За (от) китайците ... с любов
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
За (от) китайците ... с любов
Ако една стока не е китайска, значи е менте! Накратко. В бачкането на един стол му се счупи крачето. Скъп, естествена кожа (поне за такъв го продаваха), сериозна работа. Отиде на боклука. Да го разгледаме:

Горе вдясно се вижда къде е счупено

Според етикета, всичко отговаря на законите и е произведен от нови материали.

Отваря ме го и вътре се вижда нещо странно, но познато:

От по-близо

Бяха го заковали, здраво, но успяхме да го измъкнем

99% от инструментите ми са китайски с лайф тайм гаранция. Магазинът ги сменя без да иска фактура или каквото и да е. Може да съм го купил в Монреал, а да го сменя във Ванкувър. Въпроси няма. Но понякога направо ме разбиват. Изводите ги оставям на вас.

Горе вдясно се вижда къде е счупено

Според етикета, всичко отговаря на законите и е произведен от нови материали.

Отваря ме го и вътре се вижда нещо странно, но познато:

От по-близо

Бяха го заковали, здраво, но успяхме да го измъкнем

99% от инструментите ми са китайски с лайф тайм гаранция. Магазинът ги сменя без да иска фактура или каквото и да е. Може да съм го купил в Монреал, а да го сменя във Ванкувър. Въпроси няма. Но понякога направо ме разбиват. Изводите ги оставям на вас.
Re: За (от) китайците ... с любов
чак пък скъп и сериозна работа....за мен си е пълен боклук. Какво толкова те учудва, че са сковали и някоя друга палета от БМВ?
само като му видиш конструкцията, насраната кожа и как стои....не знам, какво очакваш...
само като му видиш конструкцията, насраната кожа и как стои....не знам, какво очакваш...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Не съм сигурен как да тълкувам заглавието на темата, но явно се предполага че ще обсъждаме китайските стоки...
И като един от най-отявлените "чайнофили" и изобщо "ценител" на всичко докоснато от азиатска ръчичка и мислено азиатско мозъче... все пак, ще се въздържа да си излея насъбраната агресия към "тия" и само ще призная, че имат и нелоши продукти за цената си... тЕхната м@м@
Ползвам китайско гедоре, което купих на майтап, досега три коли е разглобило + сума ти други дейности и не се предава. А най-много ме впечатлява един китайски осцилоскоп дето имам, който пак на майтап взех. Е просто няма аналог на пазара по възможности и функции за тези пари! И други неща са ме впечатлявали, но в момента не се сещам. За нещата, който са ме отвратили от "тия" предпочитам да не се сещам
Някой ми разправяше, че чайниците имали около 20 нива на качество и най-високото от тях си било на съвсем високо ниво.
Имам чувството, че често успяват да направят нещо, което просто да върши работа. Също вече успяват и с високотехнологичните продукти (да се разбира потребителска електроника). Но стане ли въпрос за прецизна електроника и измервателна апаратура, разни машинарии за поточни линии, където се изисква точност, повтаряемост и най-вече надеждност, не им се получават нещата
Също, където технологията изисква да се вложат скъпи материали (само пример - неръждавейка, титан, тефлон, ако щеш - само примери) просто гледат да бягат от този бизнес. Като че ли разчитат на повече на "живата сила" да мултиплицира някакъв лоу-кост продукт, който бързо бързо да се пласира на пазара... Такова ми е мнението.
И като един от най-отявлените "чайнофили" и изобщо "ценител" на всичко докоснато от азиатска ръчичка и мислено азиатско мозъче... все пак, ще се въздържа да си излея насъбраната агресия към "тия" и само ще призная, че имат и нелоши продукти за цената си... тЕхната м@м@

Ползвам китайско гедоре, което купих на майтап, досега три коли е разглобило + сума ти други дейности и не се предава. А най-много ме впечатлява един китайски осцилоскоп дето имам, който пак на майтап взех. Е просто няма аналог на пазара по възможности и функции за тези пари! И други неща са ме впечатлявали, но в момента не се сещам. За нещата, който са ме отвратили от "тия" предпочитам да не се сещам

Някой ми разправяше, че чайниците имали около 20 нива на качество и най-високото от тях си било на съвсем високо ниво.
Имам чувството, че често успяват да направят нещо, което просто да върши работа. Също вече успяват и с високотехнологичните продукти (да се разбира потребителска електроника). Но стане ли въпрос за прецизна електроника и измервателна апаратура, разни машинарии за поточни линии, където се изисква точност, повтаряемост и най-вече надеждност, не им се получават нещата

