летни гуми - uniroyal, goodyear, dunlop, vredestein ?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
летни гуми - uniroyal, goodyear, dunlop, vredestein ?
Който кара с някой от изборените модели - нека сподели мнение
Размера е 205/50 16
Uniroyal
Goodyear
Dunlop
Vredestein
Както и впечатления от други марки/модели
Мерси
Размера е 205/50 16
Uniroyal
Goodyear
Dunlop
Vredestein
Мерси
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: летни гуми - uniroyal, goodyear, dunlop, vredestein ?
La4u написа:Който кара с някой от изборените модели - нека сподели мнение
Размера е 205/50 16
Uniroyal
Goodyear
Dunlop
Vredestein
Мерси
Въпрос,защо не гледаш на 55 - разликата в цената е 30лв на гума..и бих ти препоръчал http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 35512.html - тези а не Blueresponse ..
На нито една от тези на съм карал на 16 и 50 но на 225 определено не бих гледал "гориво спестяващите" защото сцеплението им е по-малко и се "пързалят" повече ..
Принципно с нито една няма да сгрешиш чисто нова ...с всички колата ще седи по коренно различен начин,но мога да ти потвърдя ,че Дънлопа Sport Maxx RT е страшно комфортна ,тиха гума и с много добро сцепление..но пък се износва малко по-бързо,докато тези,които си дал ще си ги търкаляш дълго освен ако не си фен да я пързаляш ...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Привет и аз подкрепям Dunlop sport maxx rt.
Напоследък съм пред същата дилема като теб, но гледам 205/55 и 225/50 r16. Мисля че цена качество дънлопа е супер. Uniroyal-a също много го хвалят, но се износвал мега бързо, а Goodyear-a имал мек борд и нямал протектор за джантата, иначе на параметри изглежда страшна гума.
Квото и да е няма да ги ползваш до живот, тъй че
Напоследък съм пред същата дилема като теб, но гледам 205/55 и 225/50 r16. Мисля че цена качество дънлопа е супер. Uniroyal-a също много го хвалят, но се износвал мега бързо, а Goodyear-a имал мек борд и нямал протектор за джантата, иначе на параметри изглежда страшна гума.
Квото и да е няма да ги ползваш до живот, тъй че

- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
Да допълня - колата е е30, т.е. гуми 205/55 не намесвайте 

(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
http://shop.medina-med.com/Tyre/4024063 ... R16%2092H/
Аз съм с такива и съм много доволен. Като характеристики бих казал, че са една идея по-меки от нормалното, но за сметка на това возят доста мазно и grip-a им особено на магистрала е страшен. Не намирам дали има 50-ка обаче..
Аз съм с такива и съм много доволен. Като характеристики бих казал, че са една идея по-меки от нормалното, но за сметка на това возят доста мазно и grip-a им особено на магистрала е страшен. Не намирам дали има 50-ка обаче..
Последна промяна Superexstatic на 03 Апр 2016, 23:08, променена общо 4 пъти

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Семейната е със същия Vredstein, всички са доволни.
Като по бюджетни ще предложа тези, не са по лоши карал съм 195/45/15 такива и бях пре доволен като цена качество.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 64011.html
Като по бюджетни ще предложа тези, не са по лоши карал съм 195/45/15 такива и бях пре доволен като цена качество.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 64011.html
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
аз карах с този uniroyal миналото лято на Е39ката, само че бяха 18ки.
бях много доволен от гумите и на сухо и мокро, но не знам как ще са в дългосрочен план.
също така бяха тихи - карам главно извънградско и това ми правеше впечатление.
бях много доволен от гумите и на сухо и мокро, но не знам как ще са в дългосрочен план.
също така бяха тихи - карам главно извънградско и това ми правеше впечатление.

