Избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Избор на лаптоп

Мнение от Superexstatic » 09 Мар 2016, 21:41

Колеги, дайте мнение коя от следните машинки най-много си заслужава:

http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... B_250gbssd
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_E5 ... 2_256gbssd
http://laptop.bg/laptops-asus-F555-asus ... d_480gbssd

Приемат се и всякакви предложения и препоръки за други модели. Бюджета е около 1300лв.

:bchug:
Последна промяна Superexstatic на 09 Мар 2016, 22:48, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Re: Избор на лаптоп

Мнение от themoldestone » 09 Мар 2016, 22:03

Здрасти,

Поне за мен, нищо друго не си струва парите повече от Apple Macbook - казвам го чисто от функционална гледна точка, дизайн и Apple манията ги оставям на страна, въпреки, че особено първото не е за пренебрегване.

Защо мисля така - имам MacBook Pro Mid 2010, който реално вече е на 6 години. Откакто го купих досега му сложих малко повече RAM и му взех едно SSD. Дадох го наскоро на един компютърен специалист да го почисти и да му смени пастата профилактично - каза, че още толкова ще изкара. Работил съм с много машинки HP, DELL, Acer с много солидни конфигурации, но за мен по-приятен за използване лаптоп няма. Времето от натискане на power бутона до зареждане на OS-a е 13 секунди, имам три виртуални машини - Ubuntu, XP 32bit и Win7 64 bit. На тях съм качил INPA, ISTA/D, NcsExpert, DIS, VAGCOM и какво ли още не и си работят от раз.

Препоръчвам ти такъв лаптоп, но до 2012, тъй като мисля дотогава ги правиха с обикновен 2.5' харддиск и RAM, която не е запоена за дънната платка. По този начин по-нататък за 200 лева ще си вземеш едно SSD (ако лаптопа вече няма) и малко повече RAM и си свиркаш.

Ето ти едно предложение, спазари се с човека и ще се радваш за най-добрия избор, който скоро си правил:
http://olx.bg/ad/macbook-pro-13-dual-co ... 3b740a0733

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Мар 2016, 22:23

DELL е компромиса ако не е МАК
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 09 Мар 2016, 22:40

С тоя първия пост почна войната между Mac i PC...
Истината е че с всеки лаптоп с видео карта и SSD от последните 2 години е способен да върши всичко на което го подложиш.
От изброените 3 -Acer-a печели за мен по конфигурация.
Ама какво разбирам аз, дето от сума години съм с HP от 2006 година :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 10 Мар 2016, 0:11

Глас за Ейсър, ако избора е ограничен само до посочените. Колега, сподели за какво ще го използваш предимно. Не ми се иска да разпалвам войната PC с/у Mac, обаче няма нещо, което ПЦ-то да не го прави поне толкова добре, колкото и отрочето на Apple и то на половината от цената на последите. Ще ме извиняват привържениците на Apple, обаче да ми се предлага на цена от 3 000 лв. хардуер отпреди две години, е меко казано несериозно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 10 Мар 2016, 0:59

Ейсъра колега! Спекс и цена определено Ейсъра.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 10 Мар 2016, 1:05

От тия три конфигурации бих избрал DELL, за тия пари са добри като характеристики и трите лаптопа, само последния е със слаб процесор, хубавото е че имат SSD. И като цяло, ако няма значение марката бих гледал процесора да е възможно най-бърз, както и графиката, SSD дисковете вече са по-евтини,предполагам в бъдеще ще станат и още по ниски цените им и винаги в последствие може да се обнови диска, докато видеото и процесора в повечето случаи не могат. Иначе MacBook e добър избор, но и цената му е съвсем различна, аз миналата година си взех MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 модел 2015 + отделно Apple Magic Mouse, общо беше 3090лв. като най-вероятно на по-късен етап ще му сменя SSD-то с по-голям обем. Средно през 5 години си сменям лаптопа и цената е оправдана, предишните ми лаптопи бяха IBM и после Lenovo и още работят и са здрави, надявам се и MacBook-а да изкара поне 5 години. За Acer съм най-зле настроен, една приятелка си беше взела и на втората година се повреди и нито можеше да се намери дисплей, нито оригинална батерия а самите пластмаси изглеждаха много зле, може би са ги подобрили вече. Може да провериш и Lenovo дали имат нещо в този ценови клас, ако китайците не са им развалили качеството са добър избор.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 10 Мар 2016, 1:07

По принцип ако избора е ограничен само до тези модели отговора ми ще е Acer-a...обаче искам да ти кажа че за +200лв към сумата на този Acer,има модели на Asus с i7 4 ядрен процесор,а не двуядрена i5,и също така много много важно нещо при всеки лап топ е неговата графична карта понеже тя НЕ подлежи на ъпгрейд или смяна,в този ред на мисли е хубаво да вземеш нещо от GTX серията на Nvidia,да не говорим и че този модел на Асус за който говоря е FULL HD (1920x1080) ..ако те интересува кой модел на Асус предлага всичко това пиши на ЛС.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 10 Мар 2016, 1:10

Или си вземи един Republic of Gamers 2ра ръка за 1300лв с остатъчна гаранция и си щракай :driving:

