Проблем с домашно парно
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Проблем с домашно парно
Здравейте колеги имам проблем с парното и по други форуми и чичо гоогле не мога да се оправя значи на кратно имам 3-стаен апартамент в 3 от стаите са чугунени радиатори и бачкат на макс работят добре има топлина в хола сложих малак радиатор алуминиев с къси около 15 ребра над мен и под мен гората нямат парно не знам дали е от значение в хола парното ми е ужасно много е слабо пуснато е на 5 а самото парно едвам се усеща пробвах да обезвъздуша има врътна в другият край като я врътна веднага изтича вода ( тоест според мен няма въздох в самият радиатор) в изходящата тръба кранчето според мене е развито до край тоест отворено за него не съм сигурен така ли трябва да бъде или затворено ? Самата вода която излиза от обезвъздушителя не ми се струва много топла
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: Проблем с домашно парно
Извинявай за "глупавия" въпрос, но има ли вероятност като сте монтирали радиатора този му край с пробката да е по-ниско от вентила за регулиране на дебита? И още един въпрос: този радиатор да не е захранен по тръби с по-малко вътрешно сечение от останалите ти радиатори?
Карам бавно! Стигам Бързо!
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Ако имаш в предвид дали е "нивелиран" с просто око не се долавя някъде да е наклонен спрямо дограмата седи в права линия трабите от главните траби към радиатора са 1 идея малко по тънки но това според мен не е проблем самият радиатор е пълен с вода като тръгна да обезвъздушавам няма въздух а със изходната тръба ( долната ) имам врътка за за шестограм каква точно роля играе ? Може да се върти на отворено и затворено положение също така има ли някаква схема за правилно обезвъздушаване или няма значение ? Пробката за обезвъздушаване я отварям на отворени кранове доло и горе на входната и изходната тръба
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Там където е обезвъдушителя, трябва да е най-високо, тоест да повдигнеш тоя край на радиатора. Долу и горе крановете треа да са отворени. Там където е шестостен отвърташ, а горе ако имаш термоглава я свали, че понякога заяждат и натисни няколко пъти резко. За последно виж дали имаш движение на водата, тоест трябва да цвърка от към обезвъздушителя. Той какъв е? Вземи си автоматичен, който е с глава като винтилите на автомобилните гуми. При колектора виж дали е отворен тоя кръг.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Много много не разбирам обезвъздушителя е с глава пластмасова смисъл на ръка се върти входната тръба за пълнене съм врътнал на 5 отвъртях крана да видя да не би да заяжда и да не отпуска "спусъка" но всичко е ок а долу изходната на отворено ли трябва да е? а в момента като повдигна радиатора и тръгна да обезвъздушавам отново тече вода
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Отдолу отворено задължително, а там където е обезвъздушителя, трябва да е най-високо винаги. Тоест да се събира там въздуха. Направи една снимка.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Тва на ТЕЦ ли? Всеки радиатор на отделен кръг ли е?
Миналата седмица при мен беше същото. Обясниха ми, че имало човек, който отговаря за това. Домоуправителя трябва да го знае. Та този човек трябва да дойде и да долее вода в системата. Явно са отворени по принцип и с времето изпаряват. При мен бяха студени и тръби и радиатори и след две денонощия пуснати на макс нямаше топло. След, като се свързахме с въпросния човек всичко е наред.
Миналата седмица при мен беше същото. Обясниха ми, че имало човек, който отговаря за това. Домоуправителя трябва да го знае. Та този човек трябва да дойде и да долее вода в системата. Явно са отворени по принцип и с времето изпаряват. При мен бяха студени и тръби и радиатори и след две денонощия пуснати на макс нямаше топло. След, като се свързахме с въпросния човек всичко е наред.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
waterboy написа:Здравейте колеги имам проблем с парното и по други форуми и чичо гоогле не мога да се оправя значи на кратно имам 3-стаен апартамент в 3 от стаите са чугунени радиатори и бачкат на макс работят добре има топлина в хола сложих малак радиатор алуминиев с къси около 15 ребра над мен и под мен гората нямат парно не знам дали е от значение в хола парното ми е ужасно много е слабо пуснато е на 5 а самото парно едвам се усеща пробвах да обезвъздуша има врътна в другият край като я врътна веднага изтича вода ( тоест според мен няма въздох в самият радиатор) в изходящата тръба кранчето според мене е развито до край тоест отворено за него не съм сигурен така ли трябва да бъде или затворено ? Самата вода която излиза от обезвъздушителя не ми се струва много топла
Дай ми размери на стаята В/Ш/Д
Размер на ребрата/глидерите на радиатора само В
Колко ти е изходящата температура на водата от камината?
Направи ми и една цялостна снимка на радиатора и тръбите към него.
Като го пипнеш топъл ли е? Пари ли? С температурата на другите радиатори ли е?
Има значение и как е монтиран радиатора. Ако е последователно, кой под ред е той?
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 41358v.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 41384h.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 41408e.JPG
Ето снимки Радиатора е сменян миналата година , в другите стай не е пипано отоплява хол на тристаен апартамент в панелка размери в момента ми е трудно да дам радиатора като го пипна не е по "хладък" от другите в другите стаи искам да отбележа пак че съм доволен от парното в останалите стаи където е стар чугунен радиатор с по 6-7 ребра само тук в хола не че не може да стопли голямата стая а самият радиатор не е с температурата на останалите за това тука почвам да отписвам проблем да е от абонатната понеже ако беше от там и в другите стаи щеше да ми е студено а и сега отидох в съседите да попитам за абонатната и ми казаха че е малко сложен този въпрос понеже била обща с съседният вход и се влиза от там трябва да се търси там домооправителят и т.н
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 41384h.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 41408e.JPG
Ето снимки Радиатора е сменян миналата година , в другите стай не е пипано отоплява хол на тристаен апартамент в панелка размери в момента ми е трудно да дам радиатора като го пипна не е по "хладък" от другите в другите стаи искам да отбележа пак че съм доволен от парното в останалите стаи където е стар чугунен радиатор с по 6-7 ребра само тук в хола не че не може да стопли голямата стая а самият радиатор не е с температурата на останалите за това тука почвам да отписвам проблем да е от абонатната понеже ако беше от там и в другите стаи щеше да ми е студено а и сега отидох в съседите да попитам за абонатната и ми казаха че е малко сложен този въпрос понеже била обща с съседният вход и се влиза от там трябва да се търси там домооправителят и т.н
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
LiTtLeRoCk написа:waterboy написа:
Дай ми размери на стаята В/Ш/Д
Размер на ребрата/глидерите на радиатора само В
Колко ти е изходящата температура на водата от камината?
Направи ми и една цялостна снимка на радиатора и тръбите към него.
Като го пипнеш топъл ли е? Пари ли? С температурата на другите радиатори ли е?
Има значение и как е монтиран радиатора. Ако е последователно, кой под ред е той?
Казваш - изчел си внимателно темата и си вникнал в мъката на човека

- централно парно
- радиатора стой почти студен

waterboy написа:Здравейте колеги имам проблем с парното и по други форуми и чичо гоогле не мога да се оправя значи на кратно имам 3-стаен апартамент в 3 от стаите са чугунени радиатори и бачкат на макс работят добре има топлина в хола сложих малак радиатор алуминиев с къси около 15 ребра над мен и под мен гората нямат парно не знам дали е от значение в хола парното ми е ужасно много е слабо пуснато е на 5 а самото парно едвам се усеща пробвах да обезвъздуша има врътна в другият край като я врътна веднага изтича вода ( тоест според мен няма въздох в самият радиатор) в изходящата тръба кранчето според мене е развито до край тоест отворено за него не съм сигурен така ли трябва да бъде или затворено ? Самата вода която излиза от обезвъздушителя не ми се струва много топла
Слушай внимателно сега. Няма топлоносител до радиатора - демек вода. Защото - имаш запушване или недостатъчно вода.
Затвори крановете и двата - термостатния и този със шестограма. След това демонтирай целият обезвъздушител с ключ 22. После сложи един леген или кофичка под радиатора, там от страната на сваления обезвуздушител. След това бавно отвори първо термостатният кран, за да видиш как е струята, след това го затвори и отвори и секретния (този отдолу) по същия начин. Най-добре е да имаш помощник, съпруга или дете да предържат кофата, че да не омажеш стените.
Пиши какво е станало

