Пункт за ГТП
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Пункт за ГТП
Здравейте, необходима ми е всякаква информация относно регистрацията на пункт за ГТП. Открих тази наредба (не знам дали е актуална??)
http://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/nH32.pdf
и си отговорих на доста въпроси, но за едно важно нещо не намерих отговор, а именно - има ли изрично изискване изходът от пункта за ГТП да води директно навън? Т.е., възможно ли е да се "загради" място за пункт в съществуващо хале (например автосервиз) и при излизане от пункта, колата да минава първо през халето и чак тогава да излиза навън? В наредбата са описани изискванията за размери на пункта, размер на канала, упоменато е изричното изискване за движение на автомобилите само в посока "напред", но никъде не видях дали има изискване за входа и изхода на пункта. Надявам се във форума да има хора, които са имали или имат/управляват пункт за ГТП, ако може да споделят подробности. Всякаква информация ще ми е от полза!
Благодаря предварително!

http://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/nH32.pdf
и си отговорих на доста въпроси, но за едно важно нещо не намерих отговор, а именно - има ли изрично изискване изходът от пункта за ГТП да води директно навън? Т.е., възможно ли е да се "загради" място за пункт в съществуващо хале (например автосервиз) и при излизане от пункта, колата да минава първо през халето и чак тогава да излиза навън? В наредбата са описани изискванията за размери на пункта, размер на канала, упоменато е изричното изискване за движение на автомобилите само в посока "напред", но никъде не видях дали има изискване за входа и изхода на пункта. Надявам се във форума да има хора, които са имали или имат/управляват пункт за ГТП, ако може да споделят подробности. Всякаква информация ще ми е от полза!
Благодаря предварително!

- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
Re: Пункт за ГТП
най добре питай някой от ДАИ ,защото в крайна сметка когато всичко е готово те минават и дават одобрение
В Плевен има един пункт за ГТП, на който изхода влиза в подземен паркинг. Малко е неудобно, но в самия паркинг правиш маневра и тогава излизаш през изхода му...
Така че предполагам не е проблем, че изхода не е с излаз директно към улица.
Така че предполагам не е проблем, че изхода не е с излаз директно към улица.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
Повечето пунктове, които съм виждал, нямат директен изход на улицата, дори при нас миналата година откриха един и той няма. Но може да са се регистрирали по "втория" начин 

Не Мы такие, Жизнь такая
4 мнения
• Страница 1 от 1