Регистрация на кола нов внос?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Регистрация на кола нов внос?
Здравейте.
Интересува ме точният и подробен ред на регистрирането,защото никога не съм го правил
За КАТ София става въпрос.
Преди празниците ходих да платя ГО и извадих транзитни номера за да се возя през празниците,но утре мисля да отида да я регистрирам.
Не съм платил още еко таксата,а и не знам къде се плаща
ПС А ако има сигурен човек,който да свърши работата бързо и без аз да се занимавам с нищо,ще стане най-добре
Срещу заплащане разбира се.
Интересува ме точният и подробен ред на регистрирането,защото никога не съм го правил

Преди празниците ходих да платя ГО и извадих транзитни номера за да се возя през празниците,но утре мисля да отида да я регистрирам.
Не съм платил още еко таксата,а и не знам къде се плаща

ПС А ако има сигурен човек,който да свърши работата бързо и без аз да се занимавам с нищо,ще стане най-добре

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Регистрация на кола нов внос?
Влизаш към КАТ и спираш преди козирката някъде. От ляво ще видиш будки, на които си пише "ЕКО Такса". Отиваш там с всички бумаги и договора от къде си купил колата (щом е нов внос). Имаше една кака на големия павилион (няма как да не го видиш, голям бял с две гишета и голям надпис ЕКО ТАКСА), тя ми помогна на мен и ми каза къде к'во да пиша. След това плащаш там, прикарваш си колата между каналите и отиваш под козирката и се редиш на опашката, където има един парапет. Влизаш вътре, вече ще те упътят на кое гише да застанеш. След като подадеш документите там отиваш на бялата будка срещу каналите чичо полицай да ти напише на кой канал да се редиш. Чакаш си реда, минаваш канали, минаваш ги (евентуално) и си намираш някъде място. Точно отстрани на каналите (откъм пътя) е гишето за плащане и получаване на регистрация. Влизаш там и първите две гишета в дясно са да си платиш, след това заставаш и чакаш да те викнат. Като си чуеш името отиваш с лична карта, получаваш си номерата и талоните, отиваш и викаш някой от каналджиите да ти ги монтира, палиш и тръгваш с вече регистриран автомобил. 
П.П. Там си има нек'ви шемети, на които плащаш и ти казват къде да минаваш и к'во да правиш, но няма нищо сложно в цялата работа, та къв е смисъла да им даваш и на тях пари.

П.П. Там си има нек'ви шемети, на които плащаш и ти казват къде да минаваш и к'во да правиш, но няма нищо сложно в цялата работа, та къв е смисъла да им даваш и на тях пари.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- randity
- Photographer
-
Vra4anin написа:И не забравяй да си носиш пожарогасител ! И то с валиден стикер, иначе ще те върнат.
Само ако искат да се заядат ще те върнат. За последния месец съм минал през каналите няколко коли и никой изобщо не ми търси КБ. Но да, по-добре да го имаш - дори на място върви един дядо и продава.
И още нещо, гледай към 7:30-8:00 най-късно да си там, щото няма да си единствения, който ще иска през тези 3 дни да си регистрира колата и вероятно ще е нещо страшно в КАТ.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Мерси за помощта на всички 

- randity
- Photographer
-
Успя ли да минеш, вчера беше голяма лудница?

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Днес също беше нещо ненормално! Към 18:00 отидох да взема жената от работа, че бачка в кулите там и беше няква лудница. Коли без регистрации, платформи, щуротии... Досега не бях свидетел на такова нещо, а вски ден по това време си я взимам от там.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
randity написа:Успя ли да минеш, вчера беше голяма лудница?
Минах за 2 часа без никакви проблеми,но със жокер

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Сега си погледнах прегледа
Възможно ли е в КАТ да са ми го направили за година и половина?Защото точно това пише 

- randity
- Photographer
-
Ново двайсе в КАТ. До колкото разбрах е от около месец това.
Та, днес чинно си се наредих на една голяма опашка за да регистрирам един автомобил. След около час излезе един от служителите на КАТ и започна да събира личните карти на всички. Разбира се, го попитах за какво му е, а той ми върна:
- Справка дали имате задължения към КАТ.
Казвам, "Колата я регистрирам на фирма, не на мое име", но не.
Та, събират личните карти на 20 човека примерно и правят справка. Ако имате задължения ви изпращат първо да ги платите, след което да покажете платежната бележка вътре, когато подавате документите, иначе регистрация йок.
Поздрави!
Та, днес чинно си се наредих на една голяма опашка за да регистрирам един автомобил. След около час излезе един от служителите на КАТ и започна да събира личните карти на всички. Разбира се, го попитах за какво му е, а той ми върна:
- Справка дали имате задължения към КАТ.
Казвам, "Колата я регистрирам на фирма, не на мое име", но не.
Та, събират личните карти на 20 човека примерно и правят справка. Ако имате задължения ви изпращат първо да ги платите, след което да покажете платежната бележка вътре, когато подавате документите, иначе регистрация йок.
Поздрави!

9 мнения
• Страница 1 от 1