Помощ за покупка на БМВ
Модератор: Общи модератори
- Welinow927
- Потребител
-
Помощ за покупка на БМВ
Здравейте,
Искам да помоля за съвет, ако може ? Търся автомобил до 5к икономичен и евтин за поддръжка. Да знам, че за БМВ тези две думи в едно изречение не вървят някакси (казано от запалените фенове), но ако има такъв двигател ще ви бъда благодарен да споделите.
Поздрави
В.Велинов
Искам да помоля за съвет, ако може ? Търся автомобил до 5к икономичен и евтин за поддръжка. Да знам, че за БМВ тези две думи в едно изречение не вървят някакси (казано от запалените фенове), но ако има такъв двигател ще ви бъда благодарен да споделите.
Поздрави
В.Велинов
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Помощ за покупка на БМВ
Тъй като въпросът ти ще предизвика тежка полемика, местя го тук. И аз не мисля, че евтина и икономична е съвместимо с БМВ, но все пак сложи някакви допълнителни критерии. Аз лично бих препоръчал хубава Е36 или Е46 от първите, друг - нещо друго.
Never mistake motion for action...
- Welinow927
- Потребител
-
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5222443245
Премерно ? Но тези коне мисля, че са малко за това купе ?
Премерно ? Но тези коне мисля, че са малко за това купе ?
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
"Трябва да си богат за да имаш БМВ, но трябва да си още по-богат за да имаш старо БМВ!" чувал ли си го тоя лаф? Има много истина в него. БМВ, икономия, евтино и разумно няма как да седят в едно изречение. Наистина. Тая кола не се купува с разум. Препоръчвам ти да се насочиш към ФауВе или Опел, без никакви лоши чувства
Поздрави

Поздрави

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Вие сега много ще наплашите човека, че поддръжката е скъпа и разхода голям. Та ще вземе да се откаже
Ако колата е относително здрава не е толкова болезнено да имаш БМВ. И като цяло всяка кола дори да не е БМВ си иска нейното, това е общоизвестна мъдрост.
Четрицилиндровите бензинчета в е36 и е46 (тези по 115, 118 коня с M43 двигател) са много здрави стига човек да не е капризен откъм мощност.
Като си сравнявах поддръжката на e36-цата с еквиваленти от други марки, не бих казал, че имаше голяма разлика, да не кажа никаква (например с един фокусник 1.8 бенз). Айде има и изключения - на дачия/рено амортисьора е 70 лева, а не 150... ама той толкова е и амортисьор - наполовина на този от БМВ. Даже съм твърдо убеден, че поддържана кола от нашата любима марка си е една наистина здрава машина.
И откъм разход също - 8-9/100 газчица извън града 12-14 в града.
Щом търсиш икономия аз бих казал e36 или e46 - 318-ка бензинка на газ. Поне от опита ми с подобни до момента няма какво лошо да кажа (освен, че не вървят много
)
Но това, което трябва да имаш в предвид (и най-вероятно вече ти е и известно) - трудно се намират стари, но пазени/читави БМВ-та и обикновено си държат цена такива екземпляри.

Ако колата е относително здрава не е толкова болезнено да имаш БМВ. И като цяло всяка кола дори да не е БМВ си иска нейното, това е общоизвестна мъдрост.
Четрицилиндровите бензинчета в е36 и е46 (тези по 115, 118 коня с M43 двигател) са много здрави стига човек да не е капризен откъм мощност.
Като си сравнявах поддръжката на e36-цата с еквиваленти от други марки, не бих казал, че имаше голяма разлика, да не кажа никаква (например с един фокусник 1.8 бенз). Айде има и изключения - на дачия/рено амортисьора е 70 лева, а не 150... ама той толкова е и амортисьор - наполовина на този от БМВ. Даже съм твърдо убеден, че поддържана кола от нашата любима марка си е една наистина здрава машина.
И откъм разход също - 8-9/100 газчица извън града 12-14 в града.
Щом търсиш икономия аз бих казал e36 или e46 - 318-ка бензинка на газ. Поне от опита ми с подобни до момента няма какво лошо да кажа (освен, че не вървят много

