Хубаво и евтино ?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Хубаво и евтино ?!

Мнение от nqmam_bmw » 21 Юли 2016, 20:15

От известно време се чудя има ли нещо, което хем да е хубаво и (хем да е) евтино... или (все пак) за всяко удоволствие трябва да се заплати и то подобаващо. :mhihi:
От авточастите съм забелязъл, че хубавите неща не са евтини, а това май важи и за всичко останало....или не е точно така? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Хубаво и евтино ?!

Мнение от cmdkick » 21 Юли 2016, 20:20

Да се разпиша и тука, зимата си купих една раница от декатлон за 3 лв(беше на някаква промоция), не че ми трябваше тогава, ама просто беше много ефтина, сега като почнах да карам колело я изрових и я ползвам всеки ден , не мърда, тъпча я догоре едвам затварям ципа, не я пазя изобщо, нито ми вмирисва тениските нито нищо...

Иначе за повечето неща цената и качеството май са право пропорционални :bchug: :bchug:
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Юли 2016, 20:59

- Лампи в Икеа-3 лв,
- летни гуми Гиславед, бяха едни от най-евтините 215/55/16,
- да караш на газ,
- подкъсява на пердета с перделъка-1.50лв за л.метър.
-телефон Леново: 4-ядрен дрън-дрън..за 200лв работи идеално вече две години.
-чистачки от Кауфланд: 6лв, чисти идеално вече една година.
-
:yes:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Юли 2016, 21:04

Opel Zafira B 1.6 CNG. Смешен разход на гориво, железен автомобил, на доста по-ниска цена от прехвалените Кадита и Туарани на метан, доста по-здрав и като цяло по-евтин, плюс частите. При правилно гледане спокойно кара над милион километра без сериозни ремонти. Минусът му е, че малко мудно набира с тези 94 коня, но пък за поддържане на скорости от сорта на 120-140 няма абсолютно никакъв проблем и работи идеално в този диапазон.
Като стигна едни такива нереални километри с него съм решил и тема във форума да пусна. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 21 Юли 2016, 21:07

No Name раница от Щатите преди 11 години за 11 долара...Все още я ползвам и не е мръднала!
Ползвам я всеки ден. Влача я по морета, самолети и където се сетите...Вече не ги правят така нещата :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Юли 2016, 21:24

Няма хубави и евтини неща, освен баничка с боза :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 21 Юли 2016, 21:31

Хубаво и евтино може и да има, но скъпото не винаги е най-хубаво :yes:

bum_bum написа:Няма хубави и евтини неща, освен баничка с боза :mhihi:

то много зависи от баницата :mhihi: Нали знаеш какъв е късмета в купешката баница? - сиренето/изварата :mrgreen:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Юли 2016, 22:28

nqmam_bmw написа:От известно време се чудя има ли нещо, което хем да е хубаво и (хем да е) евтино... или (все пак) за всяко удоволствие трябва да се заплати и то подобаващо. :mhihi:
От авточастите съм забелязъл, че хубавите неща не са евтини, а това май важи и за всичко останало....или не е точно така? :mhihi:

гледаш в грешната посока - хубавите и евтини "неща" са в човешките взаимотношения.

в материалния свят хубаво и евтино- не съм виждал. може да изглежда първоначално, че нещо е хем хубаво, хем евтино, но всъщност почти никога не е.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 21 Юли 2016, 22:39

Няколко пъти се напатих и опарих и от тогава знам, че ниската цена почти никога не лъже :mhihi:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Хубаво и евтино ?!

Мнение от c04 » 22 Юли 2016, 0:18

Има изключения, но попринцип хубавото(качественото) има по-висока себестойност при изработката, а оттам и по-висока продажна цена.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 22 Юли 2016, 6:11

alx написа:гледаш в грешната посока - хубавите и евтини "неща" са в човешките взаимотношения.

Забелязъл съм, че "човешките взаимоотношения" с красиви жени изобщо не са евтини. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Юли 2016, 7:23

c04 написа:Има изключения, но попринцип хубавото(качественото) има по-висока себестойност при изработката, а оттам и по-висока продажна цена.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не е точно така, по принцип много малка част от цената на даден продукт формират вложените материали. По-голямата част от цената са маркетинга и рекламата , така че да, има евтини и качествени стоки, просто са никуму неизвестни и е голям късмет да ги оцелиш. И по тази логика според мен е много по-вероятно дори да си купиш нещо скъпо и да е боклук, примерно ай фон от 6 нагоре :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 22 Юли 2016, 7:53

Като сме го ударили на философия. Далеч не са евтини човешките взаимоотношение. Че са хубави няма спор. Но всяко приятелство или връзка иска големи инвестиции - най-вече от време, което всъщност ни е най-ценното. Но също така доста често в цената влизат и нерви и компромиси, което не си е малко. Поне носят повече радост от (почти) всичко материално ;)

Относно материалните - стефанофф е прав. Много от цената е маркетинг, съответно има еквиваленти с по-малка маркетингова себестойност и и същата инвестиция в качество/изработка.
Пример - доста търсих и накрая си взех преносима тонколонго Divoom за 120 лева, супер работа ми върши, 25 вата, има 2 говорителя и мини буферче. Еквивалентите са по 350 лева нагоре. Моята си свири перфектно и батерията и държи близо 8 часа. Никога не бих дал пари за някое sony или beats за 300+ кинта, особено като знам, че надали ще е толкова мощно.
Разбира се всичко това е много относително. Важно е до каква степен използваме дадено нещо и за какви нужни ни е, както и колко сме капризни. Да речем едно колело за 500 лева, за мен може да е качествено, защото ми върши работа и да съм доволен от инвестицията. Някой заклет велосипедист ще каже "ако искаш качествено колело, си приготви поне 2000 кинта".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 22 Юли 2016, 8:17

Специално за авточастите вярвам, че ниските цени и качествените части са в два различни магазина, затова и не посещавам Евро 07 и тем подобни вериги, а купувам "на скъпо" както викат моите приятели. За това може би и като сменя нещо не го повтарям, а те сменят всичко по 168 пъти... Както и да е... Тази теза май важи само за авточастите да ви кажа защото:
- лопата за сняг - 6,99 от Практиер - не знам колко тона сняг е изринала за 2 години няма й нищо... голям боец!
- чистачки от Кауфланд! Най-яките чистачки! Имал съм Валео, Бош мош и квот са сетите... Само тези не стържат, чистят перфектно и изкарават около година... Кво повече да иска човек за 6 лева?
- маса от ИКЕА за 10 лева! Адски стилната масичка чуйек, сглабя се за 3 минути и половина без инструменти и придава приятна атмосфера навсякъде.
- 3 микрофибърни кърпи за 4 лева от Лидл! Перфектни и са тамън - една за подсушаване на колата, една за стъклата и една за джантите. В различни цветове да си ги познаваш коя за какво е. Красотичка...
- зимни гуми Дебица Фриго - за цената си драпат много, спомням си че 4 нови 15ки идваха на много къси пари на времето и ги сложихме на баща ми на колата и той си ги кара безаварийно 4 сезона.
Тва е май на първо четене, ако си купя нещо ново ще го добавя!
Чин Чин !
:bchug:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 22 Юли 2016, 8:28

Да, има, биалетките на АС метал, турски, деянат повече от скъпите, пробвал съм :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата