525 тдс и 725 тдс

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: e34, e36

525 тдс и 725 тдс

Мнение от Kristopher » 25 Окт 2006, 15:27

Я кажете голяма ли е разликата във вървенето че съм се закачил на една 725 и не мога да спя :uups:

Фюрера
Аватар

Re: 525 тдс и 725 тдс

Мнение от sieg » 25 Окт 2006, 15:30

Kristopher написа:Я кажете голяма ли е разликата във вървенето че съм се закачил на една 725 и не мога да спя :uups:

90% да я прегрееш до 1 година!!!
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Окт 2006, 15:33

Един съвет не си зимаи 725 ТДС Комънрел Е много по добре само не ТДС

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 25 Окт 2006, 15:39

Е защо :?: моя тдс си е яката читав, а за прегряването пък за какво става въпрос

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 25 Окт 2006, 16:37

Абе пичове стига глупости, чули недочули нещо и се изказват компетентни мнения вече.... Най-голямата глупост е, че ТДС-те се прегряват лесно и си цепят главите, то всяка кола която не я гледаш като хората ще прегрее и ще си сцепи главата, докато ако колата се гледа добре, сменя се масло, кара се с хубав антифриз и е прегледана цялата система (водна помпа, термостат, радиатор и виско) може да изкара ужасно много километри без да създава никакви проблеми. В България всеки майстор който дори не е пипал БМВ разправя тия легенди а те наистина са пълни легенди.

По въпроса карал съм и 725 и 525 и разлика има, но пък 7-та си заслужава по-малкото вървене. Е разбира се ако можеш да вземеш 730 или 740д е по-добре, но и 725 не е чак дразнещо спъната.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 25 Окт 2006, 16:44

I.Voykov написа:Абе пичове стига глупости, чули недочули нещо и се изказват компетентни мнения вече.... Най-голямата глупост е, че ТДС-те се прегряват лесно и си цепят главите, то всяка кола която не я гледаш като хората ще прегрее и ще си сцепи главата, докато ако колата се гледа добре, сменя се масло, кара се с хубав антифриз и е прегледана цялата система (водна помпа, термостат, радиатор и виско) може да изкара ужасно много километри без да създава никакви проблеми. В България всеки майстор който дори не е пипал БМВ разправя тия легенди а те наистина са пълни легенди.

По въпроса карал съм и 725 и 525 и разлика има, но пък 7-та си заслужава по-малкото вървене. Е разбира се ако можеш да вземеш 730 или 740д е по-добре, но и 725 не е чак дразнещо спъната.

Кой майстор, който не е пипал ТДС-ка го разправя това? Я ходи ги питай в Блейз по колко глави на седмица правят на ТДС-и да ти кажат? Нещо повече, има испанска фирма, която прави глави за ТДСи на БМВ - това говори ли ти нещо?
Питай и във офроуд-форумите тоя мотор като го качат на Ровъра дали не прегрява?
Ще ти дам само един пример - счупиш ли пластмасовите перки на водната помпа, което се случва нерядко, за 200 метра си изгорял. При съвсем друг сервиз, преди много време видях наредени 5 бмвта и на въпроса, за какво иде реч ми го обясниха това(и петте бяха прегряли, но не всички бяха дизели, впрочем). има и други начини да я преебеш, като прецакано виско, теч от радиатора и т.н.
За да си сигурен, трябва да имаш изрядна охладителна система, което за тези коли означава да я смениш цялата.
НЕ казвам, че двигателят е лош, просто е недуракоустойчив и като надмине определен моторесурс, който не е никак малък всъщност, това му е много слабо звено и за съжаление, много скъпо като щета.
Ако пича вземе тази кола и не ме послуша да смени възлите в охладителната система, аз се хващам на бас че ще я прегрее.
Последна промяна sieg на 25 Окт 2006, 16:45, променена общо 1 път
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 25 Окт 2006, 16:44

Е ти ся ша каеш че и м40 е перфе....ай сектир :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 25 Окт 2006, 16:53

GaD написа:Е ти ся ша каеш че и м40 е перфе....ай сектир :mhihi:

:OT: Е ти ся к'во против имаш М40? Не го гледате като хората, затова ви се износват валовете. А за да не се износват, преди всяко студено палене сваляте капака на главата и поливате вала с масло. Така триенето при палене намалява в пъти и валът си остава читав и на 500К км. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 25 Окт 2006, 17:05