Но това, което трябва да имаш в предвид (и най-вероятно вече ти е и известно) - трудно се намират стари, но пазени/читави БМВ-та и обикновено си държат цена такива екземпляри.
Последна промяна drago9205 на 19 Юли 2016, 16:24, променена общо 1 път
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
От поддръжка до поддръжка има разлика. В смисъл, можеш да поддържаш с китайски части, можеш и с перформанс части... Аз карам М43 мотора и съм доволен много от здравината му поне за момента (последните 3 години). Но като изключим каприза ми - джанти и гуми за 2000 лева, колата ми е стъпила от 4900 на 9000 лева /без въпросния комплект гуми и джанти/ за тоя период от време. Всичко квото имаше да се счупи от окачване, спирачки и охладителна система се счупи. Вярно, че моята е 98ма и дет се вика след две години е юбилярка и не я обвинявам, че се троши ама все пак да не слагаме розовите очила. Или аз поне не мога да ги сложа защото правя всичко с истински консумативи и части и знам за кво става на въпрос и какво стои зад "всичко по колата работи". И това е 318. Уж най-бюджетното БМВ, а ако трябва да поддържаш 330ci не ми се мисли как е. Говориме по колата да няма китайци и като се качиш да няма тропане, хлопане, виене на лагери, хъркане на карета, скърцане на дръжки на врати, табла и т.н. Само колата и шума на гумите по асфалта. Аз това разбирам под нормално техническо състояние, а не "перфектните" по обявите. 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
- Welinow927
- Потребител
-
Не търся мощност, а комфорт и както казах икономия и поддръжката да не е космическа. Ако на E46 118 и 115 поддръжката е като двигателя на vw 1.8 125 ме устройва перфектно.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
До 5к ше вземеш и е46, що годе читаво, но "икономичен и евтин за поддръжка" няма да е 100 про. Ако бях на твое място щях да си взема от последните е36-ци 98-ми набор и ще спестя някой лев от самата кола, икономична няма да е, но ще е сръвнително евтин за поддръжка и ще си спокоен че караш технически изправна кола, а не както голяма част от нашите "колеги"...
Tires are evil - destroy them all ...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
е46 нито е икономично, нито евтино, нито безпроблемно. Иначе да не е лоша колата.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Много хора си карат БМВ-та с по 500 лв. заплата и всъщност оттам тръгна мита за капризните и чупливи, ненадеждни "варели"...
По темата: ако все пак си луд фен на марката инвестирай си паричките в запазена е36/е46 316/318 като гледай моторът да е м43!
По темата: ако все пак си луд фен на марката инвестирай си паричките в запазена е36/е46 316/318 като гледай моторът да е м43!
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Според мен по-добре Е-36 от последните години вместо Е-46 с детските болести. Лично мнение без да се натрапвам. Аз така направих преди 2 години и инвестирах разликата в любимата кола! 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
+1 за Е36, ако държиш на БМВ, но евтината поддръжка и разходи по-добре се насочи към други марки споменати в темата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Като започнете с измислиците ми идва да
С какво е по-скъпа за поддръжка е46-ца с м43 от аналозите и?Дали окачването е по-скъпо от на вагините или какво?Няма смисъл да се изрежда още.То по-прост и евтин мотор от този като се замисля няма на никоя кола от 98-00г
Към автора:Купи си е46 щом ти е на сърце и си свиркай,не е бентли та да му се чудиш толкова.

С какво е по-скъпа за поддръжка е46-ца с м43 от аналозите и?Дали окачването е по-скъпо от на вагините или какво?Няма смисъл да се изрежда още.То по-прост и евтин мотор от този като се замисля няма на никоя кола от 98-00г

Към автора:Купи си е46 щом ти е на сърце и си свиркай,не е бентли та да му се чудиш толкова.
- Welinow927
- Потребител
-
Добре а тези 115/118 коня не са ли малко на това купе ?