AutoCAD
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
AutoCAD
Здравейте!
Първо за много години, живи и здрави и дано новата година е по успешна от предходната за всички ни.
От 2 дни и една нощ
разучавам аутоката и от близо час и половина търся един тип оразмерителни линии и не мога да ги намеря и се надявам, че тук има хора които го владеят да ударят едно рамо.
Та нормалните оразмерителни линии изглеждат така :
|<--------5------->|
А на мен ми трябва този вариант:
------->| |<--------
Извинявам се предварително ако има подобна тема за аутокат, признавам си не съм търсил. С аутокат 2015 съм. Благодаря ви
Първо за много години, живи и здрави и дано новата година е по успешна от предходната за всички ни.
От 2 дни и една нощ

Та нормалните оразмерителни линии изглеждат така :
|<--------5------->|
А на мен ми трябва този вариант:
------->| |<--------
Извинявам се предварително ако има подобна тема за аутокат, признавам си не съм търсил. С аутокат 2015 съм. Благодаря ви
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Re: AutoCAD
Скоро не съм работил с AutoCAD, но мисля, че когато разстоянието е малко и цифрата не може да се събере "вътре", програмата автоматично сменя стрелките с втория вариант.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Колегата горе е прав, ама и можеш и да изнасилиш програмата с AIDIMFLIPARROW команда ,докато мишката ти е върху размера , или десен бутон върху размера и Flip Arrow.
Toва е за 2009 версията ама 100% работи и с 2015.
Друг е въпроса,че щом размера си пасва вътре няма смисъл да го вадиш отвън.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
M5 написа:Скоро не съм работил с AutoCAD, но мисля, че когато разстоянието е малко и цифрата не може да се събере "вътре", програмата автоматично сменя стрелките с втория вариант.
Когато е толко малко при мен текста го изкарва отстрани . При мен едва се събира но се събира, проблема е там, че заради щриховката на детайла това оразмеряване ми се губи.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз съм имал подобен проблем и съм го решавал така - "експоудваш" размера, който не те кефи, после изтегляш оразмерителната линия настрани, дръпваш и числото и това е.
Мисля също, че в настройките на оразмеряването (Dim settings, ако не се лъжа...), можеш да си поиграеш с "leader" и тогава размерът се изнася някъде настрани. Дано съм бил полезен.
Мисля също, че в настройките на оразмеряването (Dim settings, ако не се лъжа...), можеш да си поиграеш с "leader" и тогава размерът се изнася някъде настрани. Дано съм бил полезен.
Excellent! Steven is my name!
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
FuRoRR написа:Колегата горе е прав, ама и можеш и да изнасилиш програмата с AIDIMFLIPARROW команда ,докато мишката ти е върху размера , или десен бутон върху размера и Flip Arrow.
Все пак насилието свърши работа

Borymeckata написа:Аз съм имал подобен проблем и съм го решавал така - "експоудваш" размера, който не те кефи, после изтегляш оразмерителната линия настрани, дръпваш и числото и това е.
Ще го имам в предвид

Вида на оразмерителната линия, местоположението на надписа и още доста настройки се задават от меню DimStyle. 

Един архитект ми изпрати dwg файл. Кажете с коя програма най-лесно бих го разглеждал? Дали трябва да инсталирам AutoCAD, AutoDesk или както там се водят, да ги разучавам за да мога да разглеждам този файл? Или има някои по-леки алтернативи?
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Пиши в гугъл dwg viewer. Има много такива безплатни, които са само за разглеждане на dwg файлове.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Aко е за един път го прати и ще ти го върна в pdf, jpg или png.
Aко е за постоянно:
http://www.edrawingsviewer.com/
Aко е за постоянно:
http://www.edrawingsviewer.com/
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Намерих някаква портабъл версия, сигурно е супер архаична, но го отваря. Там вече придвижването и всичко останало е страшна работа... но поне го отваря. Може ли да премествам чертежите с мишка или само с тия плъзгачи от преди новата ера? Как мога да измеря едно разстояние?
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
За кой софтуер говориш?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Такова чудо не съм виждал.
Ако ти се налага често най-добре си сложи един обикновен аутокад, орязан без библиотеки. Едва ли ще ти натовари компютъра.
Ако ти се налага често най-добре си сложи един обикновен аутокад, орязан без библиотеки. Едва ли ще ти натовари компютъра.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2