Акция затъмнени стъкла
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Акция затъмнени стъкла
Здравейте колеги,
цял ден по всички медии се тръби, за започналата нова акция от страна на КАТ срещу автомобилите със затъмнение стъкла(става дума за челното и/или предните странични стъкла). Като наказанието за подобно нарушение, не е както до сега 20 лева (говорим по закон), а автомобилът се спирал от движение .... Някой от вас има ли по-подробна и законообоснована информация ?
Извинявам се, ако не тук е мястото на темата, която съм сигурен ще ескалира още повече тези дни, и нека модераторите я преместят ако е необходимо.
цял ден по всички медии се тръби, за започналата нова акция от страна на КАТ срещу автомобилите със затъмнение стъкла(става дума за челното и/или предните странични стъкла). Като наказанието за подобно нарушение, не е както до сега 20 лева (говорим по закон), а автомобилът се спирал от движение .... Някой от вас има ли по-подробна и законообоснована информация ?
Извинявам се, ако не тук е мястото на темата, която съм сигурен ще ескалира още повече тези дни, и нека модераторите я преместят ако е необходимо.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Акция затъмнени стъкла
MMG написа:Отдавна трябваше да го направят.
И според мен, но ако са много леко затъмнени, ме се струва че може и без да го спират от движение...

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
c04 написа:MMG написа:Отдавна трябваше да го направят.
И според мен, но ако са много леко затъмнени, ме се струва че може и без да го спират от движение...Иначе най-вероятно тези с най-затъмнените предни джамове, няма да се закачат сами себе си я...
![]()
![]()
а, това е ясно ...
иначе моите примерно са съвсем леко затъмнени, с УВ защита, колкото да не се напича много колата вътре. Но не това е въпроса и идеята на темата

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ясно е, че търсиш дали има промяна в закона или е само ала-бала. Те и с номерата в касовите бележки на винетките тръбяха, че щяло така да не се кара с две винетки на 5 коли, ама какво стана...
Иначе и досега куките като те спрат и редовно те плашат със спиране от движение за тъмни стъкла отпред, ама знаем за какво беше всичко.
Лошото е, че пак няма да важи за всички тоя закон.
Още са тръбяли, че ще спират от движение и за шумно гърне като са натрапвали пак тая любима на тях дума - джигити.
Иначе и досега куките като те спрат и редовно те плашат със спиране от движение за тъмни стъкла отпред, ама знаем за какво беше всичко.

Лошото е, че пак няма да важи за всички тоя закон.

Още са тръбяли, че ще спират от движение и за шумно гърне като са натрапвали пак тая любима на тях дума - джигити.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Акция затъмнени стъкла
Именно... А аз промяна в закона не намерих. Затова и питам .. Може някой да е разбрал нещо 
Нито могат да измерят децибелите, нито имат право (ако не си заподозрян в престъпление) да ти ровят в двигателя /купето за "модификации".
Да не говорим, че те "баш" модификациите не се и виждат, а за деугите се искат доата познания
Sent from my iPhone using Tapatalk

Нито могат да измерят децибелите, нито имат право (ако не си заподозрян в престъпление) да ти ровят в двигателя /купето за "модификации".
Да не говорим, че те "баш" модификациите не се и виждат, а за деугите се искат доата познания

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Да добавят към акцията и каране на халогени!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Поредната простотия в тази малоумна държава. Как в другите държави могат да си карат със затъмнени стъкла само тук не може е на това се чудя аз...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз само да питам как ще мерят децибелите - на idle, на 2000 оборота, на 6000 оборота, под товар/не под товар, ще се возят с шофьора и ще мерят в купето, или на ауспусите ще мерят, или на индъкшън портовете, или на 5 метра от колата, с лице или с гръб към колата, у тунела на витиня или на полето?
От сток Авентадор, през Е60 М5 със суперспринт до 1.6 онда на прави тръби кое ше бие по децибели също ми е 'ного интересно и кое от трите ще/не влезе в нормите... Вервам требе да са еднакви
Е те такива мисли ми се въртят у главъ'та 
От сток Авентадор, през Е60 М5 със суперспринт до 1.6 онда на прави тръби кое ше бие по децибели също ми е 'ного интересно и кое от трите ще/не влезе в нормите... Вервам требе да са еднакви

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
на пьрво четене на 15 март е приет , утре е второто четене за промяната в закона , ако и то мине ............става проблем и то много голям
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Също трябва и спектрален анализ на шума да вкарат. Нискочестотна басова вълна от АМГ носи къде къде повече енергия, и съответно, къде-къде по-голямо звуково налягане от изпърдяло 1.6 онда на прави тръби. А второто е къде-къде по-дразнещо за околната среда. То и по дефиниция е по-дразнещо
Абе пълни паляци 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз пък го приветствам тоя закон, стига да не е избирателно налаган. Омразнаха ми пикливи е36-ци да ме будят лятото всяка нощ на прекъсвач.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Интересно ми е как се доказва, че стъклата са ти затъмнени... Имат ли уред за измерване на пропускливостта на светлината или всичко става на Око
както всичко друго в тази държава!

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
dextuar написа:Да добавят към акцията и каране на халогени!
Колега, какви ги говориш? - половината колеги няма да могат да карат нощем. Ако не са със светлини за мъгла отпред и отзад просто не се кара. Даже ако в ясна нощ някой със светлини за мъгла отзад му пуснеш дълги и "деликатно" моли с аварийни да му ги угасиш, че ако не му ги угасиш не вижда хубаво.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Това за нивата на шума го подкрепям напълно... Като почнат да пръщят... 

52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4