Ухапа ме куче.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Ухапа ме куче.

Мнение от Chapai » 23 Май 2016, 22:22

На 1 май ме ухапа улично куче. Чак сега - 23 май намерих време да почета малко по темата и се изцъклих. Ми, че то имало и болестта бяс която не се лекувала ако закъснееш. Та въпроса ми е колко реална е опасността ? При ухапването бях със шушляков анцуг със синтетична подплата които нямаха поражения. Явно зъбите му са се плъзнали по прасеца ми, но все пак имаше протрито до кръв и в последствие се образува срупче.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Ухапа ме куче.

Мнение от bum_bum » 23 Май 2016, 22:36

Изпуснал си влака :mhihi: Ваксинацията се прави максимум 4-5 дни след ухапването.

Дишай спокойно, щом не пробил гащите явно подплатата те е охлузила. Пък и шанса да си попаднал точно на бясно куче не е голям.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 23 Май 2016, 22:46

Май задължително се прави ваксинация против тетанус и бяс, понеже последиците от болестта се проявяват твърде късно, за да може да се направи нещо в последствие. Обаче в случая те е спасила дрехата, няма от какво да се притесняваш. Ако искаш отиди в близката поликлиника и попитай.
Ваксинация против тетанус се прави и ако настъпите някой ръждив пирон, или по някакъв начин си причините друга дълбока рана с нещо мръсно и ръждясало. Има и профилактични такива ваксинации, мисля че през 5 години, ама лекарката ми каза, че важи няколко месеца и да не разчитам след това.

edit: За бяс било малко по-особено, само ако има съмнения за бясно куче: http://www.oragie.com/bias.htm
Последна промяна dreadx на 23 Май 2016, 22:53, променена общо 1 път
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Май 2016, 22:52

bum_bum написа:Изпуснал си влака :mhihi: Ваксинацията се прави максимум 4-5 дни след ухапването.

Дишай спокойно, щом не пробил гащите явно подплатата те е охлузила. Пък и шанса да си попаднал точно на бясно куче не е голям.

Ваксинация за бяс има ефект до като не са се появили клиничните признаци. Инкунационния период зависи от това къде е ухапването. Симптоми могат да настъпят както и след 5-6 часа(изолиран случай в една френска пещера) така и след 30 дни.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 23 Май 2016, 23:06

:OT: Що не го охапа и ти ?????? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Няма страшно ще живееш :) В България всички улични кучета са ,като домашни ! Едно ,че хората се грижат за тях второ ,че и самите институции са стриктни спрямо тях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 23 Май 2016, 23:11

bum_bum написа:Изпуснал си влака :mhihi:

Да, ама не е пропуснал да ревне и в други форуми! :mhihi:
Един приятел пък го беше ухапал един пияница, който на следващата сутрин изглеждаше, като претърпял неуспешна пластична операция пациент! :mhihi: :mhihi:

Пич, никакви поликлиники и още сега разбери къде оказват квалифицирана спешна помощ на ухапани от всякакви животинки, влечуги, насекоми и пр., че не ти пожелавам две нощи да не спиш и да си задаваш въпроса ще те бъде ли или не - това съвсем сериозно. :|
НЕ ЖАЛИ ПАРИ АКО СЕ НАЛАГА!!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 23 Май 2016, 23:30

Фидел Кастро написа:...

Благодаря за съвета. И все пак момента не е подходящ за прояви на ревност.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 24 Май 2016, 10:47

За момента съм по-спокоен, но снощи не заспах лесно. Сутринта ходих в района където се случи ухапването. Около 23 дни след случката кучето си беше там в явно добро здраве. Живее върху картон поставен в близост до жилищен вход и явно живущите там го хранят. Дори прояви ентусиазъм отново да ме хапе. Говорих с млада жена от входа която каза, че кучето е улично, но явно се познаваха с него и то не е от вчера там. Мамка му, успя да ме ухапе в гръб защото го подцених. Благодаря за вниманието.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Май 2016, 11:09

Chapai написа:За момента съм по-спокоен, но снощи не заспах лесно. Сутринта ходих в района където се случи ухапването. Около 23 дни след случката кучето си беше там в явно добро здраве. Живее върху картон поставен в близост до жилищен вход и явно живущите там го хранят. Дори прояви ентусиазъм отново да ме хапе. Говорих с млада жена от входа която каза, че кучето е улично, но явно се познаваха с него и то не е от вчера там. Мамка му, успя да ме ухапе в гръб защото го подцених. Благодаря за вниманието.

Гледай филма Wolf / Вълк (1994), за да знаеш какво те очаква, но в по-мек вариант. ;)
Сега сериозно- ако считаш, че зъбите му са проникнали под кожата ти, задължително си постави ваксина против тетанус и по принцип при всяко по-дълбоко нараняване, особено, ако е намесено животно или нещо ръждясало се прави, защото тетаничната дъга е нещо доста неприятно. Между другото всичко започва с една безпричинна усмивка, предизвикана от съкращение на съответните лицеви мускули, така, че се проверявай. ;)

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 24 Май 2016, 11:40

Това куче май нещо те е харесало щом само тебе хапе. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CERT » 24 Май 2016, 12:27

А защо не му спря тока като те е ухапало? Щом хапе, значи е оправдано според мен, колкото и някой да не хареса изказването ми, това ми е мнението.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Май 2016, 12:35

CERT написа:А защо не му спря тока като те е ухапало? Щом хапе, значи е оправдано според мен, колкото и някой да не хареса изказването ми, това ми е мнението.

