Непрехвърлена кола
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Непрехвърлена кола
Привет на всички! Нов съм във форума ,така че , ако не съм направил нещо както трябва , моля да бъда извинен.
Значи ситуацията е следната: Преди около седмица продадох колата, която карах близо 3 год. С купувача се разбрахме да упълномощя колата без да я прехвърлим на негово име, понеже колата по документи се води на чичо ми . Така и не можахме да се видим с въпросния купувач за пълномощното. И днес чичо ми се обажда и казва ,че е получил призовка от кат, викат го с регистрационния номер на колата, защото преди да я продам бяха ми съставили акт... Ходихме с него в кат и ни казаха ,че колата е спряна от движение.
Обаждам се на човека, на който продадох колата и ми вика ,че я е продал и той. Въпросът ми е дали може да загазя ,ако човека който в момента кара колата го спрат някъде? А също така разбрах, че колата не е регистрирана в данъчното. Ще ми се размине ли само с едно пълномощно или задължително ще трябва да платя всичкия данък ?
Много съм объркан и не знам какво да правя, моля ви за съвет.
Значи ситуацията е следната: Преди около седмица продадох колата, която карах близо 3 год. С купувача се разбрахме да упълномощя колата без да я прехвърлим на негово име, понеже колата по документи се води на чичо ми . Така и не можахме да се видим с въпросния купувач за пълномощното. И днес чичо ми се обажда и казва ,че е получил призовка от кат, викат го с регистрационния номер на колата, защото преди да я продам бяха ми съставили акт... Ходихме с него в кат и ни казаха ,че колата е спряна от движение.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Непрехвърлена кола
Намирай колата, сваляй номерата, връщай ги в КАТ и толкова! Как да намериш колата? Звъниш по веригата докато не стигнеш до последния "собственик". Ако това не помага я пускай за издирване или адвокат да притиска хората по веригата. Теб ти трябват номерата, всичко останало няма значение... Въпроса е, че чичо ти треа се занимава с таа простотия и той.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
С тая тема може сапунен сериал да се направи 

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
///Memo написа:Привет на всички! Нов съм във форума ,така че , ако не съм направил нещо както трябва , моля да бъда извинен.
Значи ситуацията е следната: Преди около седмица продадох колата, която карах близо 3 год. С купувача се разбрахме да упълномощя колата без да я прехвърлим на негово име, понеже колата по документи се води на чичо ми . Така и не можахме да се видим с въпросния купувач за пълномощното. И днес чичо ми се обажда и казва ,че е получил призовка от кат, викат го с регистрационния номер на колата, защото преди да я продам бяха ми съставили акт... Ходихме с него в кат и ни казаха ,че колата е спряна от движение.Обаждам се на човека, на който продадох колата и ми вика ,че я е продал и той. Въпросът ми е дали може да загазя ,ако човека който в момента кара колата го спрат някъде? А също така разбрах, че колата не е регистрирана в данъчното. Ще ми се размине ли само с едно пълномощно или задължително ще трябва да платя всичкия данък ?
Колега, струва ми се не можеш да обясниш нещата точно. Първо, за какво нарушение ти съставиха акт- така ще може да определим и дали имаш наложена принудителна административна мярка- спиране на МПС от движение. На следващо място, дори и да има заповед за спиране на МПС, много ме съмнява, това да се случи посредством сваляне на номерата, още по- малко пък от физическото лице- нарушител. Да не би чичо ти, в качеството си на собственик, да е подал заявление за спиране от движение на МПС / трябва да се различава от принудителната мярка "спиране на МПС", която се налага с мотивирана заповед на началника на съответното звено на КАТ /. Каквото и да решите да правите оттук нататък, то имай предвид, че титуляр на собствеността на МПС-то е чичо ти. Лошото е, че след като ти просто си предал автомобила, то след това може да има доста повече от едно "прехвърляния".
Колега, струва ми се не можеш да обясниш нещата точно. Първо, за какво нарушение ти съставиха акт- така ще може да определим и дали имаш наложена принудителна административна мярка- спиране на МПС от движение. На следващо място, дори и да има заповед за спиране на МПС, много ме съмнява, това да се случи посредством сваляне на номерата, още по- малко пък от физическото лице- нарушител. Да не би чичо ти, в качеството си на собственик, да е подал заявление за спиране от движение на МПС / трябва да се различава от принудителната мярка "спиране на МПС", която се налага с мотивирана заповед на началника на съответното звено на КАТ /. Каквото и да решите да правите оттук нататък, то имай предвид, че титуляр на собствеността на МПС-то е чичо ти. Лошото е, че след като ти просто си предал автомобила, то след това може да има доста повече от едно "прехвърляния".[/quote]
Бяха ми съставили акт за износени гуми . Утре пак ще ходя, да ми обясни подробно и ясно като хората тоя...
Бяха ми съставили акт за износени гуми . Утре пак ще ходя, да ми обясни подробно и ясно като хората тоя...

6 мнения
• Страница 1 от 1