ПТП с колоездач
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NIKE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328iA
- Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe
ПТП с колоездач
Здравейте колеги !
Потърсиха от криминална полиция относно следната случка в София: Миналият месец направихме ПТП с една жена, която беше с колело, съответно аз бях с автомобил. Тя беше на път с предимство. Намалих и се огледах, понеже нямаше знак Стоп, и продължих да завивам на дясно. Тогава тя вече беше пред мен и я ударих. Спрях и излезнах да я вдигна и попитах дали и има нещо. На нея нищо и нямаше. След това попитах дали мога да съдействам с нещо. Тя ми отговори - не и каза да бъда по-внимателен. След това си казахме чао и аз тръгнах. Не сме викали КАТ понеже на никой от нас му нямаше нищо. Тя също не ми каза да извикаме КАТ или нещо подобно.
Тя е подала жалба в КАТ. КАТ са дошли на мястото на произшествието и след като мен ме е нямало аз се водя като избягал. Жената е ходила до болница и там са и казали че няма телесна повреда - за което и полицията е уведомена.
Аз щях да остана ако знаех че ще идва полиция, но тя не спомена нищо подобно. Каза че мъжа и ще дойде да я вземе и това е.
Сега чакам да ми се обадят от полицията, за да ме разпитат и мен. Ще ми бъде съставен акт и също така могат да ми отнемат книжката от 1 до 6 месеца ако решат.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или познава човек специалист адвокат моля да ми даде някаква насока.
Потърсиха от криминална полиция относно следната случка в София: Миналият месец направихме ПТП с една жена, която беше с колело, съответно аз бях с автомобил. Тя беше на път с предимство. Намалих и се огледах, понеже нямаше знак Стоп, и продължих да завивам на дясно. Тогава тя вече беше пред мен и я ударих. Спрях и излезнах да я вдигна и попитах дали и има нещо. На нея нищо и нямаше. След това попитах дали мога да съдействам с нещо. Тя ми отговори - не и каза да бъда по-внимателен. След това си казахме чао и аз тръгнах. Не сме викали КАТ понеже на никой от нас му нямаше нищо. Тя също не ми каза да извикаме КАТ или нещо подобно.
Тя е подала жалба в КАТ. КАТ са дошли на мястото на произшествието и след като мен ме е нямало аз се водя като избягал. Жената е ходила до болница и там са и казали че няма телесна повреда - за което и полицията е уведомена.
Аз щях да остана ако знаех че ще идва полиция, но тя не спомена нищо подобно. Каза че мъжа и ще дойде да я вземе и това е.
Сега чакам да ми се обадят от полицията, за да ме разпитат и мен. Ще ми бъде съставен акт и също така могат да ми отнемат книжката от 1 до 6 месеца ако решат.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или познава човек специалист адвокат моля да ми даде някаква насока.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: ПТП с колоездач
Доста кофти случка.. Ама не можеш да имаш вяра на хората в днешно време.
Аз преди 3-4 години засякох така един велосипедист - нищо му нямаше, разбрахме се.. То даже по колата ми имаше повече надрано, но треперих известно време да не ми дойдат гости..
Може би в такава ситуация е най-добре да се уведомят органите, че после е трудно доказуемо всичко.
Успех, колега!
ПП Знам, че не ти помагам с това мнение, но разсъждаваме, да може да се избягват такива случки в бъдеще и за други колеги..
Аз преди 3-4 години засякох така един велосипедист - нищо му нямаше, разбрахме се.. То даже по колата ми имаше повече надрано, но треперих известно време да не ми дойдат гости..
Може би в такава ситуация е най-добре да се уведомят органите, че после е трудно доказуемо всичко.
Успех, колега!

ПП Знам, че не ти помагам с това мнение, но разсъждаваме, да може да се избягват такива случки в бъдеще и за други колеги..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- NIKE
- кандидат ентусиаст
-
Bexim написа:Доста кофти случка.. Ама не можеш да имаш вяра на хората в днешно време.
Успех, колега!
Да правилно, трябва да се уведомяват органите. Хората трябва да са запознати, за да няма после неприятни изненади.
Сега не знам дали доброволно да отида в КАТ или да чакам да ме потърсят пак. Колата ми е обявена за издирване и ако ме спрат могат да ме арестуват.
Последна промяна NIKE на 27 Май 2016, 12:47, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
В такива случаи се звъни на 112 и "регистрираш" случката - казваш какво е станало, че на велосипедалатора (примерно) му няма нищо и сте решили да се разделите по живо, по здраво... така после, ако потърпевшия звънне да викне куки нещата ще изглеждат по доста по-различен начин от случката по-горе...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Малко кофти ще прозвучи, но ако по колата ти няма белези и т.н. как ще докажат, че си направил нещо. В смисъл всеки може да си съчини такава случка. Минаваш покрай велосипед, гледаш го накриво и айде звъним на куките. Излиза малко нейната дума срещу твоята. От морална гледна точка не е правилно, но при положение, че сте се разбрали да не викате КАТ и нейната морална точка не е коректна.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
NIKE написа: Каза че мъжа и ще дойде да я вземе ...
