Любителско промиване на злато в България
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Любителско промиване на злато в България
Здравейте,
хвърлил съм се в разни размисли и страсти. От известно време (2-3 месеца да речем) един мой приятел непрекъснато ме кара да ходим да "промиваме" за злато. На мен хич не ми се занимава с тези щуротии и не го взимах на сериозно. Разказваше ми къде ходил, колко намерил, други хора колко намерили и т.н. Малко на рибарски истории приличаше.
По миналата седмица най-накрая кандисах да ходя с него да му помагам събота и неделя по разни рекички във Владая. Приятелят ми разбира от търсене/промиване на злато, точно колкото и аз, а именно, абсолютно нищо.
Та отидохме съботата, нагазихме в реката и той почна да ми казва от къде да вадя каманяк/гняс/пръст и т.н. уж по ги разбира, слагаме в едно зелено легенче, като шапка, почваш да промиваш с малко вода и накрая какво да видя, 3-4 златни люспички. Викам си ти да видиш и така цял ден си промивахме, без идея да си имам какво точно трябва да правя. Накрая на деня двамата общо бяхме събрали точно 2.3гр, а в неделя още 3.4гр, сиреч общо 5.7гр, с уговорката, че сигурно още толкова сме пропуснали. Общо време в "промиване" и търсене за двата дни да е било, 4-5 часа, останалото време се размотавах, барбекю палихме, късно ходихме, рано си тръгвахме и така, несериозна работа като цяло.
Този уикенд решихме да отидем да търсим по поречието на река Лепетура, това е северозападна България, щото там била "яката работа". Та още с отиването, ми направи голямо впечатление що народ има там и промива за злато. Едни даже бяха с някаква машинка, драка се казвало и хвърляха материала с една количка директно в нея, а то само си промивало за злато. С очите си видях, как тия пичове изкараха 4-5гр за има няма час, ама не прашинки, ами баш си малки парченца злато. По цялата река всеки вадеше. Поговорих си с хората, които бяха там и казаха, че това от години го правят и така се препитават. Казват, че не е рядко и 10гр на ден да изкарат за човек. Сега, колко това е така, идея си нямам.
Тръгнах с моя приятел по поречието в долната част на течението да търсим, защото така казаха разбирачите. Златото се събирало там, понеже течението било по-слабо. Та отдидохме там и заварихме 3х повече хора. Имаше такива даже и доста по-големи машинки и вместо с колички с Бобкат да ровят по реката. Тамън хвърлих и моето лигенче в реката и надойдоха разни месни и се стигна почти до бой. Ние не можело да търсим там, да сме изчезвали, заплахи, много нервни, агресивни и ние си тръгнахме.
Вчера ходихме в Грубляне някаква рекичка и изкарахме 0,5гр, което няма и 30лв, но пък е интересно. Заприказвах се с още един пич, които си търсеше в реката и той ми каза, че почти във всяка река в бг имало злато и не е нещо необичайно, ако имаш опит и малко техника/инвестиция да изкарваш грам на час. Като под инвестиция, той ми каза, една драга да се направи, което би струвало 300-400лв макс, за любителска такава. Той беше с някаква подобна, сина му мяташе глина, той дебнеше и почистваше само улуците (или както се казва там) ако попадне камъче и го чистеше.
Та много се разписах, любопитно ми е, има ли някой от вас който да има някакъв опит в това начинание или пък да се занимава с нещо подобно? Много се запалих, като не възлагам надежди да се изкарат кой знае какви пари, но пък е готино събота/неделя да отидеш до някоя рекичка, да разпуснеш, пък ако изкараш някой лев, беркят да е. Някои на риба ходят, на мен това ми стана интересно.
хвърлил съм се в разни размисли и страсти. От известно време (2-3 месеца да речем) един мой приятел непрекъснато ме кара да ходим да "промиваме" за злато. На мен хич не ми се занимава с тези щуротии и не го взимах на сериозно. Разказваше ми къде ходил, колко намерил, други хора колко намерили и т.н. Малко на рибарски истории приличаше.
По миналата седмица най-накрая кандисах да ходя с него да му помагам събота и неделя по разни рекички във Владая. Приятелят ми разбира от търсене/промиване на злато, точно колкото и аз, а именно, абсолютно нищо.
Та отидохме съботата, нагазихме в реката и той почна да ми казва от къде да вадя каманяк/гняс/пръст и т.н. уж по ги разбира, слагаме в едно зелено легенче, като шапка, почваш да промиваш с малко вода и накрая какво да видя, 3-4 златни люспички. Викам си ти да видиш и така цял ден си промивахме, без идея да си имам какво точно трябва да правя. Накрая на деня двамата общо бяхме събрали точно 2.3гр, а в неделя още 3.4гр, сиреч общо 5.7гр, с уговорката, че сигурно още толкова сме пропуснали. Общо време в "промиване" и търсене за двата дни да е било, 4-5 часа, останалото време се размотавах, барбекю палихме, късно ходихме, рано си тръгвахме и така, несериозна работа като цяло.
Този уикенд решихме да отидем да търсим по поречието на река Лепетура, това е северозападна България, щото там била "яката работа". Та още с отиването, ми направи голямо впечатление що народ има там и промива за злато. Едни даже бяха с някаква машинка, драка се казвало и хвърляха материала с една количка директно в нея, а то само си промивало за злато. С очите си видях, как тия пичове изкараха 4-5гр за има няма час, ама не прашинки, ами баш си малки парченца злато. По цялата река всеки вадеше. Поговорих си с хората, които бяха там и казаха, че това от години го правят и така се препитават. Казват, че не е рядко и 10гр на ден да изкарат за човек. Сега, колко това е така, идея си нямам.
Тръгнах с моя приятел по поречието в долната част на течението да търсим, защото така казаха разбирачите. Златото се събирало там, понеже течението било по-слабо. Та отдидохме там и заварихме 3х повече хора. Имаше такива даже и доста по-големи машинки и вместо с колички с Бобкат да ровят по реката. Тамън хвърлих и моето лигенче в реката и надойдоха разни месни и се стигна почти до бой. Ние не можело да търсим там, да сме изчезвали, заплахи, много нервни, агресивни и ние си тръгнахме.
Вчера ходихме в Грубляне някаква рекичка и изкарахме 0,5гр, което няма и 30лв, но пък е интересно. Заприказвах се с още един пич, които си търсеше в реката и той ми каза, че почти във всяка река в бг имало злато и не е нещо необичайно, ако имаш опит и малко техника/инвестиция да изкарваш грам на час. Като под инвестиция, той ми каза, една драга да се направи, което би струвало 300-400лв макс, за любителска такава. Той беше с някаква подобна, сина му мяташе глина, той дебнеше и почистваше само улуците (или както се казва там) ако попадне камъче и го чистеше.
Та много се разписах, любопитно ми е, има ли някой от вас който да има някакъв опит в това начинание или пък да се занимава с нещо подобно? Много се запалих, като не възлагам надежди да се изкарат кой знае какви пари, но пък е готино събота/неделя да отидеш до някоя рекичка, да разпуснеш, пък ако изкараш някой лев, беркят да е. Някои на риба ходят, на мен това ми стана интересно.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Любителско промиване на злато в България
Това за сефте чувам за такова нещо. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
На боянският водопад има също доста
показвах ги люспичките на приятели , но ми се присмяха
не било злато 

показвах ги люспичките на приятели , но ми се присмяха

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Сондьора написа:http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/index.php?sid=f3c7a04b4cff0d7eeb668700cc853e78
Тия са мошенници, етук се гледа

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Аз първо да питам колегата сигурен ли е, че това което е намерил е злато
Щото има едно викат му "златото на новобранците"...
Иначе на Искъра, където минава под магистралата в Дружба 2 (пета част) винаги си има народ и винаги си излиза по малко.

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
E34 написа:Аз първо да питам колегата сигурен ли е, че това което е намерил е златоЩото има едно викат му "златото на новобранците"...
![]()
Сигурен, сигурен, колко да съм сигурен

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Чувал съм за тия работи. Даже по телевизията бяха давали някакви документални филми направени за златотърсачи в БГ
Аз специално не ми се занимава. Как да има 2-3 делви със жълтици да намеря по-добре ще стане

Аз специално не ми се занимава. Как да има 2-3 делви със жълтици да намеря по-добре ще стане

Щом ти е тръпка,колега,лошо няма.Кофтито е ,че не е рентабилно,особено като време.Имаше проучване на времето и се оказа,че нямаме река без злато,но е много малко.Демек трябва си яко работа за нещо средно,като сравнение,да продаваш чужд зеленчук.То ако имаше хава в тази работа,дали щеше да е позволено?Иначе изобилства с рибарски истории,но нека да е приятно,ако е хоби.Вече сте се натъкнали на местната простотия,защото това е неизкоренимо от глупака,но се пазете.Пожелавам ви да сте първите намерили самородно злато скрито в пясъка с големината на футболни топки.Успех!
А после намереното какво се прави и колко се заплаща ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Чапай,не отваряй тази тема,че ще стане криминално!Ако някой спомене и за живака ще стане наистина брутално.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Природните богатства са собственост на бълграската държава 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Benord написа:Ако някой спомене и за живака ще стане наистина брутално.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Отидете, когато вали и причакайте леприконите да дойдат да крият делвите с парите в края на дъгата
На прехвалени ягоди с голяма кошница не се ходи - народна мъдрост
Ако го правите с цел само отмора и хоби, мойте адмирации.
Ако мислите да пускате предизвестията и да си харесвате q7ци, заради тея люспи - бъдете разумни

На прехвалени ягоди с голяма кошница не се ходи - народна мъдрост

Ако го правите с цел само отмора и хоби, мойте адмирации.

Ако мислите да пускате предизвестията и да си харесвате q7ци, заради тея люспи - бъдете разумни

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- stanimirkanev
- Потребител
-
- Кара: е36 m50b20 turbo
- Мечтае да кара: m50b28 turbo
- Детайли за колата: Толкова бавна че един охлюв я полазил :D
Баща ми се занимава с тези неща но вече му е като хоби. На времето ни е изхранвал с това ,но тогава като гледам снимки са ходили с багери и са имали огрооооомни драги. Сега на ръка като извади 1 грам на ден и вика ура.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2