Свалят младите шофьори от мощните коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Мар 2016, 22:49

Свалят младите шофьори от мощните коли. Предвижда се и задължително нощно кормуване за всички кандидат-шофьори. Тези промени ще се опитат да приемат депутатите от транспортната комисия преди второто четене на Закона за движение по пътищата.
За 2015 г. водачите със стаж до две години са причинили 483 тежки катастрофи. При тях са загинали 44 души, а ранените са 640. От началото на годината младите водачи са предизвикали 35 тежки произшествия. Загинал е един човек, а ранените са 41, сочи още статистиката.

За да бъдат още по-подготвени на пътя, от властта предлагат да има по-ниско ограничение на скоростта за младите шофьори, както и колите да бъдат обозначавани със стикер "Млад шофьор", ако се управляват от водачи, които току-що са взели книжка.

Сред новите мерки е 50% от кормуването да се извършва нощем. Сред по-драстичните предложения е и забрана за каране след полунощ.

Тепърва ще се решава дали една, или две години взелите книжка ще се водят за млади водачи. Борбата срещу войната по пътищата трябва да започва от ранна детска възраст, категорични са законодателите.

Дали новите промени ще успеят да стигнат до второ четене на закона за движение по пътищата - не е ясно.

http://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria ... z43TilUZP2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Свалят младите шофьори от мощните коли

Мнение от Sharo » 20 Мар 2016, 23:09

има някаква правилна насока ама трябва почнат с провероваче н изпит на инструкторите. Няколко човека около мене в момента карат курсовете и какви глупости ги учат. Всички до един им обясняват, че волаан се държи на 2 без 10 задължително. На единия му казали като спира да изключва от скорост за по-лесно и да не се мъчи да сваля предавки. :mhihi: Сега не се сещам за другите "важни" уроци над, които се пулих умно.
Не разбирам и логиката за каране след пулонощ като тогава има многократно по-малко трафик. По-скоро трябва им забранят да карат в пиковите часове ама и така не виждам как ще се научат да карат в такива.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 20 Мар 2016, 23:16

Все тая на мен не ми пречи. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 20 Мар 2016, 23:22

Промени определено трябва да има, то е ясно. Курсовете може да са по 5-6 месеца, а не както често се случва - експресни за 2-3 седмици и те мятат на изпит (който са те накарали да си платиш, за да вземеш). С нощното каране съм съгласен, защо не и задължително каране на сняг/дъжд. Но това с по-ниската максимална скорост за млади шофьори не го разбирам много. Така само ще затапват още повече и ще изнервят останалите участници в движението. Да не съм черноглед, но това само ще вдигне възрастта на виновните за ПТП.
Това за мощността на автомобила, управляван от млад шофьор не е лоша идеа, най-вероятно ще има полза. По-разумно според мен ще е ако вдигнат глобите за млади шофьори причинили ПТП (временно отнемане на книжка); отнемане при шофиране в нетрезво състояние; шофиране извън града да се извършва задължително с придружител, който има книжка и не е млад шофьор... но всичко това да е ефективно приложено :mhihi:
И едно от най-важните според мен неща - образование, култура на пътя, колегиалност. Тези 3 неща ще намалят броя на ПТП доста повече от някои предложени закони :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 20 Мар 2016, 23:24

не е до годините,а до акъла...
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 20 Мар 2016, 23:26

Мощна кола не съм имал и до сега (според моите разбирания за мощна), ама съм бил млад шофьор, директно само задно съм карал, Витоша, полигони, ала бала и нямам нито едно ПТП, каквото и да било. Не е до мощността на колата а до възпитанието :paranoid:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 20 Мар 2016, 23:31

BorislavB написа:не е до годините,а до акъла...

Аз ли бъркам или под малд шофьор се разбира без стаж .. не млад на години,,
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 20 Мар 2016, 23:35

Boyadjiev написа:Мощна кола не съм имал и до сега (според моите разбирания за мощна), ама съм бил млад шофьор, директно само задно съм карал, Витоша, полигони, ала бала и нямам нито едно ПТП, каквото и да било. Не е до мощността на колата а до възпитанието :paranoid:

Колега това хубаво , а който няма възпитание какво ще прави :roll: Нали идеята на тея закони и правила е да се вразумят всички , независимо кой какъв е и какво прави по цял ден.
Как ще се изпълнява и как ще се регулира обаче тоя закон не ми е много ясно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Мар 2016, 23:36

Ако направят двойни глоби и двойно точки, ще е по-добре. Това е тъпо. Да не говорим, че 200 коня в 3-та серия примерно са едно, в 7-ма или Х5 съвсем друго. А пък и форума ще се напълни с теми "Колко вдига чипа на 316" :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Мар 2016, 23:45

Поредната глупост вместо да сложат по една 1000 лева го застраховка на тези младежи в началото и като ги хванат в нарушение да става 1500 а на второто 2500...

Пак се опитват от девет кладенеца вода да носят... Не разбраха че закони се пишат с цел да се саморегулират а не да създават неефективна бюрокрация...
Последна промяна alx на 20 Мар 2016, 23:46, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 20 Мар 2016, 23:46

don_gori написа:Колега това хубаво , а който няма възпитание какво ще прави.

Който няма - седи и си почива в градски транспорт...
Трябва да погледнат малко и от другата страна на проблема. Много от шофьорите се чувстват безнаказани по една или друга причина и това ги подтиква към безотговорно каране. Трябва да се обърне внимание и на следящите органи. Докато патрулките (не всички, но мноого голям процент от тях) спират автомобили с думите : "знаеш ли защо те спрях?" и "И ся кво ше прайм?", безотговорните шофьори ще си останат такива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 20 Мар 2016, 23:59

То добре ама както се вижда не си почиват по градския транспорт ами се трепят по пътищата. Ако ти се чустваш безнаказано , значи си намерил някаква вратичка в закона и знаеш , че и да стане нещо ще излезнеш чист накрая. Ако има ясни и точни правила , които трябва да се спазват ще мислиш преди да правиш каквото и да е.
Затова се чудя как изобщо ще го регулират закона , защото ако е само до неговото пускане нещата хич няма да се променят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Мар 2016, 0:00

По-добре вижте какво скриват медиите, с тези новини :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 21 Мар 2016, 1:14

Прав е колегата, фокуса на циркаджията не е в светлината на прожектора. А и конете не са правопропорционални на паметниците.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Мар 2016, 3:35

Мощни глупости. И за конете и всичко. Но особено това с нощното кормуване докато се учиш да караш, чупи тъпомера.

И 5 години да ги направят курсовете като няма контрол са напълно излишни... за мен трябва да се премахнат изобщо като изискване дори.

Правилника за движение ни е адски сложен и детайлен, проблема е че не спазва. Те искат да го усложнят още... идиотиииии
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Следваща

Назад към Извън Темата