Как е най-евтино да се движим в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Как е най-евтино да се движим в София

Мнение от E36TM » 02 Юни 2016, 10:57

Вчера, подтикнат от повишаването цената на билетите за градски транспорт в София, реших да направя едно проучване - Как е най-евтино да се движим в София. Мислех да е нещо кратичко, но в крайна сметка се получи доста дълга съпоставителна статия :mhihi: Сложих тук таме и по някоя снимка от личният си архив :driving: И в крайна сметка се получи това: http://www.digital.bg/kak-e-nay-evtino- ... 00264.html

Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Как е най-евтино да се движим в София

Мнение от driver69 » 02 Юни 2016, 11:06

Готин сайт.
Липсват ми опциите "гратис" и "carpooling". Второто е най-изгодно като че ли.
Слънчев четвъртък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36TM » 02 Юни 2016, 11:09

Днеска стигнах до извода, че бонус към билетчето е, че софиянци ще станем малко по-здравословни :mhihi: Вече всеки за по-кратко би предпочел да ходи пеш :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Юни 2016, 12:03

Несъмнено най-евтино излиза да се ходи пеш или да се кара колело, това е и най-здравословният вариант.

Тук не съм съгласен, предвид факта колко е замърсен въздуха в село... столицата...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 02 Юни 2016, 12:15

семпъл маркетинг ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 02 Юни 2016, 12:28

Годишна карта за 365 лева ти е 1 лев на ден за всичките транспорти :)

Една градивна критика от мен -> тези текстове търпи да минават един преглед/редакция, че нацията и без това достатъчно изглупя :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36TM » 02 Юни 2016, 12:39

Не съм си го чел, но ще му метна един поглед, че го писах снощи след работа :mhihi:

Иначеее годипната карта излиза левче на ден...нооо кой ползва транспорт всеки ден при положение, че има кола, кара колело, ходи на море, почива на планина. Така, че няма шанс да се стигне до 1лв цена на дневно пътуване. Това е като годипните карти за фитнес....много са малко хората които тренират всеки ден :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 02 Юни 2016, 12:56

E36TM написа:Не съм си го чел, но ще му метна един поглед, че го писах снощи след работа :mhihi:

Иначеее годипната карта излиза левче на ден...нооо кой ползва транспорт всеки ден при положение, че има кола, кара колело, ходи на море, почива на планина. Така, че няма шанс да се стигне до 1лв цена на дневно пътуване. Това е като годипните карти за фитнес....много са малко хората които тренират всеки ден :mrgreen:

пииич, логиката ти кърти като хилти.
има хора които ходят и се ВРЪЩАТ от работа (от стана 50 стотинки),
и други които използват по 2 транспорта (от стана 25 стотинки на пътуване).
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 02 Юни 2016, 13:01

:OT:
Каква снимка само си сложил на маршрутките. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 02 Юни 2016, 13:03

Най-евтино с колело. Върви на калории. Променлива мощност според пилота. Няма зелена, червена, пембяна зона. Няма данъци. Няма ГО. Няма каско.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rainbow » 02 Юни 2016, 13:18

Колко да е евтино с колело :mhihi:

Ако караш доста, парите за душ/козметика + храната и може да стане по-скъпо от другите ахахха, поне ще го броим за спорт :)

Иначе аз макар да имам кола, ако слизам до центъра с метро ми е доста по-удобно (до нас е, няма задръствания, мога да пия, не търся платени паркинги или да мисля колата и т.н.) и ако сложим такива излизания в картата (освен за работа) и за мен ти идва стотинки всяко пътуване :)

Другото ако има лев е една Тесла, ама първоначално си е голяма тесла :mhihi:
Изображение
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 02 Юни 2016, 13:28

И аз си правих подобни сметки преди време. Колелото е много удобно и евтино (когато вали не е много удобно :D ) в пренаселени градове като София. Тъпото е, че почти няма качествени велоаели.
А често очите не на 4, ами на 44 трябва да се държат... Редовно мотористите си раздават газ по велоалеите:D

+ фактът, че по някой баир сутрин в трафика белият дроб ми става черен е доста обезпокоителен. Аз като се возя в колата на затворени прозорци ми се е случвало неподдържани коли да ме обгазяват до световъртеж какво остава ако мина задъхан с колелото покрай подобни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2016, 13:45

http://respro.com/pollution-masks

Това ти решава проблема с въздуха.

Rainbow написа:Ако караш доста, парите за душ/козметика + храната и може да стане по-скъпо от другите ахахха, поне ще го броим за спорт :)

Повечето хора се къпят така или иначе всеки ден. Козметика за да караш колело не мисля, че е нужна. Както и храна ако приемем, че 90% от хората имат по себе си гориво в излишък.

Ако работя на 10км от вкъщи трябва да съм луд, сакат или прекалено богат за да не ходя с колело.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rainbow » 02 Юни 2016, 13:55

bum_bum написа:Повечето хора се къпят така или иначе всеки ден. Козметика за да караш колело не мисля, че е нужна. Както и храна ако приемем, че 90% от хората имат по себе си гориво в излишък.

Ако бачкаш с хора търпи да вземеш душ и в офиса след като си пристигнал (ако има как, поне при мен има), че имах някога колеги идващи с колела и не се стои до тях :mhihi:

Маската за булевардите е едва ли не задължително за мен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2016, 14:04

За 10км особено пък сутрин не знам какво прасе трябва да си за да се вмиришеш. :mhihi:

Ако това е проблем купуваш си тениска от мерино и нямаш никакъв яд с миризмите.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата