Проблем със СОТ аларма

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Проблем със СОТ аларма

Мнение от Samoten » 15 Фев 2016, 11:28

Здравейте, имам вкъщи една аларма на СОТ, но такса не съм плащал от години и си ми седи ей така за украса, иначе си работи. До скоро поне, от известно време започна да издава някакви странни звуци, всичко копчетата мигат постояно в цветовете на дъгата. Снощи както си спя изведнъж като запищя алармата ужас, не мога да я спра... по едно време сама си спря, после пак се пусна и т.н. Събудих комшиите.

Отворих кутията с аларма като ми се искаше просто да срежа жиците на скапаната сирена, ама аз ли съм тъп или не видях къде е тая сирена.

Сега пак пищи от време на време за около 3-4 секунди и после сама си спра. Звънях на СОТа да дойдат да я оправят или да си я взимат, ама след като не съм бил плащал такси, не било техен проблм. МОгат да дойдат да я махнат, ама ми искат 300лв...

Та въпросът ми е, как да я махната тая скапана сирена?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Проблем със СОТ аларма

Мнение от Denmark » 15 Фев 2016, 12:27

100% има захранване от някъде. тръгни по кабелите и ще стигнеш до "извора".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Фев 2016, 12:29

Изключи я от тока и срежи всичко или я задействай за да видиш кое е сирената и срежи само нейните проводници. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 15 Фев 2016, 12:56

Имат и батерия в кутията! Може да пищи евентуално в знак на това, че батериата си заминава. И аз имах такива разправии преди време. Изскуби батерията с всички кабели към нея и след това датчиците.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 15 Фев 2016, 13:34

Изкубах батарията със се кабеляк дето имаше, ама тва чудо като се разписка няма спиране, мамица й...
Сложих батерията обратно и спря, за сега...
Сирена така и не видях, много съм тъп явно, ама в кутията сирена няма. От някъде другаде идва тоя звук, ама от де, един Господ знае.

Накрая ще отрежа дебелия кабел, дето влиза в бушоните и бал съм я. :mhihi: Дано да спре, че комшиите ще ме очистят, цяла нощ не спаха, а сега ако и цял ден пищи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Фев 2016, 13:48

Samoten написа:Звънях на СОТа да дойдат да я оправят или да си я взимат, ама след като не съм бил плащал такси, не било техен проблм. МОгат да дойдат да я махнат, ама ми искат 300лв...

:mhihi: Кажи честно, че наистина си си повярва, че ще дойдат да ти я оправят без пари след години неплащане :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 15 Фев 2016, 20:30

Щом свири като и спреш захранването явно има външна сирена с акумулатор някъде(на балкона)можеби или някъде другаде.Отвори сирената извади и акумулатора и и срежи жиците в нея.Така няма да ти свири сирената.Клавиатурата пак я отвори и резни жичките и писукането и свиренето ще спре.Има и по-културен начин,но трябва да и прекъснеш на централата 220 v,а това ако не разбираш от тоци поне малко е опасно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Фев 2016, 23:13

Пробвай да я снимаш да ориентираш хората каква е и някой да ти помогне.
Изображение

Назад към Извън Темата