Предложение за работа в банка - съвет?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Предложение за работа в банка - съвет?

Мнение от intention » 01 Юни 2016, 15:23

Здравейте!
Получих предложение за работа в Първа Инвестиционна Банка.
Пускам темата тук с цел да открия колеги от форума, които работят / са работили в ПИБ и да получа малко информация относно естеството на работа.

ПРИЗОВАВАМ - темата да не се ползва за негативни излияния относно банки и банкови институции и прочее.
Ако не всички то почти всички сме си патили или сме е изнервяли заради банкови институции - темата не е с такава насоченост.
Ако някой има ПРЯКО наблюдение върху работата в банката, моля нека сподели - тук или на л.с. ще бъда страшно благодарен.
Последна промяна intention на 01 Юни 2016, 15:27, променена общо 1 път
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Re: Предложение за работа в банка - съвет?

Мнение от madafaka_donkele » 01 Юни 2016, 15:26

intention написа:Получих предложение за работа в Първа Инвестиционна Банка.

Като какъв? Че тва е най-важното в случая. Работя в банковия сектор вече 4г. и общо казано, ако не си меринджей или поне Head of section си е евана работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от intention » 01 Юни 2016, 15:28

Позицията е обслужване на клиенти фронт офис - безкасови операции.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Юни 2016, 16:13

Тази позиция обгрижва клиента по всякакви въпроси. Един вид диспечер. По-елементарните неща ти ще ги правиш, по-специфичните към отделните хора. Карти, сметки и т.н. би трябвало да са твоя отговорност. За кредити ако дойде някой може да го насочваш към определения инспектор или да му приготвиш първоначалните документи например. Заплатите в ПИБ и Уни по принцип за по-високи от останалите банки. Най-вероятно ще ти предложат над 1000лв. чисти, 1200-1300, няма да се учудя и на 1500. По-лесно се прогресира до управител на клон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 01 Юни 2016, 16:25

madafaka_donkele написа:Тази позиция обгрижва клиента по всякакви въпроси. Един вид диспечер. По-елементарните неща ти ще ги правиш, по-специфичните към отделните хора. Карти, сметки и т.н. би трябвало да са твоя отговорност. За кредити ако дойде някой може да го насочваш към определения инспектор или да му приготвиш първоначалните документи например. Заплатите в ПИБ и Уни по принцип за по-високи от останалите банки. Най-вероятно ще ти предложат над 1000лв. чисти, 1200-1300, няма да се учудя и на 1500. По-лесно се прогресира до управител на клон.

Това от първа ръка ли го казваш или така си чувал :) ?

Изобщо не се занимавай с работа в банка ако ме питаш мен.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 01 Юни 2016, 18:17

madafaka_donkele написа:Най-вероятно ще ти предложат над 1000лв. чисти, 1200-1300, няма да се учудя и на 1500. По-лесно се прогресира до управител на клон.

Ти луд ли си? :mhihi:
Над 600-700лв никакъв шанс нямаш и ще работиш и в събота ;)
Касиер в ПИБ взима 550лв чисто...

Моят съвет е въобще да бягаш от банки.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Юни 2016, 18:56

Samoten написа:Ти луд ли си? :mhihi:
Над 600-700лв никакъв шанс нямаш ...

:yes:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Юни 2016, 19:04

Колега,ако не се лъжа,беше споменавал,че имаш отличен норвежки.В контактен център ще вземаш наистина добра като за нашия стандарт заплата.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Юни 2016, 19:09

Ако си на 20+ и ти е първа (втора) работа - приемай! Иначе няма абсолютно никакъв смисъл :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Юни 2016, 20:27

Samoten написа:Ти луд ли си? :mhihi:
Над 600-700лв никакъв шанс нямаш и ще работиш и в събота ;)
Касиер в ПИБ взима 550лв чисто...

Говорил съм с едно меринджейче там, та беше споменал 700-800 касиери и 1200 фронт офис...но наистина си беше преди 2г. някъде, па може и да е казал брутните, а аз да съм разбрал чистите :mhihi:

Samoten написа:Моят съвет е въобще да бягаш от банки.

Подкрепям. Голяма идиотщина са. Даже и на току-що завършили не бих го препоръчал...освен, ако не са завършили банково дело де :mhihi: Аз си бях в ИТ компания, изместих се ИТ в първа, втора, трета банка и се отказах. Сега се лъжем с едни британци и ако се разберем никога повече банка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 01 Юни 2016, 21:23

intention написа:Позицията е обслужване на клиенти фронт офис - безкасови операции.

Запали колата и карай без посока докато ти свърши горивото, а после бягай докато припаднеш...далеч от тези смешни банки...казвам ти го като бивш служител! Едва ли има по-девалвирана професия в България....и все по-зле ще става!

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 01 Юни 2016, 21:47

Бил съм на стаж месец и половина във фронт офис на друга банка, после работих в оперативен отдел. Платежни, различни видове заявления и формуляри, издаване и предаване на дебитни/кредитни карти са ти ежедневната работа. В офиса не бих се върнал, постоянно е напрегнато, занимаваш се с идиоти през 80% от времето, ако в началото не работиш с пари, много е вероятно впоследствие да почнеш и тогава вече трябва очите на осем нон-стоп и става още по-напрегнато. Просто работата с клиенти там е майка плаче, отделно не се знае и с какви колеги ще ти се наложи да комуникираш по другите отдели, че не се знае знае ли се... Ако имаш висок праг на търпение, опитай, но за мен лично за постоянна работа не е вариант. Отделно, че от офис вариантите за "кариерно развитие" са силно ограничени. За заплатите са го казали и по мои наблюдения са прави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 01 Юни 2016, 22:29

Много нерви, малко пари и много идиоти...това е общо взето.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Юни 2016, 7:53

Аз от години имам сметки в ПИБ и съм много доволен от обслужването. Винаги те посрещат едни усмихнати, спретнати мацки, любезни са и бързо те "оправят". Та като клиент нямам забележки и не смятам да сменям банката. Вече как е "в кухнята" - нямам представа, но служителите (служителките) не изглеждат нещастни...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от intention » 02 Юни 2016, 7:58

Благодаря за информацията и мненията!
За жалост норвежкият ми не е перфектен, има други колеги, които знам че могат са се похвалят с такъв.
Предложението дойде вчера в конкретна форма и останах разочарован. Първо позицията, за която ходих на интервю и тази която беше формулирана в предложението имаха съществени разлики.
Едната беше безкасови операции, а в предложението - общи банкови операции.
Заплатата също беше далеч от санитарния минимум, за който говорехме на интервютата. При положение, че сме коментирали минимум какво заплащане очаквам те ми предлагат нетно възнаграждание по-ниско със 130 лв.
Нарочно няма да го напиша, който се интересува ще го споделя на л.с.

Следваща

Назад към Извън Темата