Бели петна по лака?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Бели петна по лака?
На колата на жената започнаха да излизат петна по лака каквито съм виждал на много други коли, но не знам от какво се получават. На допир лака е непокътнат, но белее и стои на петна. Има ли някакъв трик или процедура, с която може да се закърпи положението или си трябва боядисване на целия детайл? 

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Re: Бели петна по лака?
mit-kong написа:На колата на жената започнаха да излизат петна по лака каквито съм виждал на много други коли, но не знам от какво се получават. На допир лака е непокътнат, но белее и стои на петна. Има ли някакъв трик или процедура, с която може да се закърпи положението или си трябва боядисване на целия детайл?
И аз получих такива петна , след 3-4 седмици започна да се лющи лака.Петната се появиха след посещение на авто-мивка, явно от близко разстояние и с тънка струя са ми я измили.От тогава винаги обеснява ( с широка струя и от далеч )
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Не искам да съм лош пророк, но бъди подготвен лака да почне да се бели, по принцип става от некачествени материали, вероятно някои химии (например от автомивките) ускоряват процеса.
Tires are evil - destroy them all ...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Може да са така наречените water spot петна от вода, премахват се със полиране като има специални пасти за тази процедура, горе долу на такива петна ли прилича. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
awful написа:Може да са така наречените water spot петна от вода, премахват се със полиране като има специални пасти за тази процедура, горе долу на такива петна ли прилича.
Абе той колегата е написал темата не жена му

П.П: Нищо лично!
Tires are evil - destroy them all ...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
cmdkick написа:awful написа:Може да са така наречените water spot петна от вода, премахват се със полиране като има специални пасти за тази процедура, горе долу на такива петна ли прилича.
Абе той колегата е написал темата не жена му![]()
![]()
П.П: Нищо лично!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
awful написа:Може да са така наречените water spot петна от вода, премахват се със полиране като има специални пасти за тази процедура,
Не е задължително да се полира, има препарати за премахване на Water Spots... стига да не са оставени така 6 месеца...
Иначе подобно побеляване на лака доста често показва много изтънял слой, който е готов да се обели (под определена дебелина на лаковото покритие самото покритие няма нужната здравина, за да остане стабилно)... и кофти химиите по автомивките "за левче" и близкото пръскане с водоструйката напрягат тези участъци и след период от време лака наистина започва да се бели...
7 мнения
• Страница 1 от 1