Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

Мнение от ogata » 01 Юни 2016, 0:23

От 1 месец насам постоянно ми поп-ъпва 7цата за безплатна надсройка към 10тка.
В началото го игнорирах, но сега почна да ме човърка какво ще е. Рових в нета и се оказа, че до няква дата тоя ъпгрейд ще е безплатен, после платен.

Тормози ме само дали лаптопа ще може да го понесе.
http://interacom.eu/laptop/asus/x/x54hy/x54h-sx067d/

Ползвам го вече само за работа - нет, офис пакет, някой филм веднъж месечно и warcraft 3 frozen throne от време на време :mhihi:
Има ли смисъл.

Мързи ме да прехвърлям всичко, това е и причината да отлагам преинстал толкова дълго време.
Как ще се реализира надграждането - всичко ще бъде както преди или затрито/преместено/за*бано някъде :mhihi:

Някой по-вещ да каже, че още тая вечер мога да го пусна преди лягане.
Заслужава ли си тоя ремап на SSD-то :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Re: Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

Мнение от ogata » 01 Юни 2016, 0:44

Е помна ли колко кадърно съм го инсталирал. Мисла че слагах некъв кракнат, ма 2 години по-късно ми дава да си сложа уолпейпър :mhihi:
При тея дето не са грамотни им го маха, долу в дясно свети че си извън закона и за десктоп имаш черен екран и квото сложиш после изчезва.
Сега като дам пропс на my computer ми дава, че уина е активиран :weed: Ако тва е условието и ше си останем само приятели - ще се навия да го изчеластря тая вечер. :mhihi:
ИзображениеИзображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Юни 2016, 1:14

И аз се чудя от сумати време. Да споделиш как е, ако го пуснеш... :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Юни 2016, 1:39

На мене 10 ми е много по- приятен от 7.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 01 Юни 2016, 3:28

Ми айде да видим .. утре ревюта :mhihi:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 01 Юни 2016, 6:22

По принцип като сложиш 10-ката имаш един месец мисля беше да се върнеш на стария уиндоус през контрол панела. Има опции за 7-ца и 8-ца. На приятелката 8-цата се ъпдейтна до 10-ка, обаче бачкаме с едни малко специфични програми и имаше драми с кирилизацията, та го върнах на 8.
Всичко си остана както беше и преди, но си е легална 8-цата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Юни 2016, 7:28

Реално нямаш нужда от 10 . Какво ще подобри ? Ще вдигне кадри в игрите , други приложения ще работят по добре или какво ? Само допълнителни грижи с преинсталация . Тоя процес не е така 100% гарантиран както го обясняват колегите особено при лаптоп . Накрая може да се наложи формат и чиста инсталация . А опцията връщане към 7ца от вече ъпдейтнатасистема към 10 на такъв не лицензен WIN изобщо не го препоръчвам .10ката съвсем не е толкова често използвана , затова и има такива евтини опции за миграция към 10 .Изключи си от контрол панела автоматичните ъпдейти на 7цата и ще спре да ти пробутва тия предложения , изключването на ъпдейтите е първото нещо което се прави след нова инсталация .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 01 Юни 2016, 7:35

Досега единствения кяр , който съм видял , е че ако имаш ССД диск зарежда доста по-бързо. Има драми с драйверите на лан карти и уай фай понякога. Положително по ми харесва от 8.1 , който беше някакво недоразумение, но аз лично си предпочитам 7цата. Имай предвид, че в един момент ще се ъпдейтнеш без да те пита :mhihi: Ако не искаш това да се случи пускаш тая програма и забраняваш ъпдейта да не се слага никога (после ако размислиш, може да го върнеш де) https://www.grc.com/never10.htm
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 01 Юни 2016, 7:47

Най-добре е с чиста инсталация т.е на чисто .Ъпдейтите не е необходимо да се изключват ако се премахне само ъпдейта който предизвиква това напомняне .Търси се и се премахва/деинсталира от историята с ъпдейти на уиндоуса.Точното име на ъпдейта вече бе коментирано и лесно се открива и с гугъл търсачкатаKB:3035583
http://www.howtogeek.com/218856/how-do- ... tion-tray/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Юни 2016, 8:09

И двата лаптопа вкъщи са с нелегални 7-ци, и двата сами се ъпгрейднаха до 10-ки... Може би повече от месец питаха, питаха, и накрая сами се ъпгрейднаха - събухме се сутринта и двата се бяха ъпгрейднали... Аз се изнервих, че ми бъзикат лаптопа без да искам аз и го върнах веднага към 7-ца.
Жената реши да пробва 10-ката, но след като откри, че електронни подписи, сертификати за банкиране и т.н. не бачкат на новия експлорър (т.е. windows edge) и тя се върна към 7-ца.

Та накратко - файлове, икони, настройки и т.н. си остават както са били.
Но има шанс някои програми и устройства да не работят - в случая бяха ел. подписи и сертификати.
Може да са принтери, скенери или друга остаряла периферия, която няма драйвъри за 10.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Юни 2016, 8:10

С една дума - НЕ!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 01 Юни 2016, 8:22

Аз съм ЗА десятката с две ръце! Дано не направи само конфликт с кракнатия ти винбоз.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Юни 2016, 8:25

Електронните подписи бачкат идеално с IE11, който също го има в 10-ката, но не е по подразбиране. Да върнеш на 7 заради това... Бачкат и с Firefox също. Всякакви сертификати за е-банкиране, също. Ако не работят програми, същите се преинсталират просто. Въпреки че аз досега не съм видял нещо такова да се случи на няколкото компютъра, които минаха на 10. Windows 10 e добра ОС, по-добра от 7 със сигурност. Лошото е другаде, че е направо шпионски софтуер.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 01 Юни 2016, 8:29

@drago_pavlov, Освен Edge в Windows 10 има стандартния Internet Explorer 11. На него всичко се работи.

Аз ви препоръчвам да инсталирате Windows 10 по следния начин:
1. Ъпдейтвате от 7/8 на Windows 10 с интернет.
2. Проверявате дали Windows 10 е активиран.
3. Преинсталирате на чисто новия Windows 10 с boot диск, като пропускате въвеждането на сериен номер.
4. Влизате в интернет и имате чисто, активирано копие на Windows 10.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 01 Юни 2016, 8:34

Ако трябва да следвам стила на ОГАТА ....щом той ще го има, аз не искам :mrgreen:

Следваща

Назад към Извън Темата