Варианти много, зависи за какво ще го ползваш... пари ще вади ли тоя лаптоп, ще се носи ли всеки ден с тебе, ще седи ли на бюрце по цял ден ... да не се озове в някое цехче, или поделение ... че не на всички им понася там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 10 Мар 2016, 9:16

Направо не е истина за 1300лв. какви боклуци се продавали :mhihi:

Декември си взех поредния употребяван 15.6" НР Probook с метално шаси(нищо общо с предлаганите нови пластмасови пръчки), 128SSD, 1600х900 матов екран и второ поколение i5(нищо общо с low-voltage боклуците) за под 500лв. с 6м. гаранция.
За 1300лв. взимаш Elitebook(или Precision) второ поколение i7, 256SSD, 8GB RAM, Quaddro или Fire с GDDR5 памет и FHD матов дисплей или направо някой Alienware, всичките все с гаранция и си джиткаш.
Ако държиш изключително много на нов, за 1300лв. има
Lenovo G50
15.6" матов FullHD
процесор i7-5500U
видео R5 M330 2GB GDDR5
8GB RAM
1TB HDD

Apple fanboys-овете изригват as usual :mhihi: Най-вероятно никога няма да го разбера тва дуене, натякване как боклучавите ябълки са ебаси и яките машини, нищо че са на цената на 5 нормални машини, как софтуерно им е иновативен и супер як, а всъщност си е чист UNIX с графична среда. Къстъмизиран, но все пак UNIX :mhihi: демек нищо не е правено от нулата.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 10 Мар 2016, 10:05

Само внимавай с i7 4 ядра в комбинация с лаптоп. 2011 бях си взел най-мощния не геймърски модел на DELL с и7 1гб нвидиа, 8 гб РАМ ДДР3 доста добре вървяха игрите първите 5 минути, докато лаптопа не прегряваше. И това не беше само при игри, просто и7 си държи високи температури и ако не е сметнато като хората, е като да имаш М5 ограничено до 140 км/ч. По-добре виж ревютата и задължително търси с алуминиев корпус за по-добро охлаждане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Мар 2016, 10:21

dextuar написа:Само внимавай с i7 4 ядра в комбинация с лаптоп. 2011 бях си взел най-мощния не геймърски модел на DELL с и7 1гб нвидиа, 8 гб РАМ ДДР3 доста добре вървяха игрите първите 5 минути, докато лаптопа не прегряваше. И това не беше само при игри, просто и7 си държи високи температури и ако не е сметнато като хората, е като да имаш М5 ограничено до 140 км/ч. По-добре виж ревютата и задължително търси с алуминиев корпус за по-добро охлаждане.

Аз съм именно с такъв процесор, но в Леново - никакви проблеми вече години наред (визирам натоварване с игри) :winky:
Така че просто зависи от марката, модела и класа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 10 Мар 2016, 11:00

cod-cdbp написа:
dextuar написа:Само внимавай с i7 4 ядра в комбинация с лаптоп. 2011 бях си взел най-мощния не геймърски модел на DELL с и7 1гб нвидиа, 8 гб РАМ ДДР3 доста добре вървяха игрите първите 5 минути, докато лаптопа не прегряваше. И това не беше само при игри, просто и7 си държи високи температури и ако не е сметнато като хората, е като да имаш М5 ограничено до 140 км/ч. По-добре виж ревютата и задължително търси с алуминиев корпус за по-добро охлаждане.

Аз съм именно с такъв процесор, но в Леново - никакви проблеми вече години наред (визирам натоварване с игри) :winky:
Така че просто зависи от марката, модела и класа.

Виж сега, има една много важна дата в поста ми, ще я оцветя, за да ти е по-лесно :mhihi:

Лаптопът беше най-висок клас преди Alienware :winky: :winky: :winky: Така че на марки много много не може да се разчита, да не ти казвам и кви пари беше, ама за програмиране ми трябваше по-така машинка :wave: Та идеята ми е, има много сайтове като notebookcheck, прегледай ги преди да вземеш нещо, съветвам автора да търси нещо с HDD и MSATA SSD слот и така да си backup-ва на независими хардове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 10 Мар 2016, 11:12

На мен ми се скапа лаптопа преди 2 седмици и въпреки че не исках да го сменям се наложи. Тия новите лаптопи за под 2000лв. ми се видяха с ужасно шаси, дисплей и клавиатура. Не ми харесва определено новия тип клавиатурки тип apple които ми се виждат на едно кръв и под пръста ми се чувстват на толкова.
За това в крайна сметка си взех старо Lenovo T420 с i5 2520M, 4GB рам (+ още 4 от мен), SSD и 1680x800 резолюция за 1/4 от цената на евтините пластмаси и се надявам с тая конфигурация тип 4000лв. apple :mhihi: да изкарам 4-5 години пак.
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 10 Мар 2016, 12:20

cod-cdbp написа:зависи от марката, модела и класа.

Mи не :mhihi: Зависи най-вече от шасито и охлаждането. Пластмасарка за шаси и кофти проектирано охлаждане=печка. Метално шаси и правилно проектирано охлаждане=кеф. Но i7, като най-високопроизводителен от i-тата си грее, особено под товар. Няма как.

Следваща

Назад към Извън Темата