Ето това е причината, мъжо и' е дошъл и е казал - "как ще го пускаш тоя да си ходи, веднага да се обадиш в полицията..."
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
освен следващия път да не блъскаш колоездачите на пътя с предимство, друго решение няма
така мой приятел с колело му липсват 40 минути от живота - не помни какво е станало посред бял ден
така мой приятел с колело му липсват 40 минути от живота - не помни какво е станало посред бял ден
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Кофти случка, наистина... При мен преди години се получи обратното - бях с велосипед и се спусках по един наклон. Един пич с Пежо пресече завоя, влезе в моята (насрещна) лента и направо ме размаза... Не помня как са ме закарали в болницата, свестих се в коридора пред операционната.
Оправих се криво - ляво и после ме разпитваха. Следователят ми даде да се запозная с показанията на шофера и направо лошо ми стана - оня беше написал, че съм кръшкал по пътя и АЗ съм навлязъл в НЕГОВАТА лента! Въпреки, че на снимките съвсем ясно се виждаше къде са стъклата и кръвта по асфалта (спирачен път изобщо нямаше)... Аз не съм го съдил, но понеже ми беше причил средна телесна повреда, държавата го беше привикала на дело и мен ме хванаха за свидетел - шантава работа. На делото прокурорката (беше една руса мадама, черната роба много й отиваше...) ме пита дали искам въпросният да бъде съден? Мен ме беше малко яд заради лъжливите показания и заради наглото държане на адвоката му, но преглътнах и казах, че не искам никой да бъде съден, да приключваме с това и кой откъде е... Тогава съдийката (и тя ловеше окото, ама не колкото прокурорката) каза, че при това положение нямат основание да го съдят и делото се прекратява. След месец ми бяха пратили решението и това беше...
Та искам да кажа, че при такива инциденти от влачене по съдилища файда няма, станалото - станало. Не знам въпросната "пострадала" какво точно цели с тия ходове, но ще й излязат криви сметките... Дори да те изнуди за някакви левове - влаченето по дела няма кой да й плати и в крайна сметка - щастие няма да й донесат.
Оправих се криво - ляво и после ме разпитваха. Следователят ми даде да се запозная с показанията на шофера и направо лошо ми стана - оня беше написал, че съм кръшкал по пътя и АЗ съм навлязъл в НЕГОВАТА лента! Въпреки, че на снимките съвсем ясно се виждаше къде са стъклата и кръвта по асфалта (спирачен път изобщо нямаше)... Аз не съм го съдил, но понеже ми беше причил средна телесна повреда, държавата го беше привикала на дело и мен ме хванаха за свидетел - шантава работа. На делото прокурорката (беше една руса мадама, черната роба много й отиваше...) ме пита дали искам въпросният да бъде съден? Мен ме беше малко яд заради лъжливите показания и заради наглото държане на адвоката му, но преглътнах и казах, че не искам никой да бъде съден, да приключваме с това и кой откъде е... Тогава съдийката (и тя ловеше окото, ама не колкото прокурорката) каза, че при това положение нямат основание да го съдят и делото се прекратява. След месец ми бяха пратили решението и това беше...
Та искам да кажа, че при такива инциденти от влачене по съдилища файда няма, станалото - станало. Не знам въпросната "пострадала" какво точно цели с тия ходове, но ще й излязат криви сметките... Дори да те изнуди за някакви левове - влаченето по дела няма кой да й плати и в крайна сметка - щастие няма да й донесат.
Последна промяна Borymeckata на 27 Май 2016, 14:10, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
maxpower написа:NIKE написа: Каза че мъжа и ще дойде да я вземе ...
Ето това е причината, мъжо и' е дошъл и е казал - "как ще го пускаш тоя да си ходи, веднага да се обадиш в полицията..."
точно това е станало... между другото и аз ако бях на мястото на мъжа щях да подивея и да я накарам да се обади. Да, ок е, ама можеше да не е.
Както казаха по-нагоре ако ти няма нищо на колата и няма свидетели, отричаш или кажи, че сте се псували нещо през прозореца и си е измислила останалото. Макар, че ти го разказа вече във форума и ченгетата, колкото и да са прости четат тук.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
sub_eleven написа:... между другото и аз ако бях на мястото на мъжа щях да подивея и да я накарам да се обади. Да, ок е, ама можеше да не е.