Явно го наблюдава да види дали ще покаже признаци на бяс :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 24 Май 2016, 13:31

Мен веднъж ме е хапало куче и то без изобщо да лае преди това. Но може би бях в някакво такова настроение, :като терминатор: -- дето ако ми изскочи някой или нещо да ме хапе, щях много да го ритам - а кучетата нали знаеш, че мразят терминаторите. Та си ходех в най-тъмната част на улицата, по тротоара: - от едната страна коли, от другата някакъв двор на жилищна кооперация, а отгоре дърво хвърля сянка и нищо не се вижда.. И усетих нещо остро да ми драска по крака. Докато разбера какво става, кучето много бързо избяга в двора.

Пак беше по-скоро повърхностна рана - не мога да си спомня дали имаше някакви перфорации през дънките (- може и да имаше, но не беше нещо сериозно). Отидох в поликлиниката и дежурната лекарка ми напръска ухапаното с кислородна вода, а после ми постави ваксина против тетанус.

Не знам дали е било само от настроението и дали кучетата го възприемат като заплаха и затова хапят. -- по-късно многократно съм минавал покрай разни кучета през нощта и не са се опитвали да ме хапят. Също и с колело много пъти съм минавал покрай групичка от над 10 (квартални, не диви горски) кучета, които инстинктивно тръгват да лаят и да гонят колелото. По принцип не е приятно да минаваш покрай такива, без да знаеш какво ти мислят. Обаче явно гонят по-скоро защото им е такъв софтуерът, а не че са искали да ме ядат. Когато набиех спирачки, бързо издраскваха в обратната посока. Чудих се защо тръгват да гонят и дали нещо ги дразни от скърцането на колелото или от скоростта. И пробвах да минавам с колело, но съвсем бавно - тогава май само си ме гледаха и нищо не предприемаха.

Понеже кучето те е хапало и му нямаш доверие, сега колкото пъти да минеш от там, то пак ще си вдигаш адреналина - а кучето ще го усеща (най-малкото по миризмата) и пак може да се опита да те хапе. Може да пробваш да минеш покрай кучето, като преди това се снабдиш с един електрошок. Не за да дразниш кучето с електрошока, ами за да ти е под ръка и да си спокоен (звука от плющящите искри ще подплаши всяко едно куче). И няма да се учудя, ако изобщо не се опита да те напада.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 24 Май 2016, 15:02

Много мразя кучета такива аз дето се спускат и хапят. От малък не съм фен и ме е страх. Пресен случай - има покрай едни блокове, покрай които не минавам често, но се случва едно куче, което не е от големите, но не е и от най-малките. Е това куче всеки път се спуска да напада с голяма злоба. Явно си пази блока ли какво прави не знам. Последният път даже не минах покрай блока, ами на улицата така далече от блока идва. И онова от 300 километра го гледам как се спуска да ме напада. И понеже не е толкоа голямо (ако беше от големите, ама наистина големи улични съм виждал) щях да се наакам сигурно, но при това злобно куче вдигнах ръцете и изръмжах колкото силмо можах. Онова се спря обаче продължи да ме лае на 4-5 метра сигурно беше. В това време двама в една кола, до този момент не бях забелязъл че са там, ми викат "спокойно, спокойно, просто му кажи джони ли мони ли какво беше там". Спокойно ама хората от блока си ги познава и не им се спуска, ама друг човек спокойно може да нахапе нищо че не е толкова голямо. Тъпа история. И това посред бял ден. Ако ако са глутница от 3-4 или повече както се разкарват особено нощем, какво правим?

Чел съм, че кучетата понякога нападат, защото са силно раздразнени от миризма, примерно на парфюм. Друг път не се знае - животно. Също по едно време четох, че усещат страха (който понякога просто не може да го скрие човек, защото си е естествена реакция ако наистина оцени, че ситуацията е опасна. Ето аз в посочената ситуация, не мисля че съм показал страх и по-скоро това че му се изрепчих колкото можах го спря. Друг път просто е имало хора край блока и те му викнат нещо и така. Този път освен тия двамата в колата други нямаше наоколо. Но все пак човек си казва гледай посред бял ден е не може да е толкова опасно нали, уж...

И все пак, повечето домашни или всички са с табелки на ушите и това не знам до колко гарантира нещо, но все пак са гледани уж някога от специализираните органи. Но в чужбините едно бездомно не съм видял. Даже през ноща съм се прибирал в Германия пеш, вечер късно хайде и някаквъв си пуснал овчарката и няма мнгоо хора наоколо, имаше някакви светещи верижки на врата и си разцъква не много надалече от собственика мъж наоколо без надморник. Е хвана ме страх честно, голяма немска овчарка без повод, без надморник... Но нищо не стана. То на повечето в такива държави им е ясно, че ако е агресивно по принцип кучето няма как да го пуснат без повод, щото само малко дори да ме надраска това куче в някоя бяла държава и после ще се чуди как да плаща една камара пари за това което е станало. А тук в България не само улични кучета ами и домашни нападат, путбули и всякакви, колко деца и не само нахапани по лицата и т.н, по центрове на градове и после какво става? Един ден е по медиите на местно или регионално ниво и после ми се струва че нищо не става като последствия за собственика и кучето. Само ако някой реши да вземе закона в свои ръце и да убия кучето тогава се вдига по-голяма аларма по медиите "ама как може да убива горкото куче"
Изображение

Назад към Извън Темата