Цените в Лидъл

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Цените в Лидъл

Мнение от stambo_81dg » 05 Яну 2016, 23:15

Колеги, живея в Англия и сега за празниците си бях в България и ходих до лидъл и се натъкнах на фрапиращи разлики в цените на едни и същи стоки между българския и английския Лидъл.

Кишу Алесто 250гр в Бг 7.99лв в Ук 2£=5.30лв близо 11лв разлика за кг. :kuku:
Сирене Фета 200гр. в бг 3.99лв в Ук 1£=2.65лв около 6.50лв разлика на кг. :bang:
Млечен шоколад 200гр. В Бг 3.50 в ук 1£=2.65лв
Близо 1лв разлика за 1бр.
Друг случаи, не от лидъл - Винтоверт Dewalt го вземам 400лв от ук, същия в Бг го продават за 700 :shock:

Ей това някои може ли да ми обясни защо така се получава или тука просто всички ни таковат яката??
Зададох им този въпрос и ми казаха, поради по високите ставки ДДС и повече транспортни разходи но не ми се вярва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Цените в Лидъл

Мнение от Stoqnov_1979 » 05 Яну 2016, 23:35

Щото сме богати! Ей го и Тиквата каза,че сме най-богати в европата,защото почти всички сме имали собствени имоти-къщи, апартаменти, земи,коли-почти на човек по една,а все сме ревяли! Бедни са били другите,че цял живот живеели под наем.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Яну 2016, 23:59

И как може да сравнявате държава с над 60 милиона потребители с държава с 6.8 милиона потребители - постоянно намаляващи???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 06 Яну 2016, 0:00

То да е само това. Много стоки са по ефтини отколкото в БГ. А за мобилните услуги да не говорим. Аз съм на Lycamobile и за 15 паунда ползвам 1500 мин неограничени смс и интернет 4к. Разговорите до БГ са 0.01 пи на минута. Кого да питам сега ? Ментел , или другите оператори защо така ? Няма обяснение колега. В БГ всеки иска да забогатее бързо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Яну 2016, 0:03

И понеже намаляваме и ставаме все по-богати, цените ще растат още и всички ще са доволни.
Аз освен в Бг не съм виждал другаде, почти всеки да има по 2, че и по 3 телефона. Сега намаляха, понеже масово има телефони с две карти.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 06 Яну 2016, 1:42

Тук цените са като в Швейцария, само че без техните заплати и техният стандарт. А пък може Бойко да каже, че сме богати и то Швейцарците :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 06 Яну 2016, 6:56

ivoo написа:.... А за мобилните услуги да не говорим. Аз съм на Lycamobile и за 15 паунда ползвам 1500 мин неограничени смс и интернет 4к. Разговорите до БГ са 0.01 пи на минута. Кого да питам сега ? Ментел , или другите оператори защо така ? ...

Недей така, че Теленор ми предложиха план 1000 мин и 4 к интернет на 4G плюс 200 мин/4 к интернет резерв за 15 кинта. А 15 кинта са доста далеч от 15 паунда :winky:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2016, 8:05

Много неща са по-евтини от UK за съжаление. То за това има десетки фирми за транспорт от там. Плащаш си транспорта и имаш достатъчно добра разлика в цената, че да не помислиш да го купуваш от тук. За медицински изделия разбирам - държавата им помага (пише, че не плащаш ДДС), но за останалото не ми е ясно кои данъци в БГ са по-високи, че цените са такива. Може би на работната сила се плаща повече, защото още не сме приели достатъчно имигрнти като тях :mhihi: Или калкулират разходите в резултат на корупцията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Яну 2016, 8:48

От Лидъл не пазарувам. Иначе още утре фащам самолета и заминавам за Лондон щот там сиреньето и некъв менте шоколад е по-йовтин от тука. Добре че ми отворихте очите! Тва резко ще повиши доходите ми. Щот Лондон по принцип е един евтин град и не е проблем да си джиткам насам натам....или па Англията е йовтинка майкоуууу, само сиренье че ядем и че си говорим с аверите в бг-то тънкана.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Яну 2016, 9:40

Аз не мога да разбера, защо трябва Лидъла или другите да са по-евтини в България?????
Собственика на Лидъла май беше най-богатия германец, та като му вървят нещата, няма зорлен да ги намаля. Лидъла има огромен успех в БГ и все нови и нови магазини се отварят, вие високи му били цените...
Друг е въпроса, че за мен това не е магазин, повечето неща са си мега зле произведени за тях за да имат още по-голяма печалба.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Яну 2016, 11:14

То в лидълата и по 2 лева да са кашуто и шоколада пак няма да си купя от там. За инструментите и дрехите им няма да коментирам, ти само като видиш храната каква е...

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2016, 13:45

Мисля, че сравнението е по-скоро България - Англия. А Лидъл с нищо не е виновен, че тук пазара е такъв и цените на стоките са такива.
Колкото до самите магазини - наистина се развиват много добре, напипали са верния път и го следват - къде с цени, къде с реклама. И да ги оплювате пак са доста по-добре от останалите в тази пазарна ниша - на евтини хранителни и не толкова хранителни магазини.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 06 Яну 2016, 14:41

На колегата стартирал темата - наблюденията ти важат и за коя да е държава от западна Европа и България и голяма търговска верига тук. Понеже съм от бранша и понеже имаме контакти с доставчици от Англия, обяснявам защо:

- в Англия ДДС на храните няма. Тук има, което не пречи контрабандни стоки да се продават на едро с ДДС (!) и кухи фирми да си инкасират тези 20%+надценка
- доставчиците на някои големи вериги са точно определени съответно всеки може да внесе някакво сирене, но не всеки ще може да го продаде на някоя БГ верига с по-добра цена.
- Като цяло вноса е труден, защото тук пазара е малък и се внимава със срокове на годност и тн, съответно малки вносове, процента логистика е голям и продуктът е скъп на рафта...

Не е стряскащо колко едно нещо е по-евтино като абсолютна стойност в Англия/Германия/Италия - по-стряскащото как седи като процент от средномесечните доходи на населението. Тук процента е голям - в ЕС малък. Това се дължи и на общата земеделска политика на ЕС (към земеделци и животновъди в западните страни). България не участва в тази политика тъй като тя е екслузивна за държавите основателки и някои други (мисля, че и на Норвегия помагат - но там е за рибите), затова ядем полски и германски меса и кашкавали. Нашите не са конкурентни. Съответно, за да е конкурентен кашкавала - няма мляко, защото млякото е скъпо.

Друг пример: спагети Барила 500 гр. - цена в метро - 2.80 - 3 лв с ДДС. Цена в Италия - 0.54 ЕУР на рафта. Цена в Германия - 0.61 ЕУР на едро. Смятайте сами.

Българина е финансово премазан от собствената си държава, а бизнесът се развива в кофти среда!

Има и много други фактори, които допринасят за ценообразуването, но са индиректни. В Англия има складове на едро за хранителни и нехранителни стоки от по няколко квадратни километра с 5 човека персонал. Това се дължи на дълги години капитализъм, утвърдени бизнес практики, ЕРП системи, ноу-хау и тн и тн. Тук една търговска фирма с 1 декар склад има 10-15 човека персонал - склададжии и щофьори - защото няма автоматизация и пазарът е много фрагментиран.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 06 Яну 2016, 17:30

zazomazo написа:
ivoo написа:.... А за мобилните услуги да не говорим. Аз съм на Lycamobile и за 15 паунда ползвам 1500 мин неограничени смс и интернет 4к. Разговорите до БГ са 0.01 пи на минута. Кого да питам сега ? Ментел , или другите оператори защо така ? ...

Недей така, че Теленор ми предложиха план 1000 мин и 4 к интернет на 4G плюс 200 мин/4 к интернет резерв за 15 кинта. А 15 кинта са доста далеч от 15 паунда :winky:

Верно ли ? Ами хайде вземи си този план тогава и да си поговориш 200-250 мин на месец до Англия ? Да видим накрая на месеца как ще си :mhihi:
Разговорите до БГ са 0.01 пи на минута

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 06 Яну 2016, 22:05

ivoo написа:
zazomazo написа:

Верно ли ? Ами хайде вземи си този план тогава и да си поговориш 200-250 мин на месец до Англия ? Да видим накрая на месеца как ще си :mhihi:
Разговорите до БГ са 0.01 пи на минута

Да ти кажа ли как ще съм?
Ето:
http://www.telenor.bg/bg/private/plan/v ... all-europe

Допълнителен пакет към абонаментния ми план - 5.90 ЛЕВА за 200 минути в Зона 1.
Правим операция "събиране" - 15 кинта абонамент + 5.90 допълнителен пакет = 20.90 лева.
Ще те оставя сам да си сметнеш колко по-малко са 20.90 лева от 15 паунда :ok:

Предполагам няма в следващия си пост да ми извадиш нек'ъв извънземен курс паунд/лев , с който да ме закопаеш и да се окаже, че 15 паунда са към 18 /примерно/ лева
Или пък ще се окаже, че тези 15 паунда са за тримесечие....? :mrgreen:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата