Поставка за чаши с охлаждане

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Поставка за чаши с охлаждане

Мнение от Abadon » 02 Май 2016, 20:41

Здравейте,

Скоро се прибрах от едно дълго пътуване 700-800 км за един ден и тъй като не обичам да спирам по пътя освен за зареждане на гориво и се чудех колко готино би било не само да имам под ръка 3 кенчета с кола (2 отдясно между седалките и 1 в поставката във вратата) а и да може колата ми да не се стопля въпреки че е стояла 3-4 часа или пък съм я взел топла от бензиностанцията, защото не е имало друга.

Гледам някой коли от други марки имат поставки за чаши с охлаждане/подгряване.

Няма ли такава опция за ъпгрейд и на нашите БМВ-та?

Рових в нета но намерих само такива тупузи:

Изображение

И в един американски сайт в който за съжаление няма инфо за контакт (освен по реалната поща) това:

Изображение

Това американско "произведение" ми се струва, че при добро желание би могло да се монтира в поставката за чаши между седалките.

Въпроса ми е някой дали е имал подобни идеи за ъпгрейд и съответно от къде е взел части за да го реализира или поне дали е видял някъде части които да свършат работа без да има стърчащи жици и някакви такива видими мини хладилници като от първата ми снимка, които да нарушават интериора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Поставка за чаши с охлаждане

Мнение от Jordana » 02 Май 2016, 21:25

Това е с пелтие елемент . Лесно може да се снабдиш с такъв , но май предвид че това гълта много ток и не е много ефективно .На втората снимка отдолу има вентилатор да го охлажда пък него :mhihi: отделя доста топлина която трябва да се разсейва някъде . Повечето - главно малките машини за студена вода са с такъв елемент . Ако толкова е наложително за дълъг път има хладилни кутии или най простия начин е със елементи с антифриз предварително охладени . Има ги навсякъде струват 2-3 лв .Но с такива трудно и бавно ще охладиш нещо което вече е топло . По скоро са да задържат стоплянето .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 02 Май 2016, 22:51

Хладилна чанта в краката на задните седалки, щом не ти се спира.
Лично аз обичам да спирам. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Май 2016, 23:14

А не е ли по-лесно да си вземеш една поставка, която се закача за въздуховода. Така като си пуснеш климатика и постоянно ще охлажда напитката.

Пробвал съм този метод и мога да кажа, че работи доста добре, особено с кенчета.
При тях даже по едно време затварях клапата, че да не става прекалено студено и да ми "резне" гърлото.

P.S.
Да грозно е (или поне повечето поставки), но пък вършат чудесна работа, за целта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Май 2016, 15:04

А жабката на колата не е ли хладилна?

Назад към Извън Темата