Трябват ми мнения за хладилници Педерибхер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Трябват ми мнения за хладилници Педерибхер

Мнение от tipsie » 05 Юли 2016, 10:26

Моля някой да сподели дали си струват парите комбинираните хладилници Педерибхер. Като говорим за пари, ценовият диапазон е голям и сериозно се затруднявам в избора.

Честно казано не мога да разбера защо някои уреди са много по-скъпи от други, като разликата в обема и параметрите не е голяма. Например тези двата, този: http://appliances.market.dir.bg/product ... 07/mid533/Педерибхер-cp-3523 и този: https://www.tehnomix.bg/Педерибхер-cnesf-5123-comfort - 1400 лв разлика. На какво се дължи това, според вас?

Изобщо, интересува ме как са като здравина - на корпуса и компресора. Нивото на шум също е важно, но искам да чуя от потребител, а не от производителя, защото вторите винаги украсяват информацията.

ентусиаст
Аватар

Re: Трябват ми малко мнения за хладилници Педерибхер

Мнение от pinko_23 » 05 Юли 2016, 14:15

:yes: Аз ползвам тази марка и съм доволен. Избягвай самсунг доста са шумни.
Няма начин да няма начин

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Юли 2016, 14:18

437 литра срещу 328 литра
метален корпус срещу пластмасов
термометри с индикация срещу нищо
аларми срещу без
фронтална вентилация срещу задно-разположена

като за 1400 лева отгоре - да бе да... по-евтиния е по-енерго ефективен...
обръщане на посоката на вратите 60 лева, тея май ги боли главата...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 05 Юли 2016, 15:25

И аз си взех без много много да питам - видях, че един приятел има и взех следващия модел на неговия около 1100 кинта беше 201 см висок. Казва, че за 5 години... само бира му слага.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 05 Юли 2016, 16:23

Хладилник като всеки хладилник. Взимаш и свиркаш, марки и т.н. всички са еднакви до една степан. Със сигурност няма да го ползваш 20 години, така че и 10 да изкара пак си е добре. Сега ако искаш да има и дизайн това е друго.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 05 Юли 2016, 16:31

Като корпус и компресори са здрави .Като пластмасови детайли са зле ,чупят се лесно.А да не казвам колко струва едно чекмедже за фризер като резервна част,100 лв.От ниско напрежение ми изгоря ледогенератора , нищо като устрпйство,еднапомпичка и малко електроника а като пари за нов модул ми искат 500 лв.Като заключение бих казал никога повече не бих си купил скъп хладилник .Бих си купил два по евтини един след друг.А как се носи 160 кг и 210 см по стълби ,не мерси.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Юли 2016, 20:04

У нас съм с такъв, доволен съм, един единствен път умря термодатчика и вътре всичко стана на сладолед. А за пластмасовите неща, ми толкоз време го имам и нищо не съм счупил, явно съм по-внимателен от колегата? :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 05 Юли 2016, 20:51

Преди 2 години трябваше да си купувам хладилник и след кратко проучване избрах Педерибхер (модел Педерибхер-4023 с ледогенератор), спрях се на тази марка, освен защото е доказана и също защото ме увериха, че завода в България е един от най модерните в Европа и също гаранцията му мисля че е 5 години, ако нещо му се развали през този период, идват и го взимат, оправят и връщат. Първо мислех да е по евтин модел, после докато се разхождах из магазина и докато ги отварях, неусетно стигнах до моя избор, за което не съжалявам, даже напротив, супер съм доволен, не е само да се плаща за името на марката, хладилника е супер, не изисква никаква поддръжка а ледогенератора не съм очаквал че ще го ползвам всеки ден, страхотно удобно, сипва се вода в резервоара и долу във фризера, чекмеджето от ляво се пълни с кубчета лед. Материалите от които е изработен вътре са много качествени и здрави, за 2 години ползване е като нов, също разпределението е удобно, напълно си заслужава инвестицията!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 05 Юли 2016, 21:10

От две години имам Педерибхер хладилник и за сега съм доволен. Доста избирах преди това, като след много четене и разговори с хладилни техници разбрах, че днешните хладилници, независимо от марката издържат еднакво дълго, т.е. някъде около гаранцията им. По-високата цена не се дължи на качеството, а на повечето екстри. А това че завода е в България и бил много модерен е бла бла. Има разлика за кои пазар е произведен хладилника. Моя съвет е вземи си нещо, че като се скапе след това да не те е яд. Вече никои не прави хладилници с медни тръби, които да издържат по 20-30 години, понеже няма сметка. Масово тръбите се правят от валцована и след това заварена ламарина, която след 5-6 години корозира и пробива от някъде. Другия проблем е че тези тръби са вградени вътре в стените и за да се запои трябва да се реже пластмасата и излолацията. С две думи не подлежи на ремонт.

Иначе са долу горе с добри компресори на ACC

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Юли 2016, 21:58

gromovich написа:От две години имам Либхер хладилник и за сега съм доволен..

Вече никои не прави хладилници с медни тръби, които да издържат по 20-30 години, понеже няма сметка

+1 ,И аз имам от 2 години.
Старият -Бирюса е на около 40 (четиридесет) години -и още бачка :lol: Само дето като се включеше нощем и буди квартала :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 05 Юли 2016, 22:32

Аз съм с някакъв евтин Педерибхер, условието беше да е само хладилник с голям обем, без камери, фризери и т.н. (имам си отделен фризер). Доволно, никакви грижи за 3 години, пък и струваше малко пари, тоест дори и да се скапе на петата година, няма да ме боли много.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 06 Юли 2016, 12:27

top написа:...

много е забавно как ни убеждават да купим нещо, защото ни казват къде или какъв е завода - едва ли някой знае какви са заводите на всичките марки. Не ме разбирай погрешно, просто усетих как и аз съм попадал в такъв "капан", не че съм бил недоволен, но сега като се замисля това са глупости. В интернет има доста сайтове за ревюта от хора, за съжаление доста от тях са подвеждащи, защото това е като референдума, не печелят по-умните, а тези които са повече.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 06 Юли 2016, 12:54

Vra4anin написа:Колеги, същия потребител е пуснал същата тема и в други автомобилни форуми. И по същия начин както тук, така и там това му е първо мнение (т.е. регистрирал се е за да пусне тази тема).

За мен, това е чист скам да прави реклама или на либхер или на сайтовете от линковете.

Не си губете времето с писане и дискутиране ;)

И не само авто форуми.

Мисля, че е време колегата да бъде освободен от бремето да бъде потребител на форума - да се регистрираш в авто форум за да пускаш тема за реклама на хладилник...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Юли 2016, 14:34

Май верно е рекламен бот
https://www.google.bg/search?q=%D0%A2%D ... 8QeFwp7gBw

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 06 Юли 2016, 22:51

Tenata написа:Със сигурност няма да го ползваш 20 години

Мои познати имат точно 20 години Педерибхер и въобще не са мислили да го сменят. Вярно беше доста скъп за времето и заради инфлацията го платиха директно в немски марки. Това разбира се е от онези "старите" със скъпите материали и много бакър.
Спомена се марката "Бирюса". И сега се произвеждат, но тогава ги правеше военен завод в град Красноярск - Сибир. Докарах на родителите си такъв фризер преди 28 години и не се е повреждал, икономичен е и е практически безшумен. Само сменяхме уплътнението и вероятно скоро пак ще го правим, но не е скъпо - има фирми, които взимат размери и ги правят по поръчка. Тайната е, че военните влагаха само скъпи материали - мед, висококачествена стомана с обработка срещу корозия и истински дуралуминий. Пластмасата е малко груба, но изключително здрава и устойчива на студ и удари включително пиянски! :mhihi: Не случайно струваше 240 рубли, което беше доста добра месечна заплата, а е висок само 1.40 м.
И сега от 2008 сме с Педерибхер в кухнята и сме много доволни, особено що касае безшумност и икономичност. Сглобката е немска - Либхер задължително указват държавата на окончателното производство.
Не съжалявам за дадените пари!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Следваща

Назад към Извън Темата