БМВ-тата нямали спирачки ??#$%$@%

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

БМВ-тата нямали спирачки ??#$%$@%

Мнение от DroW » 18 Окт 2006, 1:34

Отивам преди 2 седмици на годишен преглед...гледаха гледаха решиха да пробват спирачките на предните колела карам 318и машината показа 1.8 не че знам какво значи но оня ми каза че нямам спирачки вика нищо то е нормално аз харесвам бмв-тата ама нямат хубави спирачки (замълчах си но се замислих и малко ме издразни тоя коментар)както и да е минах прегледа но си останах с мисълта и отивам малко след това миналата седмица в сервиза да ми сменят 2та предни подкалника понеже старите са на парцали а идва мокрия сезон и халогените ще почнат да плуват.Съответно вдигат колата махат колелата и почват да поставят калниците.Едно от момчетата започна да коментира колата ми и то пак нещо за спирачките нито съм го виждал преди тоя оказа се приятел на единия от монтиорите.Вика БМВ-тата нямат спирачки и не спират.Питах монтиора да провери да не са ми износени дисковете и накладките.Провери и каза че са наред но и тои потвърди че БМВ-тата нямат добри спирачки дори малко по късно се изрази малко по грубо като сравни любимата марка с ковчег на колела което доста ме обиди...
Досега имам към 10000 километра и съм доволен как спира колата ми и това е първата кола на която започнах да карам веднага след като взех книжка.И все пак не разбирам дали са прави наистина не ми се вярва но нямам как да сравня след като не съм карал друго.
И още едно нещо ми се иска да знам как да ги оборя такива момченца които плюят по любимата марка???
Изображение

Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: БМВ-тата нямали спирачки ??#$%$@%

Мнение от X-citer » 18 Окт 2006, 1:40

Ако БМВ-тата нямат спирачки, то аз съм цигулар ( а не рокаджия :mhihi: ) Карал съм много коли от този клас (класа на моята кола) и мога да ти кажа, че БМВ-тата спират в пъти по добре и по-бързо от повечето коли.

DroW написа:И още едно нещо ми се иска да знам как да ги оборя такива момченца които плюят по любимата марка???

Кажи им, че гроздето е кисело, после им кажи за майките им и накрая им покажи конфигурация от три пръста с преобладаващ среден. Всъщност това с гроздето можеш да го пропуснеш - давай направо по същество :twisted: :lol:
Изображение

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 18 Окт 2006, 1:50

Не знам дали е съвпадение или не но аз преди седмица минавах при приятели техническия преглед на кабриото и ей така за чиста проба го ка4ихме на ролките .....

Резултата - за нормален критерий (т.е. кола която е годна да мине технически преглед) - отговарят 100 - 120 единици (там в квото се мери) . За добро състояние на спирачки отговаря - 140 и перфектните спирачки са 180 единици .

Дзверо показа 243 единици отпред и наште хора изплезиха езици :mhihi:

Викат божееее - т'ва кви спирачки изкара ;)

И аре викам да видим и отзад как са ей така за ориентация ( да си призная очаквах нещо от рода на минимума, но ...) - 260 :!: :!: :!:

И тва е отзад - ЕЕеее не , тва вика е нереално ;)

Прави си сам заключение и ако пак знае този мимък мога да ти пратя на факс разпечатката от тая машина дето ги мери спирачките с диаграма ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 18 Окт 2006, 2:20

BMW lover написа:Не знам дали е съвпадение или не но аз преди седмица минавах при приятели техническия преглед на кабриото и ей така за чиста проба го ка4ихме на ролките .....

Резултата - за нормален критерий (т.е. кола която е годна да мине технически преглед) - отговарят 100 - 120 единици (там в квото се мери) . За добро състояние на спирачки отговаря - 140 и перфектните спирачки са 180 единици .