И като се обадиш - кво? Ще създадеш проблеми на шофера и на себе си, иначе - каква полза?
Borymeckata написа:Кофти случка, наистина... При мен преди години се получи обратното - бях с велосипед и се спусках по един наклон. Един пич с Пежо пресече завоя, влезе в моята (насрещна) лента и направо ме размаза... Не помня как са ме закарали в болницата, свестих се в коридора пред операционната.
Оправих се криво - ляво и после ме разпитваха. Следователят ми даде да се запозная с показанията на шофера и направо лошо ми стана - оня беше написал, че съм кръшкал по пътя и АЗ съм навлязъл в НЕГОВАТА лента! Въпреки, че на снимките съвсем ясно се виждаше къде са стъклата и кръвта по асфалта (спирачен път изобщо нямаше)... Аз не съм го съдил, но понеже ми беше причил средна телесна повреда, държавата го беше привикала на дело и мен ме хванаха за свидетел - шантава работа. На делото прокурорката (беше една руса мадама, черната роба много й отиваше...) ме пита дали искам въпросният да бъде съден? Мен ме беше малко яз заради лъжливите показания и заради наглото държане на адвоката му, но преглътнах и казах, че не искам никой да бъде съден, да приключваме с това и кой откъде е... Тогава съдийката (и тя ловеше окото, ама не колкото прокурорката) каза, че при това положение нямат основание да го съдят и делото се прекратява. След месец ми бяха пратили решението и това беше...

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Borymeckata написа:Ще създадеш проблеми на шофера и на себе си, иначе - каква полза?
на себе си ли? А примерно, че може да си мислиш, че си ОК, а не си или да кажем примерно под състояние на афект не е преценила нещата?
Жалба може да пусне и в двата случая, това не променя факта, че я е блъснал, независимо дали е викала ченгета или не. Ако твърди, че е избягал вече е друг проблема. Главното, което ще се постигне обаче, е че друг път ще гледа колегата, по три пъти ще се оглежда. Вярно е, че на всеки може да се случи, в това няма спор.
Колкото до тоя, на който си оставил да се размине, ми никога няма да се оправим ако всички правят като теб. И той вместо да се оглежда по три пъти, сега си праска пак в насрещното и като седне на по бира с приятели, разправя как ти е ебал майката и се хихикат дружно. А ти добре, че си жив

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
sub_eleven написа:Колкото до тоя, на който си оставил да се размине, ми никога няма да се оправим ако всички правят като теб. ... А ти добре, че си жив.
Абе... въпрос на приоритети. Някакви левове в повече нито ще ми оправят живота, нито ще ми компенсират лежането по болници и влаченето по съдебни дела. Нямам за цел да възпитавам никого. Не знам какво е станало с оня шофер, но се надявам да си е направил изводи от случката. Едва ли е останал особено щастлив от нея...
На Колегата с проблема - късмет му желая, да приключи инцидента с минимални ядове и ... също да си направи съответните изводи...

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Абе мисля си все пак, че е добре да ги разкажеш тези неща в полицията. И това, че не е искала да викате КАТ за инцидента - а мъжО й после й е налял този акъл. Те така или иначе не са викали пътна полиция - отишли са да се жалват в КАТ, ама кой знае какво са написали - много интересно. Някой може ли да го провери?
Иначе наистина може да пробваш - ако няма никакви следи да твърдиш, че само сте се псували -- ама ще започнат едни съмнения, ще те викат 16 пъти.. Ще намерят някакви следи от твоята боя по нейното превозно средство и т.н..
А защо е викала мъжа си да я прибере, не си ли е тръгнала на собствен ход?
- тя е била ок, а имало ли щети по велосипеда?
p.s. Borymeckata, абе май е трябвало да преразгледате показанията на онзи келеш..
Иначе наистина може да пробваш - ако няма никакви следи да твърдиш, че само сте се псували -- ама ще започнат едни съмнения, ще те викат 16 пъти.. Ще намерят някакви следи от твоята боя по нейното превозно средство и т.н..
p.s. Borymeckata, абе май е трябвало да преразгледате показанията на онзи келеш..
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- NIKE
- кандидат ентусиаст
-
dreadx написа:Абе мисля си все пак, че е добре да ги разкажеш тези неща в полицията. И това, че не е искала да викате КАТ за инцидента - а мъжО й после й е налял този акъл. Те така или иначе не са викали пътна полиция - отишли са да се жалват в КАТ, ама кой знае какво са написали - много интересно. Някой може ли да го провери?
Не знам тя му се обади веднага. На велосипеда нищо му нямаше и аз нямах никакви следи по боята. Не си спомням с колко карах но не е било с повече от 20.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2