.
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Re: Нежелани наематели - начин на изгонване ?
Тоест викаш полиция и ще го изкарат...
Без договор за наем или друг документ, които му дава да навлиза в частен имот с цел лично ползване, той е като 100% не на мястото си...
Това е все едно, да су изгубиш ключовете, някой да ги намери, и да го видиш у вас...
Какво ще ти каже? Аз само да разгледам?

Без договор за наем или друг документ, които му дава да навлиза в частен имот с цел лично ползване, той е като 100% не на мястото си...

Това е все едно, да су изгубиш ключовете, някой да ги намери, и да го видиш у вас...

Какво ще ти каже? Аз само да разгледам?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Vra4anin написа:Здравейте.
Накратко казано - в един апартамент има наемател (или наемателИ), които трябва да се махнат.
Казано надълго - история които идеално олицетворява приказката "Няма не наказано добро". Апартамента е собственост на човек, който живее извън България. На добра воля (чисто и просто човешка доброта) собственика настанява в апартамента напълно безвъзмездно роднина да има къде да живее (роднината след развод остава без жилището). Това се случва преди.... 10-ина години. Въпросния роднина почива преди няколко месеца и собственика решава да види какво става с въпросния апартамент, след което следват няколко изненади:
-натрупани сметки за колосална сума (ВиК, топлофикация) + дела на ЧСИ за топлофикация - т.е. само ток е плащано през тези години, нищо друго;
-въпросния роднина (който вече е починал) се оказва, че през последните 5+ години НЕ е живял в това жилище, а го е предостъпвал на трети лица, казано просто - отдавал го е под наемБез никакви договори и т.н. През апартамента са минали десетки наематели, общо взето утайката на обществото...
-в момента има наемател (който е с големи здравословни проблеми) и трябва да бъде махнат от там.
-парите от наемът се прибират от бившата жена на покойния роднина. Т.е. въпреки, че роднината (който вече е починал) е бил пуснат да живее в апартамента от собственика под предтекста, че след развода този няма къде да живее.... все пак разделените съпрузи са имали взаимотношения и очевидно добри - прибирали са заедно пари от наем на апартамент, който не е техен. Тази жена (бившата, на покойния роднина) се е скрила и не си вдига телефона (само ходи да взима пари от наемателя чат - пат и това е).
Информацията затова, че там има наематели се получи от домоуправителя на входа - хората в този вход са вдигнали ръце от наемателите които са били през годините в този апартамент. Домоуправителя от години се мъчи да вземе някой лев от жената (бившата съпруга на покойния роднина) за поддръжка на входа - никога дори и лев не е давано.
Въпросния собственик който не живее в България, има дете тук, в България и реши вместо той да си идва до България и да се занимава с имота си.... да се издаде пълномощно на този наследник и той да оправи бумагите (сметки, ЧСИ процедура и т.н.), но това че вътре в жилището живеят един или повече хора - стана ясно онзи ден и казуса е - как да се процедира сега ?
Ако наемателя не желае да напусне доброволно жилището (а 99,99999% е сигурно, че ще е така) какви са реалните варианти ? В правото ли си е собственика (или неговия наследник - дете, след като се завърши процедурата с пълномощното) да отиде, да разбие вратата на апартамента, да смени патрона и да изхвърли като мръсно коте наемателя... или така само може да се превърне реалния собственик в обвиняем пред закона ? Какви са легалните начини за изхвърляне на такъв наемател ?