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Nickelback написа:Също, където технологията изисква да се вложат скъпи материали (само пример - неръждавейка, титан, тефлон, ако щеш - само примери)
С карбона са много добри.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Nickelback написа:Също, където технологията изисква да се вложат скъпи материали (само пример - неръждавейка, титан, тефлон, ако щеш - само примери)
С карбона са много добри.
Владеят технологията отдавна и може би, понеже има доста ръчен труд по нея, се справят успешно

Лето две и седемнаесто.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз съм с впечатление че в днешно време всичко е китайско и бягане от китайското няма!
Само трябва да се гледа от къде е купено китайското и за къде е износ.
Смисъл ако китайското е изработено за износ към Сърбия - Босна - България - Албания е пълен боклук!!!
- и ако китайското е за износ към Германия - УСА - Канада е многократно пъти по-качествено?
Поправете ме ако бъркам!
Само трябва да се гледа от къде е купено китайското и за къде е износ.
Смисъл ако китайското е изработено за износ към Сърбия - Босна - България - Албания е пълен боклук!!!
- и ако китайското е за износ към Германия - УСА - Канада е многократно пъти по-качествено?
Поправете ме ако бъркам!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Обширна тема , много обширна . На нормален човек ще е трудно да се ориентира във стотиците нюанси качество на китайските стоки и хилядите производители . Една стока може да я намерите произвеждана както от големи фабрики така и от гаражни манифактури съответно по различна технология и различни материали .
Най лошото е че са царе на копирането , излезе ли някой нов продукт който не е китайски много бързо бива копиран и пуснат на пазара с ниска цена .Интересно е че често такива реплики може и да не бъдат безобразно евтини и некачествени . Отделно че произвеждат чисти фейкове и имитации на оригинални продукти . Дори съм забелязал че самите те си правят ментета на оригинално китайски продукти .Изобщо пълна лудница . Основно обаче е че качеството не им е от силните страни .
Най лошото е че са царе на копирането , излезе ли някой нов продукт който не е китайски много бързо бива копиран и пуснат на пазара с ниска цена .Интересно е че често такива реплики може и да не бъдат безобразно евтини и некачествени . Отделно че произвеждат чисти фейкове и имитации на оригинални продукти . Дори съм забелязал че самите те си правят ментета на оригинално китайски продукти .Изобщо пълна лудница . Основно обаче е че качеството не им е от силните страни .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На мен ми се струва, че не китайците правят толкова добри заместители на оригиналните стоки, а че оригиналите вече са адски кофти качество и ние взехме че им свикнахме.
По едно време продавах менте дрешки на мераклиите в УК и Щатите. Че те турските ментета бяха по-добре ушити от разни оригинални.
От последните ми няколко покупки- дънки Гес. Купени от тук (магазина в ринга, има го на сайта им като официален за Бг)- единият джоб зашит с конците на декорацията по него и не може да се бръкне в него. Панталон Енерджи от официалния сайт- единия крачол зашит на обратно
Тениска Френч Кънекшън, най-обикновена бяла на цена като за официално сако от сайта им в Щатите. На първото пране ми стигна до пъла. Мисля да я подаря на Джордано.
ТВ Самсунг преди няколко години- за 6 месеца му изгоря дъното. Кухненски робот Бош най-високия клас- за една година му заминаха предавките. Моторна косачка Гардена с мотор Бригс & Стратън. След година спря да пали. Ютия Тефал- понеже съм тъп и обичам да си се грижа за нещата и наливам само дестилирана вода, че да не лови камък. Изгоря далеч преди да се запуши от котлен камък.
По едно време продавах менте дрешки на мераклиите в УК и Щатите. Че те турските ментета бяха по-добре ушити от разни оригинални.

ТВ Самсунг преди няколко години- за 6 месеца му изгоря дъното. Кухненски робот Бош най-високия клас- за една година му заминаха предавките. Моторна косачка Гардена с мотор Бригс & Стратън. След година спря да пали. Ютия Тефал- понеже съм тъп и обичам да си се грижа за нещата и наливам само дестилирана вода, че да не лови камък. Изгоря далеч преди да се запуши от котлен камък.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Японците са почнали по абсолютно същия начин. Не казвам, че ще свършат като тях, но храна за размисъл.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Аз в чудо се виждам всеки път като трябва да избирам някаква техника. Последното беше за средно мощен перфоратор с функция къртач, който няма да ползвам професионално, но искам като си давам парите поне да го имам 10г. Накрая след доста четене и консултации стигнах до Китайска Макита 2470
С музиката в колата го ядох същия и се отказах поради преобладаващите Китайски компоненти от по 1000лв само за предна или задна линия..
Последно си отварях сам да си чистя лаптопа и останах изненадан от Китайското присъствие в комп за 2000 евро и затова следващия ще е от 300 пари поне да не ми пука. 