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Като гледам как е вързан тоя радиатор ще е 8-мото чудо на света ако те топли
Изхода на водата трябва да е по диагонал на входа.
Тоест:
1. Вход - горе в ляво; изход - долу в дясно.
2. Вход - горе в дясно; изход - долу в ляво.

Тоест:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
drago_pavlov написа:Като гледам как е вързан тоя радиатор ще е 8-мото чудо на света ако те топли![]()
![]()
![]()
Тоест:
Това горното изобщо не е задължително, защо вкарвате в излишна паника колегата!!!!!!
и без да съм изчел ред по ред от темата, а и от постовете малко трудно се лови основната мисъл, та:
Явно индивидуален колектор няма, а се "лови" топлото от вертикалния щранг - т.е. при съседите е ОК, само въпросния прави проблем......
1. Ако има разлика в температурата между "проблемния" и другите отоплителни тела, то значи, че топлоносителя не си върши работата, или някой му пречи да си я свърши (въздух, неотворен добре кран, пропускливост на тръбния път, или на самия радиатор!!!, последователно свързани тела и в този ред на мисли....)
2. А ако температурата е субективно много близка със старите радиатори и не топли, то това тяло не е оразмерено добре за помещението.
Ако глидерите(ребрата) са над 20бр "накачени" заедно....то това влошава топлоотдаването. По добре 2 тела по 10-12 глидера отколкото 1 тяло от 20-25 глидера...... А доколкото видях от снимката h е малък и май бройката е голяма......
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
Вържете го на кръст и сложете тая термо глава да гледа напред,а не нагоре.После споделете информация.И ако от топлофикация не дават жега то тя няма от къде сама да дойде.
Стара инсталация запушвания винаги са възможни.Да се попита комшията отгоре дали на същият щранг и радиатор има топло.
И те така.
Стара инсталация запушвания винаги са възможни.Да се попита комшията отгоре дали на същият щранг и радиатор има топло.
И те така.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
MORSKIa написа:drago_pavlov написа:Като гледам как е вързан тоя радиатор ще е 8-мото чудо на света ако те топли![]()
![]()
![]()
Тоест:
Това горното изобщо не е задължително, защо вкарвате в излишна паника колегата!!!!!!
Ако си говорим за радиатор с 5-8 глидера, високи 800 мм може и да не е задължително, но при този, който е над 2 метра дълъг и с височина около 350-420 мм...
Аз изказвам мнение, а авторът сам да си реши под кой вол да търси теле

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Начи аз под домашно парно разбрах, че имаш нещо с водна риза и сам се топлиш.
Разбира се, че в панелките има отделни щрангове и е напълно възможно при теб да не достига вода. Трябва да има налягане, в абонатната има маномери. Има районни техници - обади им се, те имат ключове ако ти нямаш и си кажи проблемите. И ще оправят налягането и ще обезвъздушат целия щранг.
Тоя обезвъздушител е много тъп. Купи си автоматичен. Струва около 9 лева. Направи пробата която колегата ти каза с легена, за да видиш какво налягане има. Според мен нямаш циркулация...
Разбира се, че в панелките има отделни щрангове и е напълно възможно при теб да не достига вода. Трябва да има налягане, в абонатната има маномери. Има районни техници - обади им се, те имат ключове ако ти нямаш и си кажи проблемите. И ще оправят налягането и ще обезвъздушат целия щранг.
Тоя обезвъздушител е много тъп. Купи си автоматичен. Струва около 9 лева. Направи пробата която колегата ти каза с легена, за да видиш какво налягане има. Според мен нямаш циркулация...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2