Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

Мнение от DigitalExile » 15 Мар 2016, 16:05

Какво мислите за поредната глупост :mhihi:

Без технически преглед за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и ауспуси

Искат високи глоби за автомобили с подобрени двигатели в новия Закон за движение по пътищата

”Терминът гонка придоби популярност през последните няколко години. Нерегламентираните състезания могат да се организират предварително и спонтанно.
Невъзможно е да се установят двама шофьори, които на светофар решават да проведат съревнование.Това е и опасно за гражданите.
Гонките и сега са забранени от закона по обществените пътища без съгласуван маршрут и време, но няма предвидени санкции за подобни нарушения”.
Това заяви зам.-министърът на МВР Красимир Ципов по време на дискусия за новите промени в Закона за движение по пътищата.

Според Ципов не само за гонките трябва да има глоби, но и трябва да се въведат по-високи санкции за неправилно изпреварване,
превишена скорост и изменение на параметрите в двигателите. ”В гонките участват автомобили с подобрени параметри в двигателите,
това обаче не се извършва по закон. И сега има санкции, които са предвидени в закона, но те са за части от други коли,
но за такива промени като чипове, спойлери и ауспуси няма”, обясни той и предложи в новия Закон да бъде включен текст,
който да предвижда автомобили с изменени параметри по двигателите да се контролират от техническите прегледи, а служителите,
които ги извършват да носят отговорност, ако дадат преглед на тези коли.
В момента промените в двигателя и конструкциите на автомобилите са разрешени от Закона, но след Технотестове,
които измерват дали за даден автомобил това е допустимо, но голяма част от шофьорите на тунинговани автомобили не правят това.
Ципов заяви още,че лицата, които се привличат като обвиняеми за гонки ще се привличат и за други престъпления.
Това е предвидено в промените в Наказателния кодекс, които ще допълват промените в Закона за движение по пътищата.

Източник

Ще имат ли успех според вас? :mhihi:
Мен като цяло ми изглежда доста глупаво.
Не мога да си сложа спойлер вече и аусух, а и чипа отиде. :ok:
Чудно ми е как ще хванат някой,че има чип. По спойлера? :lol: :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

Мнение от Haddess » 15 Мар 2016, 16:17

Ще кажа само, че се внасят предложиения от некомпетентни хора по конкретния въпроси.
Мисля, че е време министъра на здравеопазването, да отговаря за длъжностите на министъра на отбраната. :mhihi:
Ако караш бмв с м броня, глоба 25 000 лв.; ако е е30/e36 минимум 50 000 лв. :mhihi:
Последна промяна Haddess на 15 Мар 2016, 16:20, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 15 Мар 2016, 16:20

Е как пък ще разберат, че има чип? Ще минават всяка кола на динамометър и ще сравняват по каталог ли? :mhihi: Ами ако вместо коне отгоре има измрели такива, тогава ко праим :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 15 Мар 2016, 16:24

Ако ме питахте преди 1 година щях и аз да съм против, но сега определено съм ЗА! Някви неща слагани по колите от незнайно кой, незнайно къде, правещи незнайно какво. Имам един комшия с една алфа. Всяка вечер е долу на паркинга пред блока и "ремапва" - от време на време работи на 3 цилиндъра, после на място се форсира сама на 4000 оборота. Тва не е нормално... Трябва да си има нещо като ТЮФ за тия модификации. Да се прави само в лицензирани сервизи от които да се издава документ. Вече всеки втори с лаптоп и елементарна грамотност е "мапер". За ауспусите ако се прилага тая директива там за евро стандарт, трябва всички дето сме без катализатори /вкл. и аз/ да сме спрени от движение. Окачванията също: Много хора си слагат сами койловете - ама дали дозатегнал, дали го е сложил правилно, дали не е забравил някой болт не се разбира - важното е че е стенс! Спойлерите и добавките вече е малко пресилено, макар че съм виждал как се откъсва негодно сложено антикрило при по-висока скорост под натиска на въздушната струя, но да кажем вече там са много редки случаи.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 15 Мар 2016, 16:31

