E class vs E60 vs A6
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
E class vs E60 vs A6
Здравейте колеги . Скоро време ми предстои да купувам голям седан среден клас и се чудя между тези 3 автомобила . Като цяло и трите ми харесват , като задължително е да са седани и автоматици . Бюджетът ще бъде до 14к и се чудя коя от 3те е най-разумен избор .
Като избор на двигатели съм готов и за дизел и за бензин - нещо от средните кубатури , нито най-малките , нито най-големите .
За Мерцедес имам наблюдения над 270 и 320 дизел , като и двата са читави .
За БМВ знам , че 3.0 дизел е добър , но нямам идея за 2.5 дизела . Също така незнам кой от бензинките е читав .
За Ауди нямам никаква идея , но гледам че масово за 3.0 дизел , добри ли са ?
Принципно МБ ме привлича с интериора , освен ако не е с АМГ пакет , но за съжаление в България почти няма Е класи с АМГ пакети .
БМВ-то ми е доста дървено и пластмасово отвътре , както и масово са с малките навигации , но пък доста са с М пакети и ми харесват външно .
Аудито ми харесва отвън , а и отвътре е приемливо , но пък като цяло нищо хубаво не мога да кажа за марката .
1. Коя от 3те според вас е най читава като цяло ?
2. Коя автоматична кутия е най издръжлива ?
3. Коя е с най поносима подръжка ?
Моля да пишат само колеги , които са притежавали такива коли или поне имат сериозни наблюдения над моделите / двигателите . Приказки от 1001 нощ и информации от гугъл не ми трябват . Мерси
Като избор на двигатели съм готов и за дизел и за бензин - нещо от средните кубатури , нито най-малките , нито най-големите .
За Мерцедес имам наблюдения над 270 и 320 дизел , като и двата са читави .
За БМВ знам , че 3.0 дизел е добър , но нямам идея за 2.5 дизела . Също така незнам кой от бензинките е читав .
За Ауди нямам никаква идея , но гледам че масово за 3.0 дизел , добри ли са ?
Принципно МБ ме привлича с интериора , освен ако не е с АМГ пакет , но за съжаление в България почти няма Е класи с АМГ пакети .
БМВ-то ми е доста дървено и пластмасово отвътре , както и масово са с малките навигации , но пък доста са с М пакети и ми харесват външно .
Аудито ми харесва отвън , а и отвътре е приемливо , но пък като цяло нищо хубаво не мога да кажа за марката .
1. Коя от 3те според вас е най читава като цяло ?
2. Коя автоматична кутия е най издръжлива ?
3. Коя е с най поносима подръжка ?
Моля да пишат само колеги , които са притежавали такива коли или поне имат сериозни наблюдения над моделите / двигателите . Приказки от 1001 нощ и информации от гугъл не ми трябват . Мерси

Re: E class vs E60 vs A6
меро е меко канапе, олимпиадата е платмасов фолксваген, бмв-то ще нещо средно между двете.
аз бих си купил най-читавото дето ми грабне окото (и портфейла) с ясна история.. без значение от марката.
аз бих си купил най-читавото дето ми грабне окото (и портфейла) с ясна история.. без значение от марката.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Е60 530д - любимката на тъмнокожия наркопласьор от източните балкани.
Lexus GS350 е най-доброто в тоя клас!
На стандартното А6 2005-2007 само като му види капачките от двулитрова бира за регулиране на климатроника и ще повърне човек.
Lexus GS350 е най-доброто в тоя клас!
На стандартното А6 2005-2007 само като му види капачките от двулитрова бира за регулиране на климатроника и ще повърне човек.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Аз съм с две ръце за Е-класата особено,ако е фейса.Имам няколко наблюдения над 320 ЦДИ фейс и са много добри..
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
За мен бих ги подредил така
1.BMW - най-красивото BMW правено някога(за мен). 525/530D(с м-пакет=трепач) като вървеж много добре и ако се кара спокойно харчи малко като за такава кола. интериора за мен е добър,няма много копчалъци като в MB и Audi.
2.Mercedes - E класа очиларки както ги наричат още един от най-хубавите мерцедеси за мен (особенно ако е фейс с AMG,EVO пакет). интериора ми изглежда като от класа на Е39-тка.
3.Audi - на външен вид добре. интериора обаче пълно дърво. частите доколкото знам са скъпи.
1.BMW - най-красивото BMW правено някога(за мен). 525/530D(с м-пакет=трепач) като вървеж много добре и ако се кара спокойно харчи малко като за такава кола. интериора за мен е добър,няма много копчалъци като в MB и Audi.
2.Mercedes - E класа очиларки както ги наричат още един от най-хубавите мерцедеси за мен (особенно ако е фейс с AMG,EVO пакет). интериора ми изглежда като от класа на Е39-тка.
3.Audi - на външен вид добре. интериора обаче пълно дърво. частите доколкото знам са скъпи.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Бих добавил, че ХаЛудито си е трошливо по принцип, автомата му е къде, къде назад. Мерцедеса някак го възприемам като типичния пенсионерски седан, особено Е-класата. Няма пъргавината на БМВ-то, ХаЛудито също я няма ако говорим за 3.0д.
И да, определено Е60 с М-пакет е най-красиво от трите било то фейс или не. Разходът е смешен на фона на вървежа, който предлага.
ХаЛудито си прилича с другите модели от тия години. Е60-ки има много, ама Е60 си прилича само и единствено на Е60.
И да, определено Е60 с М-пакет е най-красиво от трите било то фейс или не. Разходът е смешен на фона на вървежа, който предлага.
ХаЛудито си прилича с другите модели от тия години. Е60-ки има много, ама Е60 си прилича само и единствено на Е60.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
И на мен Е класа без АМГ пакет ми е доста пенсионерска кола и това е главната причина да не ми е фаворит .
Автоматикът на Е60 преди фейса ( без джойстик ) здрав ли е ?
2.5 дизел добър избор ли е и също така кой от бензиновите мотори е читав ?
Автоматикът на Е60 преди фейса ( без джойстик ) здрав ли е ?
2.5 дизел добър избор ли е и също така кой от бензиновите мотори е читав ?
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
AngelG написа:...Моля да пишат само колеги , които са притежавали такива коли ....
Е, веднага се намериха оунъри на подобни возила...

За тези пари (14к) мисля, че трябва да се насочиш към други опции....
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:AngelG написа:...Моля да пишат само колеги , които са притежавали такива коли ....
Е, веднага се намериха оунъри на подобни возила...![]()
За тези пари (14к) мисля, че трябва да се насочиш към други опции....
Аз не мисля . Говоря за модели преди фейслифта .
ПС: Мерси за мнението ти , помогна ми много и влезе в употреба ......
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Бих взел Мерцедес Е200 Компресор или бензиново Е60. Дизелите ще са на много км.
Иначе Мерцедеса е здрава кола, особенно фейса но не знам бюджета дали ще стигне.
Виж за SBC спирачките!
Аудито: бягай от 2.7 TDI автоматик! Кутията е Мултитроник, виж Google.
За БМВ колегите да кажат.
Иначе Мерцедеса е здрава кола, особенно фейса но не знам бюджета дали ще стигне.
Виж за SBC спирачките!

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
barty написа:Бих взел Мерцедес Е200 Компресор или бензиново Е60. Дизелите ще са на много км.
Виж за SBC спирачките!
Аз имах 230 компресор на старото ЦЛК . Вървеше яко и беше много тъпоустойчив (здрав)
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Имам преки наблюдения над 2.5д, макар в Е39(същия двигател е)добър двигател е с нисък разход и...поносим вървеж. На автомата нищо му няма, стига да не попаднеш на някой кош, който не е поддържан. Колегата по-горе каза многото километри на дизелите, но според мен при един внимателен оглед, това не би трябвало да те притеснява.
От бензиновите двигатели е ясно, че колкото по-голям, толкова по-добре.
Казвам ти, 3.0д е работата с Е60 и имаш най-много от ВСИЧКИ критерии в едно. Но това е моето мнение. То даже аз бих взел 3.5д, но ти го няма в опциите.
Ако те вълнува, 3.0д в Е60 си носи спокойно на ремапче без да махаш ДПФ и без да пуши когато е както трябва, а тръгва да върви нереално за този двигател. Този двигател БМВ го разработват от куп години и постоянно надграждат, но си е класика във всички модели.
Влез в Е60 подфорума и разгледай, разпитай, ще събереш доста информация, има много колеги с тоя двигател.
От бензиновите двигатели е ясно, че колкото по-голям, толкова по-добре.

Казвам ти, 3.0д е работата с Е60 и имаш най-много от ВСИЧКИ критерии в едно. Но това е моето мнение. То даже аз бих взел 3.5д, но ти го няма в опциите.
Ако те вълнува, 3.0д в Е60 си носи спокойно на ремапче без да махаш ДПФ и без да пуши когато е както трябва, а тръгва да върви нереално за този двигател. Този двигател БМВ го разработват от куп години и постоянно надграждат, но си е класика във всички модели.

Влез в Е60 подфорума и разгледай, разпитай, ще събереш доста информация, има много колеги с тоя двигател.
In God we trust, all others we track.

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Имам преки наблюдения над 2.5д, макар в Е39(същия двигател е)добър двигател е с нисък разход и...поносим вървеж. На автомата нищо му няма, стига да не попаднеш на някой кош, който не е поддържан. Колегата по-горе каза многото километри на дизелите, но според мен при един внимателен оглед, това не би трябвало да те притеснява.
От бензиновите двигатели е ясно, че колкото по-голям, толкова по-добре.![]()
И аз оглеждам 3.5д , но ме притесняват 2те турбини , че дърветата ще са големи при евентуален проблем .
Има ли бензинов двигател в Е60 от който трябва да бягам ?
Най-тъжното нещо за мен докато караш ауди е, да караш audi което не е quatro.
Лично според мен за А6 най-много си заслужава 4.2 мотора. Ако харчи много, Можеш да му сложиш газ, стига да не е FSI. Много красиво от вътре и от вън, като от вън леко изостава от бмв-то. На ТДИ мисля че му бяха малко скъпи дюзите и не се рециклират.
Е60- 530д или 535д. Има толкова много писано. Ако успееш да намериш читаво, взимай. По-дървено от вътре, най-хубаво от вън. При 535д при евентуален проблем имаш едни 700-800лв повече за ремонт на втората турбина. На фона на всички разходи и мощността която притежава не е болка за умиране. А и са с повече екстри.
Mercedes w211 е500 или е320 е много добра кола. Ако е с airmatic вози доста добре. Е270 мисля, че не е сполучлив мотор, но не съм сигурен.
Голям проблем според мен са ремонтите. Къде ще го караш да го правят като се счупи ... Всеки се пише за майстор и разбиращ от мерцедеси, обаче мъкаа мъкаа. Поне това са ми наблюденията от познати. Доста дървен и застарял от вътре и грозничък от вън. А и им крадат парктрониците.
Лично според мен за А6 най-много си заслужава 4.2 мотора. Ако харчи много, Можеш да му сложиш газ, стига да не е FSI. Много красиво от вътре и от вън, като от вън леко изостава от бмв-то. На ТДИ мисля че му бяха малко скъпи дюзите и не се рециклират.
Е60- 530д или 535д. Има толкова много писано. Ако успееш да намериш читаво, взимай. По-дървено от вътре, най-хубаво от вън. При 535д при евентуален проблем имаш едни 700-800лв повече за ремонт на втората турбина. На фона на всички разходи и мощността която притежава не е болка за умиране. А и са с повече екстри.
Mercedes w211 е500 или е320 е много добра кола. Ако е с airmatic вози доста добре. Е270 мисля, че не е сполучлив мотор, но не съм сигурен.
Голям проблем според мен са ремонтите. Къде ще го караш да го правят като се счупи ... Всеки се пише за майстор и разбиращ от мерцедеси, обаче мъкаа мъкаа. Поне това са ми наблюденията от познати. Доста дървен и застарял от вътре и грозничък от вън. А и им крадат парктрониците.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Аз имах БМВ Е61 3.0d автоматик и Мерцедес Е211 2.2cdi ръчка до преди няколко седмици. БМВ-то по моя предценка е няколко години напред пред Мерцедеса, да не говорим, че е доста тихо и по-стегнато като поведение на пътя. Мерцедесите имат проблем със спирачните апарати, както и с SBC модула за тях. Не разбирам компания като мерцедес как може да произведе и използва автоматична скоростна кутия с 5 скорости, след като нейните конкуренти вече са с 6 скорости, другото е че автоматика на мерцедес е изключително тромав в работата си на балкански терен.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2