Петрохан или Витиня?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Петрохан или Витиня?

Мнение от X-citer » 16 Окт 2006, 11:26

Утре ми се налага да направя един курс до Видин и обратно. Преди често пътувах до този град, но от няколко години не съм. Някой наясно ли е какво е състоянието на прохода Петрохан? По принцип предпочитам да мина през Витиня защото е по-бързо, но този път ще тръгна от Люлин и през Петрохан ще ми е по-удобно. Ако пътят е кофти и има дупки ще си обиколя през София и ще мина през Витиня.
Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 16 Окт 2006, 11:47

Витиня ;)
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Окт 2006, 11:47

Ми не е чак толкова зле има на места но ако не блееш няма да имаш проблеми през петрохан последно минавах преди месец.
Има един гаден участък преди село Гинци с изненадващи дупки но е 2-3 км.
Разликата в километрите мисля е около 40км. през витиня та не знам както прецениш.
Последна промяна vld на 16 Окт 2006, 11:48, променена общо 1 път
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 16 Окт 2006, 11:48

хех - вечната дилема на баща ми като пътуваме към София. Витиня има 40 километра отгоре, шофьорите карат като ненормални заради хубавия път - това са лошите страни. Хубавите страни на Витиня са както вече споменах хубавия път и локацията от която влизаш в София. Петрохан е по-спокоен проход - помое мнение от там минават по-опитни шофьори, камиони няма, пътят е по-къс, а и ти е по-удобно. Като цяло Петрохан по ми допада, но пътя не е особено хубав. Има си дупки доста, не го поддържат този проход. Минава се, не е невъзможно, но си друса и трябва да внимаваш. Да ти кажа като минаваш през община Монтана пътя през Петрохан ще ти се стори страхотен :lol: Замисли се върху един друг проблем обаче - вече е студено и е вероятно на Петрохан да има много влага и мъгла, макар, че за сняг е още рано. Прецени!
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Окт 2006, 12:13

Аз лично предпочитам Петрохан, по-приятно е за каране. Дупки има, откъдето и да минеш. Но ако возиш хора, по-добре Витиня. ;)
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 16 Окт 2006, 13:52

Петрохан :) па и има въртележки :mhihi:
what a helluva ride

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 16 Окт 2006, 14:50

Leon написа:Аз лично предпочитам Петрохан, по-приятно е за каране. Дупки има, откъдето и да минеш. Но ако возиш хора, по-добре Витиня. ;)

И аз така, Петрохан по ми допада. Като цяло пътя от страната към София е по-добър, но излезе ли извън Софийска област става кофти. Има доста коварни завои, трябва да се внимава много и да не се правят безрасъдни изпреварвания.
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 16 Окт 2006, 14:52

Петрохан, баце, баща ми ходи по 2 пъти на седмица до Монтана и си минава винаги оттам, пътя в голямата си част е отремонтиран, има един лек участък, но не е болка за умиране, а Витиня на връщане знаеш, че се отклонява през стария път и е ад.

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 16 Окт 2006, 16:04

Петрохан е прекрасен маршрут,но не за това време от годината-16.10.Шанса да има мъгла е огромен,а тя ти ще ти направи пътуването ад.Иначе пътуването през Витиня е кратко и стегнато и до Новачене безрисково се поддържа високо темпо.Оттам зависи от избрания часови пояс и количеството сиво вещество как ще протече пътуването до Враца,но определено е малко изнервящо.От Враца до Монтана са 15мин кеф.От Монтана има 2 варианта,стар и нов път.Стария по принцип е затворен за ремонт,но е напълно завършен в часта си до село Медовница.Липса на куки,трафик,населени места и прекрасен асфалт с много завои.Но има едно но,до Видин има около 20км неотремонтиран участък(отбивките около Димово).Актуалния път пък е натоварен,минаващ през изнервящо много селища,но без солидни изненади(изключвам един супер бабунест участък в началото-пак около 10км)

младши ентусиаст
Аватар

Аз ползвам винаги петрохан :))

Мнение от 535 » 16 Окт 2006, 16:32

Аз ползвам винаги петрохан :))
по красиво е и зимата като е затворно се кара супер яко !!!
ако можеш де :))

иначе е ясно :)) ако ще возиш мама витиня :)) 1000 пъти по равно е и е еднакво като време :))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 16 Окт 2006, 16:44

sonny написа:... а Витиня на връщане знаеш, че се отклонява през стария път и е ад.

Напротив, точно там е веселото ;) . Особено ако си с по-мощна колица :twisted:

Иначе през Петрохан за последно съм минавал преди години и въобще не знам как е пътят. Ама ако ти се пътува комфортно, мини си през Витиня - северната дъга на околомръсното не е натоварена и от Люлин до Ботовградско трябва да го минеш за 20-ина минути.
It's not who You are, it's who You know...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Окт 2006, 23:32

Момчета и момичета, незнаете в какво задръстване по Витиня вчера следобяд бях :evil: Най-дългия тунел, посока София - двупосочен,оттам - ад :puke: После по-нагоре преди последния, ад по стария път,то си има знак,че е еднопосочно,но хората карат в колона по навик та големи наказания раздавах :mhihi: :mhihi:

Аз кати си ходя по Берковица винаги пътувам по Петрохан,обичам го тоя проход ей :D

Георги Пенчев
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 16 Окт 2006, 23:34

с какво си бил,за тез наказания :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 17 Окт 2006, 1:13

Колеги, балгодаря ви за информацията :bchug:
На отиване ще мина през Петрохан, защото ще гоня време и не ми се иска да губя 20-30 минути от Люлин докато се добера до магистралата. За обратният път предполагам, че ще предпочета Витиня, защото ще пътувам късно вечерта. Ако през Петрохан няма много дупки и пътят е хубав може да се върна и през него. Общо взето ще взимам решенията в движение. Като се върна ще пиша актуални подробности за състоянието на пътя ;)
Изображение

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 17 Окт 2006, 2:01

Aбе аз миналата неделя ходих до видин (Димово) и аз откак се знам се през витиня си минаваме - така че аз съм за витиня ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата