Шофиране с изтекъл акт?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Шофиране с изтекъл акт?

Мнение от Ronian » 24 Яну 2016, 17:24

Колеги да ви попитам каква е глобата ако ме хванат да шофирам с изтекъл акт. Смисъл могат ли да ми вземат книжката и като пишат нов акт колко пари е? Четох стари теми но са от 2008-2010 год, а не вярвам и сега да е същото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Re: Шофиране с изтекъл акт?

Мнение от shlosera » 24 Яну 2016, 18:18

Информацията ми е от началото на миналата година, ако те хванат с изтекло постановление или акт и дадеш акта и книжката могат да ти я вземат сокато не си платиш акта. Мен като ме спираха им давах само лична карта правеха справка че имам валидно СуМПС и пишеха един акт за без документи на стойност 10лв. От тази година незнам как е.

Sent from my E2105 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Re: Шофиране с изтекъл акт?

Мнение от larry_boy » 24 Яну 2016, 18:26

Когато акта ти е изтекъл - все едно си със спрени права да шофираш. Глобата е по член 150 и е от 100 до 300 лв. По същият член се глобява ако нямаш книжка, или караш с необходимата категория. По същия този член могат да те нашият и ако си с изтекла книжка или не си я носиш. Но във втория случай можеш да обжалваш.

В малките градове, полицаите те намират и те поканват да си платиш акта. Ако не го направиш в определения срок, ти пращат призовка, и като се явиш в РПУ-то, ти прибират СУМПС. Демек книжката... :mhihi: :mhihi: . И като си платиш ти връщат и книжката и талона. Ако не си платиш на време влизаш в "черния списък" и нищо чудно да те чакат с патрулката на ъгъла пред у вас, докато се качваш или слизаш от колата. И тогава почват майтапите :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Така поне е в малките градчета в провинцията - и лично аз много се кефя !!!

Назад към Извън Темата