Важна тема...
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Важна тема...
...СЪС СНИМКИ за това какво може да се ти случи, ако се правиш на "Смело сърце", ако попаднеш на някой уличен Шумахер или просто ако нямаш късмет.
Провокиран съм от темата на vicho, Карате ли като идиоти?!.
Нямам представа дали е повдигана тази тема до момента, но като бях за 2 месеца в Австралия и като видях какви "реклами" въртят по прайм тайм-а направо бях
... По тяхна статисткика катастрофите са намаляли в пъти.
Аз съм ЗА - всеки ден или през ден, или през седмица да слагаме по снимка-две с това какъв е резултата от бясното каране и да дадем пример, да се замислим.
ПС: Нека феновете на Бързи и Яростни да игнорират този пост, моля.
Провокиран съм от темата на vicho, Карате ли като идиоти?!.
Нямам представа дали е повдигана тази тема до момента, но като бях за 2 месеца в Австралия и като видях какви "реклами" въртят по прайм тайм-а направо бях

Аз съм ЗА - всеки ден или през ден, или през седмица да слагаме по снимка-две с това какъв е резултата от бясното каране и да дадем пример, да се замислим.
ПС: Нека феновете на Бързи и Яростни да игнорират този пост, моля.
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Нищо няма да стане вярвай ми, всеки втори ще си каже, това на мен няма да ми се случи и пак ще си кара по същия начин. Лично на мен мисля че не би ми въздействало 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
бях си спрял ама един не ме видя ...
[/img]

[/img]
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
LeX написа:Нищо няма да стане вярвай ми, всеки втори ще си каже, това на мен няма да ми се случи и пак ще си кара по същия начин. Лично на мен мисля че не би ми въздействало
3а нещастие си напълно прав- все си мислим, че точно на нас няма да ни се случи нищо по-сериозно от огънати ламарини които се правят лесно... Полза от снимки няма да има- след 2 дена вече си забравил. Единственият начин човек да разбере, че на ВСЕКИ може да се случи е да бъде пряк участник- на никого не го пожелавам разбира се- или да е свидетел на поне 1 катастрофа с пострадали хора... Когато видиш с очите си как вадят някой от колата окървавен при положение, че се е блъснал само с около 65-70км./ч. ти се набива в главата, че застраховани от катастрофи няма. Безсмъртни пък още по-малко...
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
ms написа:
преди няколко години на бул. България точно под детелината посока Билла бях пряк свидетел как 4 момчета се бяха размазали с около 180км/ч (скоростта я дочух от полицаите който мереха наоколо) Колата се беше разцепила през средата, момчето до шофиора го извадиха от колата след като я разрязаха половината, краката му се влачеха защото костите му бяха станали на сол. Беше валял малко дъжд, точно в най-хлъзгавото време беше станала случката. Мисля че другите три момчета бяха загинали. На места от колата а и около нея се виждаше как се стича кръв...гадна история дано никой не вижда подобни случки