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Китаеца може да произведе един елемент да кара 1 година и да кара life time warranty ... може и за 0.01 USD да го направи, може и за 1 USD да го направи ... всичко зависи от това какво му е поръчано и какво му е платено.
Не си мислете, че китайците произвеждат в гаражи и си нямат идея нищо.
"изкитайчването", НЕ е дело на китайците/фабриките им, а на даващите поръчките концерни, които НИКОГА вече няма дадат на краен потребител, на нормална цена техника/продукт, който да си кара повече от гаранцията... просто това е формулата на успеха в наши дни.
"изкитайчването", НЕ е дело на китайците/фабриките им, а на даващите поръчките концерни, които НИКОГА вече няма дадат на краен потребител, на нормална цена техника/продукт, който да си кара повече от гаранцията... просто това е формулата на успеха в наши дни.
-
- Кара: 332mxi
Тва ми напомня за една случка
В пловдив има един голям магазин за електроника. Отивам аз да си купувам волтмер за една служебна кола.
Китайски 6 лв, български 23 лв.
Викам, е па ... айде да стимулираме БГ производството.
Взимам го, културно направен, захвати, инструкции, крепеж, абе ЕУ качество
На другия ден го вързвам по схемата от комплекта . Не работи
Викам, тоците не са ми специалност, ще го оставя на нашия ел.техник.
Пипа го той вика, ми .. верно не работи.
Имаше телефон на производителя в некъв малък град. Звъня аз.
Вдига ми жена, учтива. Обяснявам за случката, свързваме с някакъв друг.
Сопнат, звучащ като прехвърлил 50то.
В крайна сметка ме посъветва тоя като не работи, да ида си купа друг
Викам добре, не може ли да го пратя, да се уверите и да ми го замените ? Може ако си покриете еконта в двете посоки.
Е, хубаво. Начи 23 лв волтмер, 12 лв еконт, то стана почти златно ... да си бях купил 6 китайски за тия пари.
Ами да бяхте, да ...
Е, така ли се говори с клиент ?
Господине, никой не ви е карал да си купувате от нашите уреди. Ако не ви харесва ...
Харесва ми, но не работи !
Ами аз за 30 години в бизнеса никога не съм имал брак. Оправяйте се както прецените. Тъът-тъът-тъът (заето от затворен телефон)
Та в крайна сметка, хората от магазина ми го замениха.
Това което искам да кажа, че има разлика от човек до човек, от производител до производител, от търговец до търговец.
Относно инструментите до сега не съм имал оплакване от парксайд на лидл. А, някой ползвам вече няколко години.
От друга страна спарки дремел след 10тото ползване, трябваше да му завъртя жилото за да тръгне, почна да притриса и накрая угасна.
И те така ... разликата от китаец до китаец е огромна. Какъв ще е пласмента, цената, как ще е брандиран - това са ключови фактори при определянето на качественият стандарт, който марж обикновенно е стотинки, но капка по капка - море става.

В пловдив има един голям магазин за електроника. Отивам аз да си купувам волтмер за една служебна кола.
Китайски 6 лв, български 23 лв.
Викам, е па ... айде да стимулираме БГ производството.
Взимам го, културно направен, захвати, инструкции, крепеж, абе ЕУ качество

На другия ден го вързвам по схемата от комплекта . Не работи

Викам, тоците не са ми специалност, ще го оставя на нашия ел.техник.
Пипа го той вика, ми .. верно не работи.
Имаше телефон на производителя в некъв малък град. Звъня аз.
Вдига ми жена, учтива. Обяснявам за случката, свързваме с някакъв друг.
Сопнат, звучащ като прехвърлил 50то.
В крайна сметка ме посъветва тоя като не работи, да ида си купа друг

