Какво мислите за случая на Черни връх?
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Какво мислите за случая на Черни връх?
След поредния широко отразен в медиите случай със сбиване след ПТП, как виждате случая? Дали както пише в другата тема медиите настройват целия свят срещу собствениците на БМВ-та или е малко прекалено след ПТП да скочиш да биеш виновния шофьор или според вас е нормално като видиш жена си с разпиляна ръка заради някой, на когото днес не му се спазват предимства е нормално да му биеш 2 шамара?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Какво мислите за случая на Черни връх?
efren написа:След поредния широко отразен в медиите случай със сбиване след ПТП, как виждате случая? Дали както пише в другата тема медиите настройват целия свят срещу собствениците на БМВ-та или е малко прекалено след ПТП да скочиш да биеш виновния шофьор?
Според мен е прекалено, освен ако нарочно, нагло другия отнема предимство и се държи нагло.Ако просто не е преценил случая или нещо от този род, не мисля че трябва да се стига до бой.

efren написа:След поредния широко отразен в медиите случай със сбиване след ПТП, как виждате случая? Дали както пише в другата тема медиите настройват целия свят срещу собствениците на БМВ-та или е малко прекалено след ПТП да скочиш да биеш виновния шофьор или според вас е нормално като видиш жена си с разпиляна ръка заради някой, на когото днес не му се спазват предимства е нормално да му биеш 2 шамара?
Тук вече нещата са по-различни...

Мисля че е крайно време наистина така да направят

Не Мы такие, Жизнь такая
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Едва ли медиите ше настроиват който и да било срещу марката бмв няма логика.А що до случката на чевни врьх за такива наглеци които не спазват правилата като тоз сьс шкодата мисля че си го е заслужил 

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Това което медиите насаждат е образът на тариката. Той е около 100-110 кг, ходи на фитнес, късо подстриган с набола брада и кара БМВ! Като автор на темата "Настройват ли медиите населението срещу собствениците на БМВ?" се предполага какво ми е мнението за случая. Не оневинявам собственика на Х5-цата, но ако аз си возя децата и жената и някой ме нашие така защото "не е гледал", ами и да ми слезе и да ми се прави на интересен... Вярвайте ми няма да му стоя и да го гледам и да се държа културно. Хората, които ме познават знаят че съм супер спокоен човек, с всеки се държа позитивно и винаги търся в човека първо доброто... Но в такава екстремна ситуация ти минаваш в друг режим. Изобщо няма да ми пука за колата че е смляна, ако съм сам в нея /това е просто кола - хващаш я, режеш я и я поправяш/, но ако близките ми са вътре това е съвсем съвсем друго нещо. Забележете медиите постоянно натъртват че собственика на Х5-цата е криминално проявен! . Това се прави с цел 2 неща: 1. Да се отнеме вниманието от това, че всъщност виновния е ударил Х5-цата, а не обратното, и 2. Да се насади образа в населението, че тия с БМВ-тата са бандити и криминално проявени, които правят каквото си искат и не зачитат никой и нищо. Това ме дразни в тоя случай.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Добре, да кажем минаваш по една улица и виждаш, че бият баща ти или приятелката ти, защото е ударил колата на някой боец от ММА или мутрите на някой си са решили, че е имал/а неправилно поведение- ще се включиш ли и ти в побоя, защото е виновен/а или ще пребиеш невинният шофьор?
И при всяка катастрофа ли трябва да се бием, колко да бием виновният и има ли право той да се защити, когато го бият или трябва да седи безропотно- при подобна ситуация, ако теб започнат да те бият, ще стоиш ли смазан от вината си като боксова круша или ще отвърнеш и тогава ставаш ли два пъти по-виновен- хем си ударил колата на човека, хем не даваш да те набият?
И при всяка катастрофа ли трябва да се бием, колко да бием виновният и има ли право той да се защити, когато го бият или трябва да седи безропотно- при подобна ситуация, ако теб започнат да те бият, ще стоиш ли смазан от вината си като боксова круша или ще отвърнеш и тогава ставаш ли два пъти по-виновен- хем си ударил колата на човека, хем не даваш да те набият?

Stahlblau написа:.....1. Да се отнеме вниманието от това, че всъщност виновния е ударил Х5-цата, а не обратното.....
Всъщност човека с хондата ударил х5цата не е виновника за случката. Та я виж как обвини човека бз вина....
- goldygoldy
- Потребител
-
Този с Х5-ицата бил тренирал карате 10 години и вместо да звъни на линейки, полиция, шамари жена си, че се вози без колан (или да и помага, щото е пострадала), взел да се прави на правораздавател. Кога ще му изпадне друг толкова удобен случай да налага някакъв кротък младеж-балък с шкода, който можеше да си кара по пътя и да ги остави да се млатят с хондаджията, без да се интересува какво е станало? Демек, оня е виновен и ше си го бия, докат ми омръзне.
За катастрофатата не е ли виновна хондата? На двойна непрекъсната що дири в насрещното?
За катастрофатата не е ли виновна хондата? На двойна непрекъсната що дири в насрещното?
.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 10:20, променена общо 1 път
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
A защо никой не засяга темата за вината на тоя кълвач с хондата?
На тоя широк булевард да не можеш да избегнеш сблъсък... Или си карал като луд, или си бил кьор-кютук пиян, или си си купил книжката от женския пазар...
Като видя жена си да се вози без колан ще я сваля на автобусната спирка или ще и бия два шамара, и няма да е с разпиляна ръка
При такъв удар дори драскотина нямаше да има ако беше с колан кифлата... Ама нали сме седнали в Х5, к'ви са тия колани за простолюдието...
На тоя широк булевард да не можеш да избегнеш сблъсък... Или си карал като луд, или си бил кьор-кютук пиян, или си си купил книжката от женския пазар...
efren написа:...е нормално като видиш жена си с разпиляна ръка заради някой, на когото днес не му се спазват предимства е нормално да му биеш 2 шамара?
Като видя жена си да се вози без колан ще я сваля на автобусната спирка или ще и бия два шамара, и няма да е с разпиляна ръка

