CAR DVR или така наречените "Видеорегистратори"
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
CAR DVR или така наречените "Видеорегистратори"
Здравейте колеги,
не че съм запален нещо, но покрай едно пътуване реших да си взема така нашумелите "Видеорегистратори'
Интересното е, че въпреки че са толкова популярни, няма кой знае какво за четене като препоръки и модели, софтуер и тн.
В тази връзка, започвам нова тема за видео регистраторите (Car DVR).
Първоначално четох доста по форуми, гледах клипове, но както казах, няма какво толкова да се прочете в нашите форуми.
Да не говорим пък ако отидете да се консултирате с някой "продавач-консултант", там трагедията е пълна, тези хора (не всички разбира се, но специално за Car DVR нямаше нито един компетентен.
И започнах да гледам, тестове , проби, мнения...Направих си бюджет от около 100 лева, защото ми се искаше да не ме е яд ако си взема нещо гърбаво и тъпо.
Първоначално си взех някакъв типичен китаец без марка, привлече ме че беше с метален корпус и 180 градуса ъгал на снимане.
Бюджета бе надскочен на 155 лева с 32 gb карта памет.
Въобще не ме зарадва, дърво от класа, криво меню, загрява като печка и въобще не ставаше, върнах го в магазина с рекламация че грее здраво, хората бяха изключително коректни и точни, като възприеха и идеята да се замени за друг.
Започнах едно оглеждане , уж тестове и на края си взех Cobra 840 с GPS.
Зарадва ме това, че има GPS.
От Кобра имат и софтуер за гледане на клиповете и там се вижда с колко километра караш и от страни карта къде точно се движиш.
Минусите обаче:
-Прекалено малък екран за гледане на клиповете
-Отново грее, въпреки че съм надул климатика
-Прекалено малък екран за да се видят настройките
-Настройката на часа така и не му хващам цаката, всеки път, когато се настрои, върви коректно, в момента в който се изключи и извади от колата, прави някакви според мен настройки, въз основа на часовата зона според GPS са и е манджа
-Всеки път, когато се настрои с каква разделителна способност да прави клиповете, като има и опция за 60 фрейма да снима, както и времетраенето на клиповете го нагласям за 10 минути, то след като загася колата и пак запаля, става 30 фрейма и 3 минути...
- Батерията е нищожно малка, поцъкаш за 5-10 минути менюто и всичко свършва, а захранването е на букса, но не като за телефон, а по-скоро като за старите телефони, и освен в зарядното в колата, другаде няма къде да се включи, иначе има мини usb за възка с компютър, и ако възприемем че и от там се зарежда батерията, то е толкова бавно, че ви давам пример:
Изцяло паднала батерията, след около 4 часа включен в компютъра зареди колкото да светне за около 10 секунди...
Положителните неща:
-Има GPS, както и слага координатите и часа във филма...обаче не се вижда скоростта . Скоростта се вижда само със софтуера, който се тегли от Кобра, но за момента не откривам начин да се запише и във филма.
-Има изваден бутон за заключване на файл- чудесна функция, защото когато карате по-дълго време и ви свърши "лентата"
тоест картата, започва да трие старите файлове и пак да пише. Удобното е че когато чукнете бутона, заключва този файл и не го презаписва.
Като цяло- дразни ме тези неща, дето съм описал като минуси.
Не струваше малко пари, доплатих още около 40 лева, ама...
Споделете вие дали ползвате подобни джаджи, някой дали е успял да вгради километрите в час във видео файла и защо по дяволи... сони вегас (софтуер за видео обработка) не разпознава файловете, като са avi и всички други плеари, включително и това недоразумение плеъра на Windows го плейва.
не че съм запален нещо, но покрай едно пътуване реших да си взема така нашумелите "Видеорегистратори'
Интересното е, че въпреки че са толкова популярни, няма кой знае какво за четене като препоръки и модели, софтуер и тн.
В тази връзка, започвам нова тема за видео регистраторите (Car DVR).
Първоначално четох доста по форуми, гледах клипове, но както казах, няма какво толкова да се прочете в нашите форуми.
Да не говорим пък ако отидете да се консултирате с някой "продавач-консултант", там трагедията е пълна, тези хора (не всички разбира се, но специално за Car DVR нямаше нито един компетентен.
И започнах да гледам, тестове , проби, мнения...Направих си бюджет от около 100 лева, защото ми се искаше да не ме е яд ако си взема нещо гърбаво и тъпо.
Първоначално си взех някакъв типичен китаец без марка, привлече ме че беше с метален корпус и 180 градуса ъгал на снимане.
Бюджета бе надскочен на 155 лева с 32 gb карта памет.
Въобще не ме зарадва, дърво от класа, криво меню, загрява като печка и въобще не ставаше, върнах го в магазина с рекламация че грее здраво, хората бяха изключително коректни и точни, като възприеха и идеята да се замени за друг.
Започнах едно оглеждане , уж тестове и на края си взех Cobra 840 с GPS.
Зарадва ме това, че има GPS.
От Кобра имат и софтуер за гледане на клиповете и там се вижда с колко километра караш и от страни карта къде точно се движиш.
Минусите обаче:
-Прекалено малък екран за гледане на клиповете
-Отново грее, въпреки че съм надул климатика
-Прекалено малък екран за да се видят настройките
-Настройката на часа така и не му хващам цаката, всеки път, когато се настрои, върви коректно, в момента в който се изключи и извади от колата, прави някакви според мен настройки, въз основа на часовата зона според GPS са и е манджа
-Всеки път, когато се настрои с каква разделителна способност да прави клиповете, като има и опция за 60 фрейма да снима, както и времетраенето на клиповете го нагласям за 10 минути, то след като загася колата и пак запаля, става 30 фрейма и 3 минути...
- Батерията е нищожно малка, поцъкаш за 5-10 минути менюто и всичко свършва, а захранването е на букса, но не като за телефон, а по-скоро като за старите телефони, и освен в зарядното в колата, другаде няма къде да се включи, иначе има мини usb за възка с компютър, и ако възприемем че и от там се зарежда батерията, то е толкова бавно, че ви давам пример:
Изцяло паднала батерията, след около 4 часа включен в компютъра зареди колкото да светне за около 10 секунди...
Положителните неща:
-Има GPS, както и слага координатите и часа във филма...обаче не се вижда скоростта . Скоростта се вижда само със софтуера, който се тегли от Кобра, но за момента не откривам начин да се запише и във филма.
-Има изваден бутон за заключване на файл- чудесна функция, защото когато карате по-дълго време и ви свърши "лентата"

Като цяло- дразни ме тези неща, дето съм описал като минуси.
Не струваше малко пари, доплатих още около 40 лева, ама...
Споделете вие дали ползвате подобни джаджи, някой дали е успял да вгради километрите в час във видео файла и защо по дяволи... сони вегас (софтуер за видео обработка) не разпознава файловете, като са avi и всички други плеари, включително и това недоразумение плеъра на Windows го плейва.
Re: CAR DVR или така наречените "Видеорегистратори"
.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:22, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
При мен , единствената цел, с която взимам/взех подобно нещо е запис на пътуванията и после монтиране във филм.
За тия пари що не вземеш едно 2ра ръка GO PRO? Ни ще ти грее, ни ще ти пада батерия, ни ще те ядосва.
Пък и после сваляне, монтиране на клипа ще ти е много по лесно.
Ако пък си толкова мераклия за около 300лв и чисто ново може да намериш, на теб не ти трябва от тея най-малките, дето са по 800-900лв.
Пък и после сваляне, монтиране на клипа ще ти е много по лесно.
Ако пък си толкова мераклия за около 300лв и чисто ново може да намериш, на теб не ти трябва от тея най-малките, дето са по 800-900лв.
.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:21, променена общо 1 път
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Вземи си китайска екшън камера.
Аз имам тази от година и половина http://sjcamhd.com/product/sjcam-sj4000-action-camera/ и съм доволен.
Сега има по-нови и по-добри модели, но въпреки това все още е супер за цената си - идва с цяла кутия аксесоари, водоустойчив кейс и тн... Ако искаш ще ти пратя на лс да видиш как снима.
Гопро-то ти идва на 3-4на цена без нищо, даже базовите модели са без дисплей.
Аз имам тази от година и половина http://sjcamhd.com/product/sjcam-sj4000-action-camera/ и съм доволен.
Сега има по-нови и по-добри модели, но въпреки това все още е супер за цената си - идва с цяла кутия аксесоари, водоустойчив кейс и тн... Ако искаш ще ти пратя на лс да видиш как снима.
Гопро-то ти идва на 3-4на цена без нищо, даже базовите модели са без дисплей.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Всичките греят , и екшън камерите и видеорегистраторите . Откровените китайци повече , другите по малко но пак си греят . Някои от китайците почват да забиват дори от високата температура ....
Описаните минуси не са баш минуси - има ги при повечето камери от този тип . Има ли дисплей забравете за батерията - само на външен източник . Всякакви режими през WiFi дистанционни режими или GPS стопяват батериата още по-бързо .
Екшън камерите не са предвидени да снимат с часове непрекъснато , силата им е в защитения корпус , високия брой кадри , високата резолюция , стабилизациата на картината , аксесоари за закрепване по тялото и други важни неща за екстремно снимане .Разбира се също като другите могат да записват непрекъснато или на серия файлове с определен размер като трият последователно при запълване на картата но не това е основната идея .
Определено трябва да е видеорегистратор за такава цел , и то по висок клас като опцията за външно захранване е задължителна. А това за скороста не разбрах за какво е необходимо ? Има си други изпитани начини да разбереш колко ти вдига каляската
Описаните минуси не са баш минуси - има ги при повечето камери от този тип . Има ли дисплей забравете за батерията - само на външен източник . Всякакви режими през WiFi дистанционни режими или GPS стопяват батериата още по-бързо .
Екшън камерите не са предвидени да снимат с часове непрекъснато , силата им е в защитения корпус , високия брой кадри , високата резолюция , стабилизациата на картината , аксесоари за закрепване по тялото и други важни неща за екстремно снимане .Разбира се също като другите могат да записват непрекъснато или на серия файлове с определен размер като трият последователно при запълване на картата но не това е основната идея .
Определено трябва да е видеорегистратор за такава цел , и то по висок клас като опцията за външно захранване е задължителна. А това за скороста не разбрах за какво е необходимо ? Има си други изпитани начини да разбереш колко ти вдига каляската

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За записване на пътешествия, няма нужда въобще да е в видео файл. Пускате си го да прави снимки на всеки 0.5, 1, 1.5... секунди и после си го сглобявате. Аз използвам го-прото, като за 20$ си взех куфарче със абс всички произведени кейсове и маунтове за него и си снимам с него, после сглобявам с неговата програма и те така.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_197884.html
Ползвал съм такова.
Гледаш да е с някой последен чип на Амбарела.
Ъгъла не е много хубаво да е широк, че отделечава обектите.
Нямам идея дали загрявя, 4 часа работи, но и си беше хладно.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 5mnWmnw54p
Ето ти две клипчета през деня и вечерта как се вижда.
Ползвал съм такова.
Гледаш да е с някой последен чип на Амбарела.
Ъгъла не е много хубаво да е широк, че отделечава обектите.
Нямам идея дали загрявя, 4 часа работи, но и си беше хладно.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 5mnWmnw54p
Ето ти две клипчета през деня и вечерта как се вижда.

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
10 мнения
• Страница 1 от 1