Прехвърляне на автомобил
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Прехвърляне на автомобил
Здравейте, онзи ден си харесах една 730d Е65 и съм решил да я купувам но, казаха ми че колата е била лизингова, всички вноски са изплатени и човека не иска да я прехвърля на негово име а директно да я продава. Когато го попитах как ще ми я прехвърли той ми отговори че след като си е изплатил лизинга лизинговата компания му издала документ с който може да я продава на който и да е.
Моля по запознатите да кажат дали наистина компанията може да издаде такъв документ или се опитват да ме клатят по някаква схема с пълномощни с които уж може да се прехвърля и като отида в КАТ да стане таратора.
Благодаря.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Моля по запознатите да кажат дали наистина компанията може да издаде такъв документ или се опитват да ме клатят по някаква схема с пълномощни с които уж може да се прехвърля и като отида в КАТ да стане таратора.
Благодаря.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Прехвърляне на автомобил
В момента колата трябва да е по талон на лизингодателя. Когато се изплати от лизингополучателя, се прехвърля нотариално.
Тоест можеш да я купиш директно от лизинга, но идете с човека на място и говорете дали може да ти я прехвърлят на теб директно, а ти да платиш на човека колкото се разберете.
Това е добър вариант, защото повечето лизинги пишат колите да реална стойност и нотариуса излиза между 400 у 600лв.
Може и да я прехвърлат на продавача, а той на теб.
Ти прецени кое те устройва.
Тоест можеш да я купиш директно от лизинга, но идете с човека на място и говорете дали може да ти я прехвърлят на теб директно, а ти да платиш на човека колкото се разберете.
Това е добър вариант, защото повечето лизинги пишат колите да реална стойност и нотариуса излиза между 400 у 600лв.
Може и да я прехвърлат на продавача, а той на теб.
Ти прецени кое те устройва.
- STASEK
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person
Няма проблем да се прехвърли от лизинговата фирма директно на теб. На мое име прехвърлихме една кола, точно по същия начин. Само, че сделката стана в офиса на лизинговата фирма пред нотариус заедно с лизингополучателя.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
Значи няма как лизинговата компания да са упълномощили човека да я продаде?
Може ако той се договорил с тях,не казваш коя е компанията зада се орентираме
- Sivako
- младши ентусиаст
-
Това е че и аз незная коя е компанията, забравих да го питам. В понеделник направо като отида да я вземам ще звънна до компанията да питам как стоят нещата, след това един познат ще я провери по номерата в кат дали може да се регистрира.
Просто не съм сигурен дали компанията може да упълномощи някой да продава от нейно име, а знаете в какви времена живеем и няма как да имаш доверие на всеки особенно като става дума за пари.
В колата има залепен стикер на бмв клуб българия та може и да е била на някой от форума. PB7837KH е номера, ако е познат на някой да пише
Просто не съм сигурен дали компанията може да упълномощи някой да продава от нейно име, а знаете в какви времена живеем и няма как да имаш доверие на всеки особенно като става дума за пари.
В колата има залепен стикер на бмв клуб българия та може и да е била на някой от форума. PB7837KH е номера, ако е познат на някой да пише

Колата няма запори,поне по регистрационният номер лизинговата компания е пловдивска
- Sivako
- младши ентусиаст
-
Само в КАТ ли може да се провери дали има запор колата? И каква е процедурата? Както и плаща ли се? Благодаря!
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
BAVAREC1 написа:И нотариуса може да провери
Нотариус няма как да провери, а и него не го интересува това. Запор се налага само в КАТ от частен съдия изпълнител, държавен съдия изпълнител или от публичен изпълнител. Справки само в КАТ могат да правят, но това също не е регламентирано като услуга. Винаги има риск при покупка на автомобил и следва да си я провери човек

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Терзийски написа:BAVAREC1 написа:И нотариуса може да провери
Нотариус няма как да провери, а и него не го интересува това. Запор се налага само в КАТ от частен съдия изпълнител, държавен съдия изпълнител или от публичен изпълнител. Справки само в КАТ могат да правят, но това също не е регламентирано като услуга. Винаги има риск при покупка на автомобил и следва да си я провери човек
Параграф 22

14 мнения
• Страница 1 от 1