При такъв удар дори драскотина нямаше да има ако беше с колан кифлата... Ама нали сме седнали в Х5, к'ви са тия колани за простолюдието...
Последна промяна drago_pavlov на 17 Мар 2016, 12:34, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
zvetiko написа:Добре, да кажем минаваш по една улица и виждаш, че бият баща ти или приятелката ти, защото е ударил колата на някой боец от ММА или мутрите на някой си са решили, че е имал/а неправилно поведение- ще се включиш ли и ти в побоя, защото е виновен/а или ще пребиеш невинният шофьор?
Не ще седя и ще гледам как го бият?!

zvetiko написа: И при всяка катастрофа ли трябва да се бием, колко да бием виновният и има ли право той да се защити, когато го бият или трябва да седи безропотно- при подобна ситуация, ако теб започнат да те бият, ще стоиш ли смазан от вината си като боксова круша или ще отвърнеш и тогава ставаш ли два пъти по-виновен- хем си ударил колата на човека, хем не даваш да те набият?![]()
Е тука е целия проблем. Всеки е различен и всеки реагира различно в критична ситуация. Насилието в нашата държава ежедневие. Аз лично не разчитам на полицаите да ме спасят или да ми помогнат за каквото и да е, просто защото знам как "си вършат работата". За съжаление положението в което сме в момента и тая джунгла в която живеем е плод на 25-те години преход. Досега не съм стоял на никой да ме бие и няма да стоя. Досие нямам, не съм криминално проявен, но ви гарантирам, че ако се наложи няма да стоя и да ги гледам, пък да става квото ще...
DaGa, да, всъщност точно така стана... неволно от моя страна...
Живота в България е такъв, че никой не го интересува за теб - нито околните, нито полицията, нито държавата! Дали ще те бият, оберат или нае*@т на площада на центъра никой не го е еня. Ако ти не се защитиш ще си бит, обран и е*@н така, че избора е твой - да си агресивен и оцелял или пасивен и.... ? не знам и аз какъв... НЕ Е ПРАВИЛНО, не е и хубаво, но това е реалния свят. Такъв е живота в малкия град, в крайния квартал и в бедния район... Както се казваше в един известен руски филм: "не мы такие, жизнь такая". Това е грозната картинка. Измести се темата пак към социалната...
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Само намаляваме като население, а се избиваме помежду си.
А не е ли по-добре, ако жена му или там който друг е бил в колата е пострадал наистина, той да е при тях?

А не е ли по-добре, ако жена му или там който друг е бил в колата е пострадал наистина, той да е при тях?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
От всекидневното ми шофиране съм забелязъл във всички градове едни и същи марки и модели с арогатно шофиране.
Ге клас - Е60 - Голф 3-4. Ауди А3...А8...всички дърти Х 5 и Х6 - но без най-новите Ф-ки!
Странно - но Х серийте от последния модел Ф се шофират доста културно дори винаги дават мигач!
За сметка на това повечето - 85% от шофьорите на ръждивите Е53-ки 2000г. са диви талибани! Личи им бързо кой си и е купил 16 годишен ръждилник със заплатка 750 лв. продали нивата на баба.
Ге клас - Е60 - Голф 3-4. Ауди А3...А8...всички дърти Х 5 и Х6 - но без най-новите Ф-ки!
Странно - но Х серийте от последния модел Ф се шофират доста културно дори винаги дават мигач!
За сметка на това повечето - 85% от шофьорите на ръждивите Е53-ки 2000г. са диви талибани! Личи им бързо кой си и е купил 16 годишен ръждилник със заплатка 750 лв. продали нивата на баба.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
drago_pavlov написа:A защо никой не засяга темата за вината на тоя кълвач с хондата?
На тоя широк булевард да не можеш да избегнеш сблъсък... Или си карал като луд, или си бил кьор-кютук пиян, или си си купил книжката от женския пазар...efren написа:...е нормално като видиш жена си с разпиляна ръка заради някой, на когото днес не му се спазват предимства е нормално да му биеш 2 шамара?
Като видя жена си да се вози без колан ще я сваля на автобусната спирка или ще и бия два шамара, и няма да е с разпиляна ръка![]()
Със сигурност ако дамата имаше колан, нямаше да я има тая тема, а щеше да е рутинна катастрофа, но тя е нямала. Ако хондата се е движила малко по-бавно, пак нямаше да я има темата или ако шкода камикадзето беше ударено от хондата във вратите, ама на, ПТП има, пък след него и битка настанала.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3