Викам добре, не може ли да го пратя, да се уверите и да ми го замените ? Може ако си покриете еконта в двете посоки.
Е, хубаво. Начи 23 лв волтмер, 12 лв еконт, то стана почти златно ... да си бях купил 6 китайски за тия пари.
Ами да бяхте, да ...
Е, така ли се говори с клиент ?
Господине, никой не ви е карал да си купувате от нашите уреди. Ако не ви харесва ...
Харесва ми, но не работи !
Ами аз за 30 години в бизнеса никога не съм имал брак. Оправяйте се както прецените. Тъът-тъът-тъът (заето от затворен телефон)
Та в крайна сметка, хората от магазина ми го замениха.
Това което искам да кажа, че има разлика от човек до човек, от производител до производител, от търговец до търговец.
Относно инструментите до сега не съм имал оплакване от парксайд на лидл. А, някой ползвам вече няколко години.
От друга страна спарки дремел след 10тото ползване, трябваше да му завъртя жилото за да тръгне, почна да притриса и накрая угасна.
И те така ... разликата от китаец до китаец е огромна. Какъв ще е пласмента, цената, как ще е брандиран - това са ключови фактори при определянето на качественият стандарт, който марж обикновенно е стотинки, но капка по капка - море става.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
В ютюб има едни доста интересни канали, на хора, които правят видеота с анализ на качеството на компонентите на различни инструменти - от ръчни инструменти тип гедоре до бормашини и циркуляри FESTOOL.
Много, ама много ще се изненадате ако се загледате... Абсолютно всичко се проектира, така че да даде фира след определено време и да не е ремонтопригодно. То не са втулки вместо лагери, то не са кофти кабелни обувки, то не са капсуловани контролерчета за обороти/режими, то не са евтини пластмаси, които не са предвидени да издържат на топлинни натоварвания, на абразивни частици, то не са ротори без капсуловка на намотките...
Всъщност повечето марки, които се асоциират с немско качество са пълен боклук от инженерна гледна точка, чупят се бързо, ремонтират се скъпо. Само най-високия клас на даден продукт има наченки на качество, но и той е проектиран така, че да има ограничен живот, или т.нар warranty claim curve - проектиран да издържи докато е валидна гаранцията, след което да се счупи, да бъде скъп за ремонт и клиента да избере новия продукт вместо да се занимава да поправя стария.
Стана ми доста тъжно като се загледах... Но това е, което съвременния икономист иска от съвременния инженер...
Много, ама много ще се изненадате ако се загледате... Абсолютно всичко се проектира, така че да даде фира след определено време и да не е ремонтопригодно. То не са втулки вместо лагери, то не са кофти кабелни обувки, то не са капсуловани контролерчета за обороти/режими, то не са евтини пластмаси, които не са предвидени да издържат на топлинни натоварвания, на абразивни частици, то не са ротори без капсуловка на намотките...
Всъщност повечето марки, които се асоциират с немско качество са пълен боклук от инженерна гледна точка, чупят се бързо, ремонтират се скъпо. Само най-високия клас на даден продукт има наченки на качество, но и той е проектиран така, че да има ограничен живот, или т.нар warranty claim curve - проектиран да издържи докато е валидна гаранцията, след което да се счупи, да бъде скъп за ремонт и клиента да избере новия продукт вместо да се занимава да поправя стария.
Стана ми доста тъжно като се загледах... Но това е, което съвременния икономист иска от съвременния инженер...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Аз тая политика големи фирми да правят уреди за да изкарат максимум до малко след гаранцията нещо не я загрявам
Та нали, ако си взема примерно телевизор Самсунг с 2г. гаранция и на 2-рия месец след двете години даде фира, повече никога няма да си взема от тая марка?
Освен това ще посъветвам и много хора да направят същото
По-скоро поради зверската конкуренцията се бълват постоянно нови модели, от които някои са успешни и носят много на бой, други са тотал щета. Затова е пълно с ревюта, тестове, сравнения... които може да се изгледат преди покупката. Аз досега каквото и да съм купувал (над 200-300лв) съм отделял по няколко часа за да го проуча и досега не се сещам нещо да ме е разочаровало като надеждност
Та нали, ако си взема примерно телевизор Самсунг с 2г. гаранция и на 2-рия месец след двете години даде фира, повече никога няма да си взема от тая марка?
Освен това ще посъветвам и много хора да направят същото
По-скоро поради зверската конкуренцията се бълват постоянно нови модели, от които някои са успешни и носят много на бой, други са тотал щета. Затова е пълно с ревюта, тестове, сравнения... които може да се изгледат преди покупката. Аз досега каквото и да съм купувал (над 200-300лв) съм отделял по няколко часа за да го проуча и досега не се сещам нещо да ме е разочаровало като надеждност

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
За да имат успешен бизнес производителите истината е, че трябва да търсят баланса между - откъм юзърска гледна точка - удобство от експлотация, качество, надеждност и т.н. - както и откъм производителска гледна точка - марж на печалба, "да се купи пак", "да се купи в сравнително големи количества" и т.н, и т.н. Така, че и да се счупи дадения продукт сравнително скоро, да не те е яд много, понеже ти е бил супер удобен, най-малкото.
Подобно както неголям играч като БМВ успяват да бъдат лидер в класа си. А нито са най-надеждните, нито най-евтините, нито... Знаете си
Но... успяват! И Епъл, и те донякъде 
Подобно както неголям играч като БМВ успяват да бъдат лидер в класа си. А нито са най-надеждните, нито най-евтините, нито... Знаете си

Лето две и седемнаесто.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3