Поскъпването на билета за градски транспорт в София изглежда
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Поскъпването на билета за градски транспорт в София изглежда
Поскъпването на билета за градски транспорт в София изглежда все по-неизбежно
/от Георги Марчев/
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/04/04/2736149_poskupvaneto_na_bileta_za_gradski_transport_v_sofiia/
Мислите ли, че поскъпването с 60% на услугата "пътуване с градски транспорт" е правилно и навременно решение?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Поскъпването на билета за градски транспорт в София изгл
Малко е
Бе тези що не си сложат кондуктори в градския че да имат 100% събираемост,а ще чакат някой да си купи билет доброволно 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Не мисля, че трябва чак толкова голямо поскъпване. С него освен да върнат много от хората в колите не виждам какво друго ще стане.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
на фона на минималната заплата, по-скоро не. има хора, които хващат 2 или повече автобуси до работа, което са 4лв. на ден (реално са смешно малко пари, но и минималната заплата е смешно малко). това, ако вече не са променени цените на билетчетата по левче от преди време.
добре би било да се мисли за оптимизирането на градския транспорт, така че придвижването да става по-лесно и приятно за хората. например бус ленти, така че автобусите да избягват задръстванията и да се движат по разписание. повече автобуси в пиковете часове и т.н.
добре би било да се мисли за оптимизирането на градския транспорт, така че придвижването да става по-лесно и приятно за хората. например бус ленти, така че автобусите да избягват задръстванията и да се движат по разписание. повече автобуси в пиковете часове и т.н.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Интересни са ми, що не е 2лв?
Винетката що не е 100лв?
Тва като лидъл 5.77лв 700гр..
Праи се като КАТ..так глоба 5000лв и тва е.
Ся отиваш да си купиш от шАфиора и той: ми неам да ти върна...и те бакшиши станаха.
п.п. до колегата горе, то който хваща два или незнам си колко има карти....а другия колегата стоянов уцели..нема кой да събира... тряят кинти. И трето, най-сигура в БГ, ако мине , а то всичко минава
Винетката що не е 100лв?
Тва като лидъл 5.77лв 700гр..

Праи се като КАТ..так глоба 5000лв и тва е.
Ся отиваш да си купиш от шАфиора и той: ми неам да ти върна...и те бакшиши станаха.
п.п. до колегата горе, то който хваща два или незнам си колко има карти....а другия колегата стоянов уцели..нема кой да събира... тряят кинти. И трето, най-сигура в БГ, ако мине , а то всичко минава

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Аз очаквам сценарият с финетките да се повтори, т.е. едни "компромисни" 1,20 лв./билетче. 

Аз понеже от скоро съм на нова работа, която ми е доста далече бях тръгнал да си пътувам с транспорта, обаче с тея цени ми е по изгодно да си ходя с колата на бензин.
4 билета на ден Х 1.6 Х 5 дни = 32лв на седмица - с транспорта
150км на седмица Х 10/100 Х 1.8лв бензина = 27 лв с колата.
А тея дето карат на дизел и на газ и още по евтино. Плюс това време с транспорта да стигна до работа - 1.20 часа - с колата 20 мин. И после що имало задръствания и всеки си ходи с кола до работа - щото хем по-бързо, хем на всичкото отгоре и по-евтино
Интересно ми е талоните по 10 броя ще поскъпват ли и те и с колко ?
4 билета на ден Х 1.6 Х 5 дни = 32лв на седмица - с транспорта
150км на седмица Х 10/100 Х 1.8лв бензина = 27 лв с колата.
А тея дето карат на дизел и на газ и още по евтино. Плюс това време с транспорта да стигна до работа - 1.20 часа - с колата 20 мин. И после що имало задръствания и всеки си ходи с кола до работа - щото хем по-бързо, хем на всичкото отгоре и по-евтино

Не Мы такие, Жизнь такая
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Добре, тия дето ползвате 4 билета на ден и тн., съществуват и карти. Ако толкова го ползваш тоя транспорт по 4 пъти на ден, защо с билети?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това ти е само бензина. А гражданска, данък, преглед, евентуално каско, амортизация, обезценка, масла, гуми и т.н..?
Няма как да го докараш да е по-евтино от градския.
Нищо не се знае. С това темпо скоро може и с такси да е по-евтино 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Сондьора написа: Интересни са ми, що не е 2лв?
+1
И много ме дразнят ей такива някакви криви цени и суми ..
Някоя куха кратуна е седнала и е решила, че няма да е 1,5, а ще е 1.6

Предлагам да се предложи

Масонска раЛта ... Имаме вече зелени релси

Отделно - новите мотриси, автобуси и тролей не са подарени ..
Бъдете малко съпричастни деЙва ...
Чудно ми е обаче, колко още могат да искат ...Явно не се наядоха

А и един голяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяям проблем кой леко се премълчава - мръсната и непотребна циганска сган, която си пътува free !
Все пак БХК някак трябва да поеме и техните "пътувани" - защо да не ги плащаме Вие и аз ?!

Еххххх, няма го другарят Сталин, няма го ..

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
bum_bum написа:Това ти е само бензина. А гражданска, данък, преглед, евентуално каско, амортизация, обезценка, масла, гуми и т.н..?
Ако един средностатистически жител на София си има и кола, но досега му е било нерентабилно или просто не е имал желание да виси по задръстванията два пъти на ден, 5 дни в седмицата, е ползвал градския. Имам няколко такива познати и приятели. Предпочитат сутрин да дремят 40-50 мин. в буса, на който спирката е до тях и после на 5 мин. от работата пеша крайната спирка. Сега ще се качат на колите си - данъка, прегледа и вс. останало си върви на колата така или иначе. А ако е малолитражно дизелче или газифицирана (каквито коли карат повечето средностатистически работещи хора), то като нищо да им излиза по-евтинко.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Предполагам,че се опитват да ударят с един куршум-два заека.Много хора ще се замислят за карти,което гарантира някакви редовни плащания към СКГТ,от друга страна -това поне на теория ще намали гратисчиите..
В интерес на истината,за 10на години се поразви малко или много -нови и повече автобуси,едно -друго..
Отделен и не по-маловажен е въпроса ,че наистина лилавите се возят безплатно винаги,както и със сигурност има много течове на пари по системата,гаранция..
Както и цената на горивата последната година и нещо е много чувствително надолу..
В интерес на истината,за 10на години се поразви малко или много -нови и повече автобуси,едно -друго..
Отделен и не по-маловажен е въпроса ,че наистина лилавите се возят безплатно винаги,както и със сигурност има много течове на пари по системата,гаранция..
Както и цената на горивата последната година и нещо е много чувствително надолу..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
anttonev написа:Добре, тия дето ползвате 4 билета на ден и тн., съществуват и карти. Ако толкова го ползваш тоя транспорт по 4 пъти на ден, защо с билети?
Защото карти се издават на 2-3 места в София и винаги са някакви страхотни опашки от ученици/студенти/пенсионери . Отделно и нямам удобно място където да я зареждам тая карта като изтече, а и като си на работа от 9 до 6 последното нещо ми е до главата да тръгна да се разкарвам да търся гишета ... в 21 век където просто можеха да ги направят да се зареждат онлайн картите

Не Мы такие, Жизнь такая
bum_bum написа:Това ти е само бензина. А гражданска, данък, преглед, евентуално каско, амортизация, обезценка, масла, гуми и т.н..?
Те повечето неща си вървят така или иначе, независимо дали караш колата или не
Не Мы такие, Жизнь такая
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4