина + идиотщина + малоумщина + простащина не на квадрат ми на амнайста степен направо. Да ги ева и законите и законодателите и лобисти и всичката сган покрай тях. Такава лайнария не съм виждал никъде и съм 10000000000000000000000% сигурен, че го няма тва никъде по света.

adovet написа:никой няма да ти присвои така имота

На това се надявам.

Следваща

Назад към Извън Темата