Пак казвам - този наемател е влезнал вътре в апартамента без реален договор за наем и т.н., т.е. един вид нелегално.
Благодаря.
Няма право да разбие вратата- нарича се самоуправство и е подсъдно.
Освен това човека може спокойно да предяви претенции за собственост на жилището, въз основа на придобиване на недвижим имот по давност. Условията за това са владението да е за период от 10 години, да е непрекъснато, да е явно, да е необезпокоявано- т.е. действителният собственик да не се е противопоставял по някакъв начин. Мисля, че всички условия са изпълнени.
Какво да се прави- консултация с добър адвокат или въздействие с други способи.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз бих го изритал директно, а той като иска да ме съди след това.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
alekangg написа:Аз бих го изритал директно, а той като иска да ме съди след това.
Влизам ,добър ден,имаш 2часа да си стегнеш багажа.Само едно пълномощно от реалния собственик е достатъчно ако някой някъде вземе да подскача.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Аз бих изритал жената, която прибира наема и тя да се оправи с всичката тая каша.. 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
zvetiko написа:Няма право да разбие вратата- нарича се самоуправство и е подсъдно.
Освен това човека може спокойно да предяви претенции за собственост на жилището, въз основа на придобиване на недвижим имот по давност. Условията за това са владението да е за период от 10 години, да е непрекъснато, да е явно, да е необезпокоявано- т.е. действителният собственик да не се е противопоставял по някакъв начин. Мисля, че всички условия са изпълнени.
Какво да се прави- консултация с добър адвокат или въздействие с други способи.
Не виждам как може да бъде самоуправство като въпросния човек е живял без договор, не е плащал никакви сметки и няма как да докаже от колко време е там. Отделно, че като му нямаш данните не можеш да му пратиш призовка. В крайна сметка най-добре е колегата да се консултира с юрист.
Последна промяна Vanqu1sh на 15 Фев 2016, 13:04, променена общо 1 път
аз съм шокиран от тази история... какви хора само, нямам думи
преди време имахме подобен случай с един който не си плащаше и наистина нямаш право да влезеш, нито да разбиеш защото ставаш нарушител. в случая обаче ние имахме договор, който той не спазваше.
така като няма договор по скоро не би трябвало да има проблем да бъде изхвърлен, като всеки крадец или наркоман който би влязал без позволение
преди време имахме подобен случай с един който не си плащаше и наистина нямаш право да влезеш, нито да разбиеш защото ставаш нарушител. в случая обаче ние имахме договор, който той не спазваше.
така като няма договор по скоро не би трябвало да има проблем да бъде изхвърлен, като всеки крадец или наркоман който би влязал без позволение
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Говорете първо с него да се махне доброволно, ако не стане го притиснете малко...ама малко щом е инвалид... 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
господари на ефира
тая история все едно е писана за тях
поне да си направиш кефа всички да и видят циганията на "хазяйката".
Иначе не знам какво пречи да се подаде една жалба до полицията с/у тази жена това един вид си е обсебване на имота/не съм сигурен че точно така беше термина/да видим дали и на ченгетата ще им се крие.

