Цигари VICEROY

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Цигари VICEROY

Мнение от dreadx » 21 Май 2016, 13:46

Днес изпуших последната си цигара VICEROY.

Изображение

В магазина поне от седмица няма. Не знам онези глупаци от BRITISH AMERICAN TOBACCO, защо са решили да спрат марката за България, при положение, че поне от 10 години инвестирам по 300 лв. на месец в тази - като от доста време пуша дълъг червен VICEROY. Препоръката на British-American-Sh!+ - е въпросните точно цигари да се заместят с друга тяхна марка - дълъг тъмносин Rothmans.

Ядосах се естествено, и реших да си купя ММ-100, обаче се оказа, че са по-гадни отколкото си спомням. Отидох пак в магазина, за да си избера още няколко марки и да пробвам. Преди това огледах в нет-а за други марки, ама по описание ми е трудно да преценя.

Попаднах на сайта на "Слънце" -- които са американ бленд, но са само къси king-size. А имат и едно special-blend, та ми стана интересно да ги пробвам, може да приличат на старата Арда.. :) Продавачката в магазина обаче каза, че дори не ги е чувала тези марки.

Посъветва ме, все пак да взема да опитам Rothmans-а, вика: - Ами ще ги пушиш тези, щеш-не-щеш.. Казах й, че особено много го мразя това: "щеш-не-щеш", ама ще си взема една кутия, за да видя за какво става въпрос.

Е, видях: -- Rothmans-ът може да се нарече много добра цигара, но няма нищо общо с дълъг червен Viceroy и е по-зле. Освен това като дърпам, седи някак си затъкната - въздухът трудно минава през нея.

И изобщо не мога да си представя как така ще ни "препоръчват" нещо, от друга марка, като на самите Viceroy дори дългите нямаха нищо общо с късите.

За сега съм се насочил към L&M, Pall Mall, Camel и др.
- Marlboro-то как са? - сигурно ги произвеждат някъде наоколо - балканско Marlboro - ще ги пробвам.

Някой може ли да ми препоръча цигари, които да отговарят поне на следните условия:
- да са дълги 100 мм. (акцизът за дълги и къси е един и същ, само че от късите ще пуша повече и само ще пълним гушата на крадците)
- да са american blend.
- ако може да са с филтър от активен въглен. (не е задължително)

Ще ми е трудно да си избера друга марка, но поне да знам от къде да започна да ги пробвам.
Последна промяна dreadx на 21 Май 2016, 13:54, променена общо 3 пъти
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Цигари VICEROY

Мнение от Bogat-Beden » 21 Май 2016, 13:52

Парламентът бива.Ама е 6 кинта (доколкото помня)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Май 2016, 14:03

Аз пушех 17 г. почти винаги Вайсрой,когато нямаше си взимах Виктори тъмно син,това едно време,сега не ги знам,не пуша от 6 години ;)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 21 Май 2016, 14:07

vladi_a_i написа:....,това едно време,сега не ги знам,не пуша от 6 години ;)

+1

Не пуша от 9 г. :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 21 Май 2016, 14:31

Стандартното синьо Victory не съм мислил да го пробвам, понеже е Virginia blend. Обаче сега гледах на сайта на Булгартабак, че доста са разширили гамата на предлаганите продукти и имат някои интересни за мен. От години не се бях интересувал от Victory.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 21 Май 2016, 14:38

Колега пробвай червен Winston 100 или червен LM 100. Пуша Winston син, но отвреме на време пуша и червения и поне според мен е като червения Viceroy.

Sent from my E2105 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 21 Май 2016, 16:30

Значи сега както са те ядосали е време да им теглиш едни майни :mhihi: ,и да им наложиш крайно негативният за тях вариант ,,а именно да спреш цигарите и да усетят липсата на твоите 4000лв давани всяка година. :mhihi:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 21 Май 2016, 18:23

Някога пушех "Родопи" с дълъг филтър. Страхотна фаска ! Спомени,спомени ... както пееха Тониката. На тях се научих. После беше лесно- Феникс кутия,Фемина кутия,синьо Виктори кутия,е и Кентон понякога,и Мелник понякога. Марлборо 100 пакет,червен естествено,Честърфилд пакет,,JPS Джон плейър спешъл умммммм страхотно!!!! После станах на 30 и от много пушене на цигари и пиене на водки и ракии бях станал 115 кг. Не можех с тичане един рейс да хвана....викам си трябва да престана и така стана . Радвам се че не прегръщах и не прегръщам децата ми ухаейки им на Табако така както ми ухаеше татко. Той за съжаление се спомина ,не успя да дочака детската градина. На следващата година една хипертонична криза в болница ме вкара и лекарката каза: от тук нататък без цигара. Така и стана. Сънища страхотни, пуша по две цигари наведнъж. Но до там. Беше 2004 година.
По темата: ако пушех сега щях да пробвам всичко на пазара,докато попадна на моите цигари.
С много любов към децата!

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 21 Май 2016, 19:46

И аз от около година пуша само готин ароматизиран тютюн, който за секунди се пълни с машинка в празни цигари с филтър.
dscf0032.jpg

В нас като пуша вече не мирише на пепелник а на аромат. Пръстите и устата също.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 21 Май 2016, 21:48

Абсолютно сте прави за handmade цигарите. Преди много време, когато изведнъж сложиха голям акциз и цигарите рязко поскъпнаха (и преди онзи педал с тънкото гласче, Дянков, да се усети за тютюните) - започнах да пуша и handmade цигари. Тютюните са много качествени, а цената беше много по-ниска. (- за кратко, после цената стана съизмерима с обикновените цигари.) Въпреки че не излизат по-евтини, много си струва да се пушат. Но ми отнемаше 20 мин. за да си напълня 20 цигари и не винаги ми се занимаваше - само заради това в един момент престанах. Обаче си струват заради качеството - нищо общо със заводските цигари.

Тогава веднъж измислих и пура от Клан. Нали той е едро-нарязан тютюн за лула - обаче няма човек, дето да не е пробвал да си направи цигара от него. На цигара не гори добре, но ако се навие на пура, с диаметър около 15 мм. става невероятно - лелейй - такъв благ пушек! - без филтър, без нищо.
- ама дали от пурата, дали от едни други експерименти преди това - така се наковах с никотин, че после 2 часа не ми се пушеше.. :)
За по-голям диаметър слепих две хартийки (май оризови) и го навих в тях - опитайте.

Ако не ме домързи, може пак да започна да си правя handmade от качествени тютюни.

Днес пробвах MM-100, King-100(червен), Victory Code RED, тъмносин Rothmans 100, червен L&M-100 и червен Winston-100. (Parliament-а го забравих).

ММ 100 имат някои забележки по отношение качеството на тютюна. Преди месец пак си бях купил такива и пак не бяха добре. Преди съм пушил доста и от тях - но май в един момент ги развалиха и тогава някъде престанах.

Кинг-100 - изпуших една цигара, нищо особено - видяха ми се една идея по-добри от MM - но не с много.

VICTORY CODE RED и тъмносин Rothmans според мен толкова много си приличат, че от 1-2 изпушени цигари не можах да направя разлика. Не са лоши, но някак трудно се дърпа през тях. Опитах да намачкам филтъра, за да се подобри вентилацията (за сметка на филтрирането), но направо започнаха да лютят, особено във втората част на цигарата. Victory-то е с най-ниската цена от всички изброени по-горе - 4.50 лв. и си струва де, просто на мен не ми харесва.

L&M също люти малко в повече, като не-добре ферментиран тютюн. (нещо, което при пурите и при handmade цигарите го няма - ако ще да се пушат и без филтър)

Най-много ми допаднаха предложените от колегата shlosera Winston. Ако не ми беше подсказал за тази марка, просто нямаше да се сетя.
Малко ми липсва филтърът с активен въглен, но ми се видя много качествена цигара.

Естествено, може да пробвам и още марки - ако се сетите за нещо друго, предлагайте.

За сега изборът ми е червен Winston-100.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 21 Май 2016, 22:33

Колега Dunhill или Davidoff пробвал ли си.Особено са вървежни сред младите пушачи.Аз на Dunhill се научих :mhihi:
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Май 2016, 6:37

Сега е момента да обърнеш на пури. Поне знаеш точно какво пушиш. Никотина е значително повече а вредата от пушенето на пури- значително по- малка ...

Отваряш една цигара и гледаш вътре парченца от 5 вида тютюн плюс някакви гранули с неустановен произход. Развиваш една пура и виждаш- листа.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 24 Май 2016, 0:32

Парламент бих препоръчал въпреки , че паля къс Aqua Blue знам че и 100-така им е много качествен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Май 2016, 12:35

Аз пуша Marlboro fine touch ХL.Много хубава цигара,а и не смърди както повечето.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 25 Май 2016, 9:44

Пробвай Assos 100 подобни са на вайсроя
Не Мы такие, Жизнь такая

Следваща

Назад към Извън Темата