Да бе ама за едно гърне да ме водят с "изменена конструкция" и да не мога да сложа широки джанти.... Аре нема нужда... :bang:
За мен е поредната евтина PR кампания... Чудят се каква глупост да напишат само.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Мар 2016, 16:34

Просто поредното отвличане на вниманието на народа. Минаха палатките, сега колите и пак протести и пак ще има заден от тяхна страна. А така в калабалъка взели че приели някакъв закон, който ощетява България или направили някоя друга грандиозна далавера докато народа скача първосигнално на поредната димка.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 15 Мар 2016, 16:37

Не знам според мен се движат доста по опасни коли по улиците от някой, които има чип.
Виждам всякакви коли особено тия за по 500-800лв. с разбити мостове и шарнири през изпадане и тн.
Мисля,че първо тези коли трябва да изчезнат от пътищата, а не някой които има спойлер или чип.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Мар 2016, 16:40

Те първо за катализатори и дпф-и да почнат да проверяват па тогава за чипове.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 15 Мар 2016, 16:43

Проверяват изгорели газове (уж), човека миналия път като правих ГТП се хвана за главата как 15 годишната ми колата е в нормите, представям си какви са резултатите на 90% от колите :mhihi:
Ама никой не ги спира хората които не са в норми. Шанс :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 15 Мар 2016, 16:46

До кога некомпетентни човеци ще коват законите в тази държава.В последно време ми се струва,че се опитват да се подирават с нас автомобилистите.Мисля,че трябва да се направи едно автомобилно шествие пред парламента пък току виж се усетили какви глупости правят :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Мар 2016, 16:53

Междувременно честит нов кредит от 3.4 милиарда евро :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
Детайли за колата: кон

Мнение от mitkyyyy » 15 Мар 2016, 17:14

Махайте ГТ крилата :mhihi:
12801443_1720566598158572_6315011417161547649_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Мар 2016, 17:14

и това е поредното неприложимо добро намерение. този които ги измисля тези "решения"... да си наеме хора дето разбират от това и да го съветват, че срамота...

вместо да се занимават с глупости да сложат на технотест станциите по един обд2 компютър и да преглеждат за две елементарни неща - дали свети "чек енджин" (жълтата) лампа или е светела последните 300км и дали компютъра е бил рефлаш-ван/ променян кода. и двата параметъра са стандартна информация на всеки обд2 интерфейс.

нищо повече. от там нататъка младежта ако иска да си слага крила на автомобила. все тая...

аман...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 15 Мар 2016, 17:51

Стана едно ПТП преди няколко дена и куките когато дойдоха твърдяха, че колата на един приятел трябва да бъде спряна от движение защото е с неподходящи и неоригинални джанти и с тях не е годна за движение (borbet a 7.5 j / 9 j). след като попитахме по кой член от закона ще я спрат от движение се отказаха.

:wtf: :ahah:

Ако този закон влезе искам всички полицай или ако ще е само за прегледите тогава в пунктовете на таблетчетата да им се сложи REALOEM и по вин да гледат с каква броня, мотор, гърне, спойлери, прагове и тн. е излезнала колата ми от завода, иначе нищо не могат да докажат :mhihi:

Пък да не говорим, че то уж без платен данък не можело да се мине преглед, а пък срещу едно две кафенца минаваш... :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Мар 2016, 18:07

Larbi написа:Просто поредното отвличане на вниманието на народа. Минаха палатките, сега колите и пак протести и пак ще има заден от тяхна страна. А така в калабалъка взели че приели някакъв закон, който ощетява България или направили някоя друга грандиозна далавера докато народа скача първосигнално на поредната димка.

cod-cdbp написа:Междувременно честит нов кредит от 3.4 милиарда евро :evil:

Ето за това говоря, но народа е първосигнален добитък :help: За тия заеми и други шмекерии трябва да се направи протест, ама то тия системи с фишеците са измислени отдавна и не в България :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата