Един казус със ЗДВП - Мадрид и "Ситняково"
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Здравейте, колеги !
Имем претенции, че съм запознат със основите на закона за движението по пътищата но все пак искам мнението ви!
Става въпрос за сфетофара преди бул. Мадрид и "Ситняково" .
Длъжен ли съм, където е стрелката да се преустроя в най-лявата лента като карам в най- лява лента още от бул. Ботевградско, и ако не длъжен ли съм да пропусна наглите хора, които идват от средна лента в дясна и засичат всяка сутрин и ми се напъват? Два пъти ме удряха там и два пъти ми правят колата, и въпреки това пак ми става интересно какво се пънат тези хора.
Аз ли съм т*п ?
Снимка в Google maps
Имем претенции, че съм запознат със основите на закона за движението по пътищата но все пак искам мнението ви!
Става въпрос за сфетофара преди бул. Мадрид и "Ситняково" .
Длъжен ли съм, където е стрелката да се преустроя в най-лявата лента като карам в най- лява лента още от бул. Ботевградско, и ако не длъжен ли съм да пропусна наглите хора, които идват от средна лента в дясна и засичат всяка сутрин и ми се напъват? Два пъти ме удряха там и два пъти ми правят колата, и въпреки това пак ми става интересно какво се пънат тези хора.
Аз ли съм т*п ?

Снимка в Google maps
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Re: Един казус със ЗДВП - Мадрид и "Ситняково"
Не разбрах накъде искаш да караш - към мола или направо по булевард "Мадрид"? Ако си към мола, и двете ленти са за наляво, ако си за направо, има си друга лента.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Доколкото разбах и видях, ти си с предимство, тъй като те се включват от път без предимство.
А това че се напъват, ами нормално за сегашното ни положение
Аз лежерно ги пускам по-нахалните, просто не мога да си късам нервите с тия глупости
А това че се напъват, ами нормално за сегашното ни положение

Аз лежерно ги пускам по-нахалните, просто не мога да си късам нервите с тия глупости

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Не, не си длъжен, ако беше, то маркировката щеше да е различна..
Щеше да се появява лента отдясно о твоята да свива леко вляво.

Щеше да се появява лента отдясно о твоята да свива леко вляво.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Haddess написа:Два пъти ме удряха там и два пъти ми правят колата, и въпреки това пак ми става интересно какво се пънат тези хора.
Аз ли съм т*п ?![]()
А полицията какво каза?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Че ми отнемат предимство.
Да си напишем протокол за ПТП и да не ги занимаваме..
Sent from my 6037Y using Tapatalk

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Haddess написа:Че ми отнемат предимство.
Хах, а този, който те е ударил, е съгласен, че е виновен? И тогава въобще защо те удря? Или като повечето тарикати мисли останалите за балъци и ако се бутне и го пуснеш, супер и така до следващия път
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Колега в България ако си цениш колата не винаги трябва да се съобразяваш с това кой е с предимство, на кой си десен по преките и тн. Винаги очите на 6
ако не искаш да правиш ламарини. Друго място където обаче има знаци е като идваш от Пирогов към моста на влюбените и тези които са ти от дясно са без предимство и се включват в твоя път е колко пъти съм бил на спирачки за да избегна удара нищо че съм с предимство и мога да си ги блъсна като пич и ще ми платят после, но ен ми се разправя с майстори.
В твоя случай ти си с предимство и няма нуждаа да се престрояваш дори и да си в средна лента

В твоя случай ти си с предимство и няма нуждаа да се престрояваш дори и да си в средна лента

Не си длъжен , ама ако не ти се виси по тенекиджий и бояджий е хубаво да се изнесеш в нея, или да пуснеш тея дето ти се бутат. Там точно слизат и от редута и става голяма бутаница и то в някакво никакво време, представям си в час пик какво е
Не Мы такие, Жизнь такая
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Карах едно Сеатче ибиза, и не ми пукаше за него.
Но съм решил да си взема един видео регистратор и да ги качвам със номера и всичко в един блог, барем някой се познае
Иначе ми е забавно сутрин.

Но съм решил да си взема един видео регистратор и да ги качвам със номера и всичко в един блог, барем някой се познае

Иначе ми е забавно сутрин.

Не си трови нервите, просто ги забрави или ако колата не те бърка, направи си каско, и всеки ден си прави доброволни протоколи и ги предявявай на каското, тъй като са регресни застрахователната компания не я бърка и ще ти плаща всичко. Всеки ден на голямото кръгово в Търново има идиоти които се нареждат в крайна дясна и опитват да влязат в кръговото в крайна лява и отново да излязат през крайна дясна и като засекат някого даже му свирят, тъй че като дойда в София тия с "добутването" даже не ми правят впечатление. Пак ти казвам, най-доброто решение е да не си тровиш нервите, някой като ти отнеме предимството така, просто сменяй радиостанцията и си свиркай.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Re: Един казус със ЗДВП - Мадрид и
dextuar написа:Haddess написа: като повечето тарикати мисли останалите за балъци и ако се бутне и го пуснеш, супер и така до следващия път

Много точно казано!
Имах, бус от "железните" Мерцедеси с истинско шаси, но вече се разделих с него.

Е вервай ми освен някоя заблудена и невинна душица, която винаги пропусках никой, ама никой не смееше да ми сече пътя и да го раздава гоУем батка и хитрец!!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
По принцип тези които идват от горе,от Редута си имат знак,че са без предимство.Виж когато някой идва от Ботевградско и иска да се престрои за надясно/към сточна гара/ на светофара на подуене, там трябва да се внимава повече,че отгоре се силят най редовно и си мислят,че са с предимство
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...

Една подобна железария, безцелно се търкаля в комшиите, и отдавна съм и хвърлил око ...

Ubi dubium, ibi libertas
14 мнения
• Страница 1 от 1