Дзверо показа 243 единици отпред и наште хора изплезиха езици :mhihi:

Викат божееее - т'ва кви спирачки изкара ;)

И аре викам да видим и отзад как са ей така за ориентация ( да си призная очаквах нещо от рода на минимума, но ...) - 260 :!: :!: :!:

И тва е отзад - ЕЕеее не , тва вика е нереално ;)

Прави си сам заключение и ако пак знае този мимък мога да ти пратя на факс разпечатката от тая машина дето ги мери спирачките с диаграма ;)

сега ако кажеш и какви накладки и дискове ползваш :bowdown:
Изображение

Изображение

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 18 Окт 2006, 3:11

Да бе . . . БМВтата вообще не спират. . . :roll:

Не ви ли писна да се впрягате на секви кретени дет чул не дочул, решил че БМВ не си е работа и дай са да плюем по тех.

Няма смисъл да се занимаваш. Квото и да им говориш няма да им промениш мнението. В общи линии да си карат там таратайките и да ни оставят с нешите ковчези дет не спират и не върват и не завиват :mhihi:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 18 Окт 2006, 3:36

DroW написа:...

като ти говори глупости и не знаеш - питаш го каква кола кара, вероятно там ще го затапиш да си трае щото едва ли е порше или рс4 тунинг за да спира по-добре :mhihi: . иначе нямяше да ти преглежда колата. Ако ти е кофти да му се изсмееш на ладата, конкретно го питаш защо БМВ спира зле - ако ти каже че така знае но само мотае локуми (щото освен сравнение със скъпи спортни коли друго едва ли ще може да ти каже) му казваш да си трае и да бачка там че не ти се слушат измислени глупости които ти напомнят детската градина :)

п.с. значи ти свършиха работа указанията за подписа, честито... и РАЗГЕЛЕ :mhihi: :mhihi:

п.п.с за по-кратко - виж съвета на ексайтъра

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 18 Окт 2006, 5:47

Ми те БМВ-тата също така не вървят, зимата са неуправляеми, харчат невероятно много, чупят се много, частите скъпи........да се чудиш как тия от БМВ са успели да продадат и една бройка... а пък те даже и лидер на пазара станали....:>

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Окт 2006, 6:59

Като ти каже другия път че не спират, ми го прати на мен, предлагам му спиране от 100 до 0, неговата кола по избор модел до 98-ма. За всеки метър с който спра в повече от него ще му дам по 10лв и съответно обратното. :winky:
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Окт 2006, 9:14

такива хора, говорят на изуст,
едва ли някога са се качвали изобщо
в БМВ...
аман от майстори!
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 18 Окт 2006, 10:42

БМВ-тата не само нямат спирачки, но и нямат спирка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 18 Окт 2006, 11:18

Е щото нямам спирачки, та затова сега задницата ми е на панделка :evil: . Екстремно спиране на мокро без ABS, при това с почти износени накладки и криви дискове. То и гумите са от значение де (тхе рейн тайър са мойте :mhihi: ).
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Окт 2006, 11:27

кажи им да сравнят диаметъра на сервоусилвателя с произволна кола от същия клас... и почти съм сигурен, че на бмвто ще е най-голям. ако те гледат като извънземни, значи са големи майстори :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 18 Окт 2006, 11:38

Аз мога да кажа, че 1.8х е МНОГО добър резултат. Работя като член комисия на ГТП и ви казвам, че:

1. Меро 190Е - досега максимум 1.64 отпред :mhihi:
2.Голф 3 - 1.42 предни, 1.24 макс стойност задни
3.Опели дават сходни стойности с тези от т.2

Това е няква стойност, незнам в какво, ма има връзка с теглото.
Примерно комби, дето тежи 1400кг, мера му спирачните сили, там разни разлики ляво/дясно и компа си го смята по няква формула.
До 1000кг е нормално да се дадат резултати предни- около 1,3 задни- около 1-ца.

Ма до сега всички БМВ-та имат Отлични спирачки. Вижте тестовете на Ауто Билд, Ауто Мотор Унд Шпорт и ще ви стане ясно, че БМВтата имат ВИНАГИ повече от добри резултати 8)
AcoTo®

младши ентусиаст
Аватар

а каде мога да мина технически преглед че сум забравил да си

Мнение от 535 » 18 Окт 2006, 12:23

а каде мога да мина технически преглед че съм забравил да сиплатя данъка на лично моля ви :))

а спирачките бах маму

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Окт 2006, 12:27

Мойта даде отпред 2.3,а отзад 2.0
И винаги съм се чудел защо така ,от последното мнение стана чсно че е заради килограмите отпред определено е по тежка :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата