Трябва ми женска кола - Мазда 3 след 2006 г. или бмв 120 д

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Трябва ми женска кола - Мазда 3 след 2006 г. или бмв 120 д

Мнение от Vasko » 06 Яну 2016, 18:17

Здравейте ,колеги и за много години на всички ! Желая Ви най-вече здраве, щастие, късмет и една по-успешна и благодатна 2016г. И нека всички през тази година минете много безаварийни километри и нека тук споделените теми за развалени автомобили стават все по-малко, а за покупки на автомобили и радостни събития все повече !!!!
Имам питане към Вас - трябва ми женско автомобилче.. Бюджета е около 12-13 000 лв. Моята идея е една 120-ка БМВ дизелче и без това всички автомобилчета са БМВ в семейството .... Мадамата иска МАЗДА 3 седан модел след 2006 г. и ще и останат парички за гориво и обикаляне.
Нямам наблюдения за тези автомобилчета, от друга страна карах бмв 120 - е, много тясен автомобил и много твърд волан ... Колкото и да не ми се иска, след е30-ка, е34-ка, е39-ка и е60-ца , май ще изневерявам на марката и в семейството ще влиза автомобил от друга марка - ще взимаме мазда 3 седан ..
Другата възможност мислех, да продам е60-цата и да добавим още някой и друг лев и заедно с нейните парички да вземем едно ф 10 -ка -много добра лимузина пък и е идеален семеен автомобил -нали имаме дъщеричка на 6 години ... Мен лично не ми се иска тя да кара толкова скъп автомобил ф10 , по-добре да и дам е39-ката и да продадем е60-цата и да си взема ф10-ка ,обаче тя каза, че и е супер неудобно с тази голяма 5-ца и за градска кола си мисля, че не става...
Дайте, мнения или идеи за друг автомобил може би ..Не знам какво се е влюбила в тази мазда 3 седан .Карах го - не съм очарован ,а и вътре салона не е кой знае какво пък и предполагам частите ще са скъпи предвид ,че няма много по моргите ... Не знам , до сега 15 години само БМВ и изведнъж се хвърляме на друга марка ,за която не знам почти нищо освен предположения, че като ги няма по моргите и всичко което се развали ще трябва да се взима от магазин ,а и доколкото знам японските части не са никак евтини !
Очаквам вашите съвети и предложения -може в крайна сметка да вземем някакъв посредствен автомобил до 6-7 000 лв и с другите да ги заделим за почивка лятото и други неща... Не е задължително непременно да продаваме и е60-цата и да се напрягам да наливам допълнително пари за ф10, макар, че се влюбих в този автомобил ..Усещането е много различно особено като го подкараш ...:))))
Последна промяна Vasko на 14 Яну 2016, 23:50, променена общо 1 път
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Трябва ми женска кола -Мазда 3 след 2006 г. или бмв 120

Мнение от Leon » 06 Яну 2016, 19:03

Фейслифтовата единица е с най-лекия волан, който аз съм карал... Тясна е, да, но нали ще я кара жена (едва ли е 1.90), а и няма да ходите на море с нея. Над маздите нямам наблюдения, но аз бих взел нещо, което познавам, а не тепърва да уча скъпи уроци.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от gurcayy » 06 Яну 2016, 20:42

Ако се спреш на Мазда, гледай да не е 1.6 дизел. Маздата е хубава кола, но е много зле откъм шумоизолация. Защо не погледнеш Тойота Аурис?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 06 Яну 2016, 22:55

Ауто билд: "Всяка Мазда след 3тата година я започва ръждата.". Изводът е за теб.
Аз бих и взел единичка или Е46 компакт.
С много любов към децата!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 07 Яну 2016, 1:12

Ако не си фанатизиран и не си податлив на клишета:
http://www.mobile.bg/11439909529593684

И ще останат много пари за други неща. :)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 07 Яну 2016, 1:33

JTD написа:Ако не си фанатизиран и не си податлив на клишета:

FIAT - Fix It Again Tomorrow....не е случайно.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 07 Яну 2016, 1:37

Brutal Money Waster

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 07 Яну 2016, 1:37

JTD написа:Ако не си фанатизиран и не си податлив на клишета:

Колега, тя държи на седан - да има багажник иначе такива с пет врати не и харесват .. Не случайно и мазда-та иска да е СЕДАН, а не хечбек каквито са повечето ....Затова е и толкова трудно да я придумам за 1-чката на БМВ ... Иска седан и това, защото не можела да паркира назад когато е с пета врата автомобила...Абе, женска работа-какво да я правиш и като се е влюбила в тази мазда 3, не знам какво толкова и харесва... Пак повтарям, карах я прословутата Мазда ,не съм очарован , а и салона не е нещо особено за автомобил 2007 година ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 07 Яну 2016, 1:41

Щом искаш да си даваш парите, то аз лично бих видял това нещо:
http://www.mobile.bg/11449314708471012

Vasko написа:... Иска седан и това, защото не можела да паркира назад когато е с пета врата автомобила...Абе, женска работа ...

Не мога да го разбера това. Явно е тотално заблудена и въобще не може да паркира.
Моята жена поне се е научила да иска правилните коли. За съжаление не можем да си позволим и да ѝ задоволим искреното желание. :mhihi:
Последна промяна JTD на 07 Яну 2016, 1:50, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 07 Яну 2016, 1:45

Vasko написа:Имам питане към Вас - трябва ми женско автомобилче.. Бюджета е около 12-13 000 лв. Моята идея е една 120-ка БМВ дизелче и без това всички автомобилчета са БМВ в семейството .... Мадамата иска МАЗДА 3 седан модел след 2006 г. и ще и останат парички за гориво и обикаляне.
Нямам наблюдения за тези автомобилчета, от друга страна карах бмв 120 - е, много тясен автомобил и много твърд волан

Аз съм имал няколко Мазди. Това, което казва колегата за ръждата е вярно. Освен това са с много тънки ламарини и кофти уплътнения и оттам много лоша шумоизолация. Стандартните двигатели са им с технологии от преди войната. Аз имах 2008 Мазда 6 2.5 бензин - нищо общо с БМВ/Мерцедес като качество на материали / изработка. Иначе са сравнително надеждни, някой модели са доста по-надеждни от БМВ.
Иначе за 15-16 хиляди можеш да и вземеш такава Mazda 6 - 2.5 бензин - поне откъм екстри и возия е много по-добре от тройката, отпред е с двойни носачи, но лошото е, че е с ръчни скорости - поне моделът за Европа, но тя си е като 5-цата като размер, няма сериозни проблеми, двигателят е много стабилен - атмосферен, може да се сложи газова уредба.
За жена аз бих взел нещо с автоматични скорости. Ако искаш F10 - нещо на малко километри, аз хич не съм доволен от качеството, непрекъснато нещо е счупено и това извън гаранция е скъпо та там ако вземеш нещо на 200 хиляди километра си е бая рисково.
Аз лично бих взел на жена си E90 автомат, но такава не съм имал, колегите да кажат с кой двигател е най-добре. Знам, че 2.0 бензин е за избягване.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Яну 2016, 2:08

Leon написа:Фейслифтовата единица е с най-лекия волан, който аз съм карал... Тясна е, да,

Тясна е, ама друг път... аз такъв клас хеч си е екстра... Е36-цата е по-тясна от Е87... особено щом жена ще я кара (предимно), зад нея спокойно ще може да се вози кой да е... а отпред има доволно място за двама възрастни да се возят комфортно, без да им се удрят ръцете на подлакътника (ако има такъв).

За 1-цата е добре да се гледа да има поне климатроника (REST функцията през зимата е рахат), подлакътник, мултиволан и по възможност хенонови фарове...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Яну 2016, 9:58

Сетих се за теб като го писах това, но все пак колата е тясна, сравнена с други в класа си, а не че не събира двама възрастни. Напротив, повече ме кефи да търкалям единица из града отколкото Е90-та, изключително приятна за каране кола. Иначе субективно Е36 седан отпред ми беше по-просторен от Е87. 'Ма т'ва е съвсем друга тема.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 07 Яну 2016, 10:10

http://www.cars.bg/c1320064
Само като и чета екстрите ми става хубаво. Отвън изглежда доста грозна, но пък за сметка на това има много екстри отвътре. :D

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 07 Яну 2016, 11:38

В този случай си мисля, че може и някаква Шкода да погледнете - оставам с впечатление, че са доста солидни автомобили за цената си. Друг е въпроса, че се нагледах на доста бедно оборудвани Фабии. Може би някоя Октавия седан, втора генерация.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Яну 2016, 12:48

Vra4anin написа:
Vasko написа:Колега, тя държи на седан - да има багажник иначе такива с пет врати не и харесват .. Не случайно и мазда-та иска да е СЕДАН, а не хечбек каквито са повечето ....Затова е и толкова трудно да я придумам за 1-чката на БМВ ... Иска седан и това, защото не можела да паркира назад когато е с пета врата автомобила...Абе, женска работа-какво да я правиш и като се е влюбила в тази мазда 3, не знам какво толкова и харесва... Пак повтарям, карах я прословутата Мазда ,не съм очарован , а и салона не е нещо особено за автомобил 2007 година ...

Купи и тогава въпросната Мазда и това е, какво се чудиш повече. Жената ще кара въпросната кола, важното на нея да и харесва - не на теб или още по-малко пък на нас. Просто съвет - нека има мир и любов в семейството и вземи на жената това което ТЯ иска, за да не се карате после и тя да не ти опява в критични моменти от типа на: ".... и тая кола дето ми я даде която не я исках.... мръсник, простак.... най-хубавите ми години от живота опропасти..." :mhihi: . Не и насаждай мнението си :), никой не обича. Все едно тя да те учи и да ти дава акъл как да пикаеш :ok: .

Успех в намирането на читава маздица. :yes:

Ние по таа логика са имаме и Рено :mhihi: Баси пръчката, ама жената си е доволна, аз също :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Следваща

Назад към Извън Темата