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Колеги, някой да има впечатление от Cooper Zeon CS-Sport? Гледам идват от UK и има добри отзиви по разни сайтове, а като цена са доста добре и са клас А/С.
Моят размер е друг, но допълнителни варианти предполагам ще са полезни и за колегата, пуснал темата.
Моят размер е друг, но допълнителни варианти предполагам ще са полезни и за колегата, пуснал темата.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
TheFreeRider написа:Колеги, някой да има впечатление от Cooper Zeon CS-Sport? Гледам идват от UK и има добри отзиви по разни сайтове, а като цена са доста добре и са клас А/С.
Сигурно има 50 теми за гуми....и Нокиан бяха А на мокро и им шибнаха глобата за нагласени резултати..аз не мисля,че има гума 1/3 от цената на премиум със същото качество ..ама може да съм наивен.Те за Pilot Sport няма само положителни коментари но нека не се заблуждаваме
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Gqbriel написа:Те за Pilot Sport няма само положителни коментари но нека не се заблуждаваме
Pilot Sport са по сериозни от жигула на лед, като крик у пЕсък са, или ако искаш като паднал плет сериозни.
Много са зле с една дума каучука е отвратителен, Michelin не е марката която беше. Едната ми кола си отиде преди години точно заради
хубавите мега прехвалени гуми 'Pilot Sport' и не само де, но все пак.
Имам опит с тях и за мен не са вариант
Мишелинките вече ги правят за един сезон, догодина нови

На кумхото което съм дал горе сместа е 10 пъти по хубава.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тази година ще карам с тези, някакво мнение, никога не съм карал с Vredestein.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Т'ва може би е една от най добрите гуми с която съм карал
Само избягвах паветата, че е мекичка и усещаха повечко ( 225/40/18 ).
Друг минус за 2 години каране не и намерих

Само избягвах паветата, че е мекичка и усещаха повечко ( 225/40/18 ).
Друг минус за 2 години каране не и намерих

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Благодаря колега. Аз ще съм с 255/40/17, явно и аз трябва да внимавам с павета и дупки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
За дупки съм я тествал многократно здрава е, просто е по мека и това има и + и - , ама май повече + 
Минуса е,че се търкат една идея по бързо, но няма как.
В момента се случи така,че карам с нови Bridgestone-ки и не случайно им викат накратко Stone, точно камъни са си.
По павета са перфектни, ама са яко твърди и спирането е една идея по зле.
Vredestein-а спира перфектно, както и да съм спирал почти никога не ми се е пускал ABS-a,
разбирай,че доста съм го тествал.
освен ако не скоча със все сила на педала на спирачката, тогава се пуска естествено,
ама то т'ва не е спиране

Минуса е,че се търкат една идея по бързо, но няма как.
В момента се случи така,че карам с нови Bridgestone-ки и не случайно им викат накратко Stone, точно камъни са си.
По павета са перфектни, ама са яко твърди и спирането е една идея по зле.
Vredestein-а спира перфектно, както и да съм спирал почти никога не ми се е пускал ABS-a,
разбирай,че доста съм го тествал.
освен ако не скоча със все сила на педала на спирачката, тогава се пуска естествено,
ама то т'ва не е спиране

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Аз имам опит с Sportrac 5,в момента започнах 3-тия й сезон и са на ~25 000 км.Грайфера е около 6мм (като нови са 7мм) имат още доста хляб.Иначе имам доста "тестове" и бих заложил на тях пак без да търся алтернатива...За тях,няма мокро,няма сухо еднакво добре са и на двете...карал съм с постоянна скорост 100-130км/ч в голям дъжд на второстепенен път,за секунда не са мръднали от пътя,нищо,че имаше и много локви,перфектни условия за аквапланинг,но не.Имам и няколко спомена от зверски дупки,още стискъм зъби като се сетя какво преживях като скочих
,но да чукам на дърво нямат балони или нещо,може и късмет да е незнам.Имам опит в карането с нови гуми,не е като да са ми първите,но определено са най добрите които съм вземал.

15 мнения
• Страница 1 от 1