RCF,FBT,MACKIE....кое профи аудио да избера?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
RCF,FBT,MACKIE....кое профи аудио да избера?
Здравейте колеги и за много години,да сме живи да сме здрави и всички които познаваме и обичаме!Отдавна не съм писал и искал компетентно мнение,но вярвам че ще се получи дискусия. 
От малък ми е на сърце аудио техниката и до ден днешен не съм се спрял.Малък увод ще направя,понеже сме яка компаниика,а аз съм "главният заподозрян на купона" винаги
т.е. все гледам да куфеем яко,винаги аз съм човекът с техниката и преди година закупих професионални активни тонколони Gemini RS-415 и пулт Behringer NOX 404,за да мога да управлям въпросните тонколони.Изключително много съм доволен от тях,но проблема е че в събота( 09.01.16) колоните отиват при нов собственик!Причината за продажбата е купона послучай новата година!Понеже имам проблеми с кръста,а след купона трябваше да се прибира наобратно техниката,а едната тонколона е доста обемиста и тежи около 30 кг,реших да взема нещо по-малко което да можем да разнасяме по лесно с кола за бъдещите купони и да не ме натоварва прибирането на техниката когато няма кои да ми помага.Въпросните ми колони,Gemini RS-415 са с 15-ка говорител и свирят разкошно,меко и много силно!Понеже колоните ми имат нужда от подкрепа от профи sub bass,означаваше че трябва да купувам и профи суб,не че е проблем,но означаваше,че трябва да да мъкна още едно нещо,в най добрият случай около 40 кг и то с не удобна за пренасяне форма.След продажбата им в събота(колкото и да не ми се иска),трябва да си намеря нови.Проблемът е какви да са?Попринцип имам опит и съм чувал какво ли не,но за по лесно пренасяне този път май няма да са активни,а пасивни с крайно стъпало.Бюджета които смятам да отделя е 600-800 лв.В крайна сметка може да са активни,но да са по леки.От няколко дни разглеждам водещите компаниии за профи озвучаване,а именно FBT,RCF,MACKIE,JBL,CERWIN-VEGA,QSC,OBERTON,EMINENCE,BEHRINGER и др.Според вас и ако имате опит към кои модели от тези прозиводители да се насоча,като изискванията ми са,лесно транспортиране,full range тонколона (да не се налага намесата на sub,за малки помещения) и да се включим в тази цена!Ще очаквам с нетърпение да се насочим взаимно,понеже липсата на моите "китюци" в хола ми,трудно бих го понесъл
Два клипа на Gemini-тата
https://www.youtube.com/watch?v=9f9kpzaL-NI
https://www.youtube.com/watch?v=isQRFF8__a0
Клиповете са авторски

От малък ми е на сърце аудио техниката и до ден днешен не съм се спрял.Малък увод ще направя,понеже сме яка компаниика,а аз съм "главният заподозрян на купона" винаги

Два клипа на Gemini-тата
https://www.youtube.com/watch?v=9f9kpzaL-NI
https://www.youtube.com/watch?v=isQRFF8__a0
Клиповете са авторски

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Re: RCF,FBT,MACKIE....кое профи аудио да избера?
Здрасти,
Като човек, който се занимава с професионално озвучаване и свирене на живо, бих казал, че читава активна 15 инчова full-range колона под 1000лв на брой (чисто нова) няма. Аз притежавам EV ZLX15-p както и Yamaha DXR15, които комбинирам със Субуфер Алто при по-големи участия и съм изключително доволен от системата, особено от Yamaha-ta, но цената и е над 1400лв на брой. Редовно ползвам и RCF 715a, които също са страхотни колони.
Новите модели активни колони не са тежки и аз лично ги предпочитам пред пасивните такива, тъй като си имат вградена защита, вграден кросовер ако решиш да ги ползваш със Суб и тн.
Ако си със по-ограничен бюджет, Alto TS15 и behringer b215 са компромисен и не са лош вариант за парите си и непрофесионалните цели, за които ще ги използваш. Предполагам като мощност ще са на едно ниво с досегашните ти. Но ако можеш да си го позволиш, вземи си маркова техника, която ще ползваш години наред без проблеми - Yamaha, RCF, EV.
Като човек, който се занимава с професионално озвучаване и свирене на живо, бих казал, че читава активна 15 инчова full-range колона под 1000лв на брой (чисто нова) няма. Аз притежавам EV ZLX15-p както и Yamaha DXR15, които комбинирам със Субуфер Алто при по-големи участия и съм изключително доволен от системата, особено от Yamaha-ta, но цената и е над 1400лв на брой. Редовно ползвам и RCF 715a, които също са страхотни колони.
Новите модели активни колони не са тежки и аз лично ги предпочитам пред пасивните такива, тъй като си имат вградена защита, вграден кросовер ако решиш да ги ползваш със Суб и тн.
Ако си със по-ограничен бюджет, Alto TS15 и behringer b215 са компромисен и не са лош вариант за парите си и непрофесионалните цели, за които ще ги използваш. Предполагам като мощност ще са на едно ниво с досегашните ти. Но ако можеш да си го позволиш, вземи си маркова техника, която ще ползваш години наред без проблеми - Yamaha, RCF, EV.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
глас за VEGA
брат ми има 1x VE-5C + 2x VE-5M + 2x VE-8F + SL-10S
бута къщата
брат ми има 1x VE-5C + 2x VE-5M + 2x VE-8F + SL-10S
бута къщата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Rundev
- младши ентусиаст
-
HDI написа:Здрасти,
Всичко което споменаваш колега в вярно,така е!

- HDI
- кандидат ентусиаст
-
Беринджера, който ти препоръчах е 15 инчов бас с хорна. Винаги е хубаво да има отделна колона за бас, но за партита от 20-30 човека няма да ти е необходим повече бас от това на тази колона, особено ако вземеш 2 броя.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
HDI написа:Беринджера, който ти препоръчах е 15 инчов бас с хорна. Винаги е хубаво да има отделна колона за бас, но за партита от 20-30 човека няма да ти е необходим повече бас от това на тази колона, особено ако вземеш 2 броя.
Именно де,за това говорим

- HDI
- кандидат ентусиаст
-
Нямам наблюдения над този модел, но не очаквай кой знае каква разлика с пластмасовата такава 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Колега а за пасивните италианци LEM T300 какво мислиш?Никога не съм чувал м/у другото изобщо тонколона с марката LEM.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
Ползвал съм само пулт от тази марка, не и колони.
ftp://ftp.heuff.nl/4%20LEM/Manuals/tita ... gue_GB.pdf
Ей тука има инфо за тях, по това което виждам те са 12 инчови, не знам какъв бас очакваш от това. Още повече и max SPL им дават 123db, което е доста слабичко според мен.
Ей тука има инфо за тях, по това което виждам те са 12 инчови, не знам какъв бас очакваш от това. Още повече и max SPL им дават 123db, което е доста слабичко според мен.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
HDI написа:Ползвал съм само пулт от тази марка, не и колони.
Смяташ че няма да ми да ми вършат работа така ли?Понеже от друго място ми ги препоръчаха че за нуждите ми,за които им обясних,били много добър вариант и клатели

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Според спецификациите на Behringer,които ми препоръча колега го дават да е 96 dB,a казваш че няма да ми върши работа и няма да съм доволен от LEM-а които има 127 dB

- HDI
- кандидат ентусиаст
-
На Беринджера max spl е 126db 
Не казвам, че са лоши, не съм ги чувал никога - ако имаш възможност ги чуй на живо. Но няма как 12 инчова да "клати" повече от 15 инчова. Доколкото си спомням ти търсеше да има бас, без да добавяш суб. Това няма да го постигнеш с 12 инчова колона, било то и в дървена кутия.

Не казвам, че са лоши, не съм ги чувал никога - ако имаш възможност ги чуй на живо. Но няма как 12 инчова да "клати" повече от 15 инчова. Доколкото си спомням ти търсеше да има бас, без да добавяш суб. Това няма да го постигнеш с 12 инчова колона, било то и в дървена кутия.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
HDI написа:На Беринджера max spl е 126db
Тука леко немога да се съглася,MDF срещу PVC дограма......бидоните нямат бас приятелю,поне не този които тарся аз в помещение от 40 квадрата да кажем.Смятам че тези италиански тонколони ще свирнат повече от китайския Behringer.
- mastik
- Потребител
-
- Кара: е30 с 286 коня
- Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
- Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 18:34, променена общо 1 път
E30 4 life
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2