Иначе не знам какво пречи да се подаде една жалба до полицията с/у тази жена това един вид си е обсебване на имота/не съм сигурен че точно така беше термина/да видим дали и на ченгетата ще им се крие.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
собственика е тоя, който е допуснал това.
без договорите за наем едва ли ще се отърве от това да не плаща сметките.
а за сегашния наемател, просто отивате в апартамента и почвате да изхвърляте. кофти, че е болен, но вас това какво ви бърка.
без договорите за наем едва ли ще се отърве от това да не плаща сметките.
а за сегашния наемател, просто отивате в апартамента и почвате да изхвърляте. кофти, че е болен, но вас това какво ви бърка.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Vra4anin написа:наемателя е с детски паралич.
Denmark написа:а за сегашния наемател, просто отивате в апартамента и почвате да изхвърляте. кофти, че е болен, но вас това какво ви бърка.
Може да му се даде по-голям срок (примерно 1-2 седмици), да се изнесе. Като сте сигурни, че ясно е разбрал как след 1 седмица ще излезе по лесния или по трудния начин.

Варианти:
1. Караш наемателя да подпише договор с тебе, пишеш в договора, че можеш да го прекратиш без предизвестие и след това го гониш.
2. Подаваш жалба в прокуратурата за това, че си жертва и някой събира пари от твоя имот (не помага много, но хората не обичат да ги викат в полицията
3. Разбира се, класическия вариант ревандикационен иск по чл.108 и сл. - ненужно губене на време и пари ( но най-сигурен вариант ).
4. Най-добрият според мен вариант - изчакваш наемателя да излезе, викаш ключар и отваряш. При добра организация багажа на навлека се оказва на стъпалата за 15 мин и палачинката се обръща - сега той трябва да си търси правата (а той има такива - по чл.68-76 ЗС), ако е такъв какъвто го описа, най-вероятно няма да си ги търси, а даже и да го направи, ако случая е такъв какъвто го описваш няма да докаже 6 месеца непрекъснато владение и тебе той практически не те интересува.
5. Други (насилствени) варианти, които аз не бих препоръчал.
Всичко това при условие, че твоя човек е все още собственик, защото при 10 год. незаинтересованост има доста варианти - например:
С фалшиви документи някой продава апартамента на друго лице, другото лице макар и придобило апартамента със сделка, която може да се атакува, попада в хипотезата добросъвестен владелец и оттам 5 години ако е владяло имота (разбирай плащало данъци или давало имота под наем с договор за наем) твоя човек може да се снима за спомен пред блока и да си ходи.
Надявам се твоя човек поне данъка да си е плащал...
1. Караш наемателя да подпише договор с тебе, пишеш в договора, че можеш да го прекратиш без предизвестие и след това го гониш.
2. Подаваш жалба в прокуратурата за това, че си жертва и някой събира пари от твоя имот (не помага много, но хората не обичат да ги викат в полицията
3. Разбира се, класическия вариант ревандикационен иск по чл.108 и сл. - ненужно губене на време и пари ( но най-сигурен вариант ).
4. Най-добрият според мен вариант - изчакваш наемателя да излезе, викаш ключар и отваряш. При добра организация багажа на навлека се оказва на стъпалата за 15 мин и палачинката се обръща - сега той трябва да си търси правата (а той има такива - по чл.68-76 ЗС), ако е такъв какъвто го описа, най-вероятно няма да си ги търси, а даже и да го направи, ако случая е такъв какъвто го описваш няма да докаже 6 месеца непрекъснато владение и тебе той практически не те интересува.
5. Други (насилствени) варианти, които аз не бих препоръчал.
Всичко това при условие, че твоя човек е все още собственик, защото при 10 год. незаинтересованост има доста варианти - например:
С фалшиви документи някой продава апартамента на друго лице, другото лице макар и придобило апартамента със сделка, която може да се атакува, попада в хипотезата добросъвестен владелец и оттам 5 години ако е владяло имота (разбирай плащало данъци или давало имота под наем с договор за наем) твоя човек може да се снима за спомен пред блока и да си ходи.
Надявам се твоя човек поне данъка да си е плащал...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Vra4anin написа:Домоуправителя на входа казва, че наемателя е с детски паралич. То такъв човек нито е да го биеш, нито да го гониш... а той (наемателя) 100% ще ревне, че няма къде да иде другаде. Мани мани...![]()
Първо ще се пробва с добро де, но за целта първо пълномощното на наследника трябва да стане готово (че в момента се "изготвя" и си има технологично време) и той да рече да отиде до този апартамент (понеже не е в същия град, а става дума за пътуване).... та така. Сондира мнения какво да прави като се стигне до момента на сблъсъка очи в очи с този наемател
Щом е така все пак препоръчвам към него с по-добро поне в началото, а после намерите жената да се изкарате гнева...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колега,не знам каква ти е мотивацията да му помагаш,но според мен каквото си е надробил-това да сърба.Нека той САМ да си блъска главата,за да си оправи кашите.Vra4anin написа: - тотално безхаберие и незаинтересованост за имота от страна на собственика
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4