Еми и аз това казах, проверяваш си охладителната система редовно, следиш си колата и си караш и си свиркаш ;)
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 25 Окт 2006, 17:08

I.Voykov написа:Еми и аз това казах, проверяваш си охладителната система редовно, следиш си колата и си караш и си свиркаш ;)

По принцип си прав. Точно така трябва да се прави - примерно два пъти годишно да я водиш задължително на прегледи.
Но си има и кусури - е тая помпа, нема как да знаеш дали е пред счупване или не. Затова се сменя като консуматив с такава с метални лопатки и заспива. ;)
И един съвет - мръдне ли ДОРИ на 1 мм стрелката по-вдясно от средата, същия час, накъдето и да си тръгнал, я води на сервиз.
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 25 Окт 2006, 18:20

Имам приател които караше 725тдс 2-3 години и не я е прегравал или и е правил сериозен ремонт като я караше яко.. само накрая трудно палеше когато е топла и щеше да се наложи да сменя май верига (незнам точно), но я тотализира и взе 730д.
По слаба е от 525, но пък и неговата беше "патерица".., обааааче Е38 си Е38! :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 26 Окт 2006, 14:29

seig, приятелю аз незнам да ли въобще има кола която може да работи без охлаждане :idea: ;) тези 200метра за които говориш съм ги минал няколко пъти без антифриз при това поседях в задръстване!
от тогава съм минал 15-20к километра взимал съм София-Пловдив за под 1ч няколко пъти гонил съм 530хd и 535d по гръцко :mhihi: и нема проблем, до тук с иронията- профилктика на радиаторите своевременна подмяна на водна помпа (по възможност с алуминиева торбинка) подмяна на напукани тръбопроводи и стари радиатори и т.н.
Неможем да сравняваме този двигаел с 1,5 ;1,6;1.9;2.0 с пред камерно пълнене мисля, че така се наричаха двигателите преди ерата на комънрейла :D !
При положение, че мъкни значителен товар с 200 км/ч вече 15 години
съгласи се трябва да полагаме по-специялни грижи за него от Голф 1,6д! :D
ПС Липса на експлотациони навици у водача на ТДС-те водят до тези митове не обосновани! :D
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 26 Окт 2006, 17:05

Айде стига с това прегряване,че погледа ми е все на стрелката на температурата-ще ми стане фобия.... :mhihi:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Окт 2006, 19:31

Tod написа:seig, приятелю аз незнам да ли въобще има кола която може да работи без охлаждане :idea: ;) тези 200метра за които говориш съм ги минал няколко пъти без антифриз при това поседях в задръстване!
от тогава съм минал 15-20к километра взимал съм София-Пловдив за под 1ч няколко пъти гонил съм 530хd и 535d по гръцко :mhihi: и нема проблем, до тук с иронията- профилктика на радиаторите своевременна подмяна на водна помпа (по възможност с алуминиева торбинка) подмяна на напукани тръбопроводи и стари радиатори и т.н.
Неможем да сравняваме този двигаел с 1,5 ;1,6;1.9;2.0 с пред камерно пълнене мисля, че така се наричаха двигателите преди ерата на комънрейла :D !
При положение, че мъкни значителен товар с 200 км/ч вече 15 години
съгласи се трябва да полагаме по-специялни грижи за него от Голф 1,6д! :D
ПС Липса на експлотациони навици у водача на ТДС-те водят до тези митове не обосновани! :D

имал си късмет... проблемът нито съм го измислил аз, нито е отвчера или случайно... казах ви че аналогичен проблем има и при Роувърите, е36 и изобщо навсякъде където има М51... колкото и да ми давате частни примери, аз ви давам статистика...
няма кола, която да не й трябва охлаждане, но има коли които го понасят доста по-добре и в двата случая говоря от личен опит... ако трябва още веднъж да го напиша това, барем някой схване какво имам предвид?!?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 26 Окт 2006, 19:40

The 5th element написа:Айде стига с това прегряване,че погледа ми е все на стрелката на температурата-ще ми стане фобия.... :mhihi:

Е, стига си гледал обороомер-а де :mhihi:
Сериозно сега :arrow: не виждам нищо лошо да хвърляш по едно око там ;)

Следваща

Назад към Извън Темата