Отнета книжка за 0.51 промила
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Отнета книжка за 0.51 промила
Здравейте, отнеха ми книжката за 0.51 промила алкохол, след консумация на 2 бири. На кръвната проба излезе 0.52
Въпроса ми е как мога да обжалвам наказателното постановление, как да поискам повторен кръвен анализ и дали има смисъл от това да обжалвам?
Въпроса ми е как мога да обжалвам наказателното постановление, как да поискам повторен кръвен анализ и дали има смисъл от това да обжалвам?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Отнета книжка за 0.51 промила
Пак малко ти е показало на 2 бири, натискай си гъзягата и си изтърпи наказанието да не я изкарат повече ако направят повторен тест. Ако изобщо е възможно с взетата вече проба.
И въобще от къде ти хрумна да се качваш на кола след 2 бири?
И въобще от къде ти хрумна да се качваш на кола след 2 бири?

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Аз на 3 бири съм на 0,4. Няколко пъти са ме спирали
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Нищо не можеш да направиш вече, ако не беше давал кръв можеше да обжалваш с идеята дрегера да не е минал техн. преглед и можеше всичко да падне. Ако нямаш други нарушения ще ти дадът близко до минималното наказание 6 месеца и 500 лева. 
Абе много ви е сладко пиенето зад волана напоследък, така или иначе ще получиш още някой поздравителен коментар 

Tires are evil - destroy them all ...
- adovet
- старши ентусиаст
-
cmdkick написа:Нищо не можеш да направиш вече, ако не беше давал кръв можеше да обжалваш с идеята дрегера да не е минал техн. преглед и можеше всичко да падне. Ако нямаш други нарушения ще ти дадът близко до минималното наказание 6 месеца и 500 лева.
Абе много ви е сладко пиенето зад волана напоследък, така или иначе ще получиш още някой поздравителен коментар
Преди да се кача зад волана винаги се тествам- имам си дрегер, който както казах няколко пъти съм сравнявал дали е точен. Винаги пия бира, която по принцип доста бързо се елиминира от организма, пък съм си и тежичък
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Всеки организъм различно разгражда алкохола. При едни е бавно, при други - по-бързо. Както някои хора се напиват от 1 бира, така другия могат да изпият един галон и да им няма нищо. Изтърпи си наказанието, а след това се замисли - или бира и такси, или сокче и автомобил. 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- dreadx
- младши ентусиаст
-
То зависи и как се пият двете бири - ако е една след друга и после веднага в колата ще отчете повече (то и ще е повече), отколкото ако ги пиеш бавно за 2 часа и изчакаш половин час след това, преди да караш.
На един колега така му бяха взели книжката за 0.52 на дрегер, понеже цял живот след работа отиваше в една кръчма и пиеше точно 4 бири за цялата вечер. Каза, че са го спирали много пъти и е нямало проблеми, обаче този път се качил да кара много бързо след последната бира, не е изчакал - и затова е отчело повече.
Естествено е можело да си направи кръвна проба, като се възползва от времето - да пие повече течности и да обиколи на бегом 20 пъти медицинското заведение преди да даде кръвната проба - ама и той се заял с полицаите и нищо такова не отишъл да направи.
На един колега така му бяха взели книжката за 0.52 на дрегер, понеже цял живот след работа отиваше в една кръчма и пиеше точно 4 бири за цялата вечер. Каза, че са го спирали много пъти и е нямало проблеми, обаче този път се качил да кара много бързо след последната бира, не е изчакал - и затова е отчело повече.
Естествено е можело да си направи кръвна проба, като се възползва от времето - да пие повече течности и да обиколи на бегом 20 пъти медицинското заведение преди да даде кръвната проба - ама и той се заял с полицаите и нищо такова не отишъл да направи.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
Две бири за 1 час при 70 кила тегло и 2 бири за 2 часа при 90 кила тегло са две много различни ситуации...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Абсолютно еднакви ситуации са: пием, и караме...
Не знам какво се "обжалва" в темата... пиенето... карането... манталитет...
Не знам какво се "обжалва" в темата... пиенето... карането... манталитет...
Мисля, че не получих отговор на въпроса ми, относно за постъпката ми, да чувствам се виновен за което извърших, взех си поука, но точно на границата съм.
Дори и полицаите казаха, че на кръвната ще изкара по-малко. Това все пак зависи от човека, но аз все пак искам да се опитам да се спася от този случаи.
Как мога да поискам повторен кръвен анализ и дали да търся адвокат за жалбата ми?
Дори и полицаите казаха, че на кръвната ще изкара по-малко. Това все пак зависи от човека, но аз все пак искам да се опитам да се спася от този случаи.
Как мога да поискам повторен кръвен анализ и дали да търся адвокат за жалбата ми?
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
На две бири ми е излизало 0.1...
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- adovet
- старши ентусиаст
-
Няма втора проба. Щом веднъж си дал проба това е
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
bum_bum написа:И въобще от къде ти хрумна да се качваш на кола след 2 бири?
Завърти се в ранните часове покрай дискотеките и клубовете в София и ще останеш шокиран колко много хора употребили алкохол се качват по колите

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не знам, на мен дори през ум не ми минава че след като съм пил нещо повече от една малка бира да се кача на кола. И то поне час-два трябва да са минали. 

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
На две не знам, но една загорка след около час и половина на дрегера ми отчете 0.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2