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Виждал съм тежки катастрофи, даже с жертви. Но когато те удари адреналинът, това е последното нещо, за което се сещаш - че с високата скорост при лоши стечения на обстоятелствата си пътник за отвъдното. Наистина всеки си мисли, че на него не може да му се случи, защото "контролира" ситуацията. Контролира, ама дедовия. Въпреки че карах с 40, пак нацепих рейс челно (той с около 20-25). И добре, че скоростта беше ниска, та можах да реагирам и малко или много да подложа повече дясната страна, а не мойта. Купето се огъна, ей, все едно се треснах в бетонна стена. Ще речете, че 40 са малко, ма не са. А какво остава за по-високите скорости?!
Или пък ще изскочи някой, ще го претрепеш и после цял живот ще ти тежи, че си затрил невинен човек.
На никого не пожелавам подобни ситуации. Ама все пак не бива да се дърпа дявола за опашката. Такива ситуаци се контролират по-добре, като се избягват.
Или пък ще изскочи някой, ще го претрепеш и после цял живот ще ти тежи, че си затрил невинен човек.
На никого не пожелавам подобни ситуации. Ама все пак не бива да се дърпа дявола за опашката. Такива ситуаци се контролират по-добре, като се избягват.
It's not who You are, it's who You know...
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
РЕ:
logout написа:.....
И кое му е невинното на тоя. На мен вече два пъти ми се удрят нек'ви пенсии от страни на колата... едната пресече пред спрял на спирката рейс който изпреварвах. Тресна се с торбите в задната част на колата а дали съм карал и с 20 км/ч и легна пред рейса. Естествено сички мене ме нападнаха. Само шофера на рейса видя ситуацията щото му беше под носа.
2-рия път се разминавам със спрял трамвай 9 на пл. Македония и така или иначе там и с 40 да минеш със сигурност си се ударил с някого. Едвам се влача и тамън да се разминем с трамвая и па нек'ва пенсия с некви торби се засилила и направо виждах как я качвам за Орландовци. Последва рязко извъртане на волана и тряссссс.... Тя се удари във шофьорската врата а аз във този отдясно на мен. Естествено тая се изнесе бързо а аз и момчето в което се ударих макар и без никакви последствия за него останахме да чакаме КАТ.
Таааааа не знам още колко бих се удържал да съм толерантен към такива... Камо ли да споделям мнението че са невинни душици....
Добре де, в крайна сметка найстина трябва да караме нормално, Вичо не е пуснал темата с цел гордост, а с цел статисктика. Той по цял ден гледа такива снимки и кво от това. Аз постоянно вадя хора от катастрофирали и обърнати коли. И кво от това? Просто карам кола приблизително 200 коня, ти кво искаш да ги дърпам за ушите ли? Да трябва да се кара леко. Например на магистралата макс спиид ми е 160 км. Аз обичам динамичното каране и завойте, а не макс спиида. Това ни е проблема на всички. Но ако пътя е като хората и тъпите педерасти бакшиши и маршруткаджии и бабите дето пресичат цариградското на верев, ги няма, тогава нещата ще са по-доборе. Още повече си е и до шофьор, аз съм имал калташка катастрофа на дъжд и от тогава на мокро карам като баба, без значение колко ми е сигурна колата и колко са ми хубави гумите. Но удари ли ме съчмата и господ неможе да ме спре, (е дано и да не се опитва). Но като видя човек на пешеходна в 90% от случойте спирам, вн квартала карам леко. Като видя малки деца почти спирам, ако трябва направо спирам. Ако всеки прави така, тогава инцидентите ще намалеят в пъти.
Аз съм бил участник в ПТП и не по моя вина имаше пострадали. Колкото и маловажно да е, колкото и кретеноидни голфаджии да има, всички ползваме едни и същи улици и дори и те да не се съобразяват, аз ще се съобразя. Винаги си казвам, "айде от мен да мине". Вече трета година има дело за ПТП-то и още нищо не се знае. Писнало ми е да си мисля, как от невинен, аз ще съм виновен. Затова по-добре а не съм във пътната война.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Re: РЕ:
turboto написа: ... И кое му е невинното на тоя. На мен вече два пъти ми се удрят нек'ви пенсии от страни на колата... едната пресече пред спрял на спирката рейс който изпреварвах. Тресна се с торбите в задната част на колата а дали съм карал и с 20 км/ч и легна пред рейса... ... Камо ли да споделям мнението че са невинни душици....
Не ми се обиждай, но не си 100% прав. Първо, никой не заслужава да умре заради това, че е пресякъл неправилно. Те затова са тия ограничения от 40 пред пешеходните пътеки, нищо че на много от тях има добра видимост. Да, може и да се случи да изскочи някой, да - виновен си е, но не заслужава СМЪРТ. Ако караш бавно, най-много да му счупиш нещо и това ще му е за урок на него, не на тебе. А за твойте случки ти препоръчвам да си припомниш ей тия членове от закона:
- Код: Избери целия код
Чл. 65. При движение в пътна лента покрай спиращо, спряло или потеглящо пътно превозно средство от означена с пътен знак трамвайна, тролейбусна или автобусна спирка водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен своевременно да намали скоростта, за да може в случай на необходимост да спре.
Чл. 66.
(1) При приближаване от дясната страна на трамвай, спиращ или спрял на означена с пътен знак спирка, водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да спре на един метър зад трамвая.
(2) При приближаване към спирка, на която има остров на платното за движение, водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта и в случай на необходимост да спре, за да позволи на пешеходците безопасно да преминат през
платното за движение между тротоара и острова.
Чл. 67. Водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост и да спре, за да позволи на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да извършат необходимите маневри, свързани с потеглянето им от обозначените спирки. Това не освобождава водачите на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да вземат необходимите мерки за безопасност.
Тука ключовото е: "да намали скоростта и в случай на нужда да спре". Ако бутнеш някой покрай спирка - върви се оправдавай после на полицая, пък ако ще и с 2 км/ч да си минал от там. Мен лично ме е много страх като минавам покрай спрял на спирка рейс/трамвай/тролей и прочие именно заради отвеяни индивиди.
И пак да кажа, за да не се обидиш: ако наистина не си виновен, не се притеснявай чак толкова, че ще пукнеш кратуната на някой люлюндър - законът ще те оправдае, а на него ще му е за урок.
П.С. Ама и деца претичват, което е съвсем различно от изкуфяло бабе с торби.
It's not who You are, it's who You know...
11 мнения
• Страница 1 от 1