пътуване в чужбина със собствената кола
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
пътуване в чужбина със собствената кола
Здравейте колеги , предстои ми пътуване в чужбина ще мина през Сърбия трябва ли да си нося и големия талон на колата . Малкия талон ми е от новите дето се разгъва. Някои съвет ще ми е от полза от колегите с опит 

Re: пътуване в чужбина със собствената кола
Аз затова ще минавам през Видин-Румъния и нагоре... ако става въпрос за път към централна европа...
При Сърбия правилата са "както дойде"...
Лек път!
При Сърбия правилата са "както дойде"...
Лек път!
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Angelov91 написа:Здравейте колеги , предстои ми пътуване в чужбина ще мина през Сърбия трябва ли да си нося и големия талон на колата . Малкия талон ми е от новите дето се разгъва. Някои съвет ще ми е от полза от колегите с опит
Не ти трябва нито голям талон, нито зелена карта.
- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
Два пъти в последната година ходих до сърбия. Със стария малък талон съм. Не съм носил голям. Не искат и зелена карта.
Не съм имал и никакви проблеми с полицията. Карам винаги 10км/ч над ограниченията. В доста от населените места, по международния, обикновенно около училища има камери или патрулки. Ограниченията са 50 км/ч. 

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
по принцип си имам всичко , просто питам благодаря ви много 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
dextuar написа:А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?
Принципно - да. Поне камионите на произволен принцип ги спират и проверяват технически. Но не съм чул някой да са му извършили технически преглед на леката кола

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
B.Stoimenov написа:dextuar написа:А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?
Принципно - да. Поне камионите на произволен принцип ги спират и проверяват технически. Но не съм чул някой да са му извършили технически преглед на леката колаТа ... принципно проблме -да, на практика - по-скоро не
(дано не те подведа с мнението си де
)
на пазар до Дойчето ли отиваме ?
Има такава вероятност, за някоя W212-ка, че тук няма

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
dextuar написа:B.Stoimenov написа:dextuar написа:А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?
Принципно - да. Поне камионите на произволен принцип ги спират и проверяват технически. Но не съм чул някой да са му извършили технически преглед на леката колаТа ... принципно проблме -да, на практика - по-скоро не
(дано не те подведа с мнението си де
)
на пазар до Дойчето ли отиваме ?
Има такава вероятност, за някоя W212-ка, че тук няма
Усетих те аз

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Angelov91 написа:Здравейте колеги , предстои ми пътуване в чужбина ще мина през Сърбия трябва ли да си нося и големия талон на колата . Малкия талон ми е от новите дето се разгъва. Някои съвет ще ми е от полза от колегите с опит
За последните, 4 месеца съм ходил 3 пъти в Сърбия през различни КПП-та. Никакви проблеми не съм имал за талони единия път даже колата не беше на мое име. Иначе зелене карта имам за свое успокоение но не са ми я искали. Да не се изненадаш само, че има ТОЛ такса за тяхната магистрала от Ниш до Белград някъде към 800 динара.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
dextuar написа:А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?
Няма шанс, след като колата е с български табели и си минал преглед, никой неможе да ти каже нищо!
Естествено има зони в центъра на някои градове като берлин в които немогат да влизат коли без Евро 5, ама там има табели така, че пак не е драма.
Ако я караш с немски табели и си махнеш ДПФ-а трябва да минеш тюф в който ще ти напишат че колата е с Евро 3 стандарт и пак си караш без проблем там.
А сърбите са си съвсем на място и доста безпроблемни, незнам какво толкова им се шашкате.
Аз за нищо на света не бих минал през румъния да се мъча, при положение че в сърбия се пътува в пъти по човешко и по бързо и всикчко, па и се разбираш с тях като те спрат, с румънци какво, като заблещят на техния неразбирамем език си за никъде.... и там пътя е от село в село, 600км. минимум 8 часа

Голямия талон е бил проблем единствено в гърция, но с новите малки талони и за там не е необходим

Да попитам и аз за зелената карта, доколкото разбирам не искат. Обаче ако стане някакъв сакатлък, гражданската дали ще ми важи ?
Не Мы такие, Жизнь такая
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
M17cH написа:Аз затова ще минавам през Видин-Румъния и нагоре... ако става въпрос за път към централна европа...
Лек път!
Колега, ти да не си някакъв мазохист

А за зелената карта - хубаво е да я имаш, пък и сега щеш не щеш ти дават с полицата за ГО
vld написа:dextuar написа:А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?
Няма шанс, след като колата е с български табели и си минал преглед, никой неможе да ти каже нищо!
Естествено има зони в центъра на някои градове като берлин в които немогат да влизат коли без Евро 5, ама там има табели така, че пак не е драма.
Ако я караш с немски табели и си махнеш ДПФ-а трябва да минеш тюф в който ще ти напишат че колата е с Евро 3 стандарт и пак си караш без проблем там.
А сърбите са си съвсем на място и доста безпроблемни, незнам какво толкова им се шашкате.
Аз за нищо на света не бих минал през румъния да се мъча, при положение че в сърбия се пътува в пъти по човешко и по бързо и всикчко, па и се разбираш с тях като те спрат, с румънци какво, като заблещят на техния неразбирамем език си за никъде.... и там пътя е от село в село, 600км. минимум 8 часа![]()
Голямия талон е бил проблем единствено в гърция, но с новите малки талони и за там не е необходим
Евро 4. Стикера се взима от декра. Зелен е за всички дизелови коли след 2006 и всички бензинови след 1993. Не проверяват нищо и струва 30лв. Ако се взема трябва голям талон на колата.
15 мнения
• Страница 1 от 1