Пътуване до Турция с кола - пълномощно?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Пътуване до Турция с кола - пълномощно?
Колеги, имам следния въпрос. Ще пътувам до Турция с компания кола в събота, та питането ми какви документи ще са ми необходими. Обяснявам и ситуациите, защото имаме вариант да пътуваме с две различни коли. Едната кола е служебна, за която имам пълномощно преведено на английски език, трябва ли да го имам преведено и на турски. Другият вариант е да пътуваме с кола на колежка, която е лизингова, но в талона е вписано и нейното име. Кой от двата варианта е по-удачен и съответно с по-малко вероятности за главоболие.
ПП. Видях, че има тема от миналата година, но все пак там нещата са малко по-странни и да не са внесли нещо ново, та да попитам колеги пътували скоро натам.
ПП. Видях, че има тема от миналата година, но все пак там нещата са малко по-странни и да не са внесли нещо ново, та да попитам колеги пътували скоро натам.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Пътуване до Турция с кола - пълномощно?
С колежката
но само ако тя може да кара
, т.е. да е опитна.
Ако тя не е опитна по-добре със служебната.

Ако тя не е опитна по-добре със служебната.

Колега, аз пътувам често със служебна кола в Турция с пълномощно, преведено само на английски и не съм имал проблеми.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
Яснооо, значи да не го мисля това за пълномощното на английски! В крайна сметка ще решим явно в последствие с кой двата кенефа ще пътуваме.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
За всеки случай си вземи каквито документи имаш за колите. Няма да ти натежат. На самата граница се издава един "триптик" или както там се наричаше. Издава се на името на собственика/упълномощения и е хубаво само той да кара в Турция, че на границата как да е, ама във вътрешността, ако не случите на катаджии в най-добрия случай ще кихнете яко, в най-лошия ще ви приютят за известно време в съотвения "каракол"
Лично аз с лична кола там никога повече 

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
И не дай си боже да те харесат може и да те "обидят"madafaka_donkele написа: в най-лошия ще ви приютят за известно време в съотвения "каракол"![]()

Сега без майтап да допълня: Задължително си вземете от застрахователната компания Зелена карта. Ако ГО е правена след 1 януари 2016 г. се издавата безплатно, а ако е преди това според-зависи. Например Армеец пак издават безплатно, но за другите не знам.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- loveca88
- Потребител
-
- Кара: BMW 525D E39
Колега аз като пътувах за турция със служебната кола ми искаха пълномощно преведено на турски и да е заварен от турското посолство.
За всеки случай си направи и две копия защото едно копие остава в грабицата.
За всеки случай си направи и две копия защото едно копие остава в грабицата.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
Мдам... сега звъннах и в посолството, явно някои си го търсят някои, а който е минал само с такова преведено на английски е минал метър.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
speeder88 написа:Мдам... сега звъннах и в посолството, явно някои си го търсят някои, а който е минал само с такова преведено на английски е минал метър.
Ходил съм с кола повече от 30 пъти през последните 5 години. Никога не са искали нищо повече от нотариално заверено пълномощно на английски. Не вярвам всеки път да съм минавал метър.
madafaka_donkele написа: ако не случите на катаджии в най-добрия случай ще кихнете яко,
Да не се заблуди някой - якото кихане е яка глоба.
В никакъв случай не се опитвай да предлагаш рушвети, че ще стане много лошо...
И един съвет - избягвай да пътуваш на изток от Анкара.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
Мдам, в крайна сметка решихме да преведем нейното пълномощно на английски и тя да ме упълномощи също. Турското посолство искат освен това да е легализирано, т.е. с печат от външно министерство и чак тогава техен.
По надолу от Истанбул и то европейската част даже няма да стъпвам. Паркирам пред хотела и толкова.
Още веднъж благодаря на всички за съдействието!

По надолу от Истанбул и то европейската част даже няма да стъпвам. Паркирам пред хотела и толкова.
Още веднъж благодаря на всички за съдействието!

Отиди до някоя преводаческа (или там както се казва) кантора и те ще ти преведат и легализират пълномощното за няколко дни. На мен преди време (около 3-4г.) ми трябваха такива документи и ми взеха нещо от сорта на 30лв за превод и легализация (тия заверките по министерства и посолства) и пак по спомен ми отнеха около 3 дни.
11 мнения
• Страница 1 от 1