Покупка на SMART

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Покупка на SMART

Мнение от adovet » 20 Авг 2016, 14:31

Трябва да купувам някаква кола за служебна и се замислям за SMART. Колата ще се кара само градско, без да се товари с багажи и т.н. Някой ако е карал подобно нещо да даде мнение за подръжка как са и изобщо заслужава ли си покупката на такъв автомобил?

master of the force
Аватар

Re: Покупка на SMART

Мнение от alx » 20 Авг 2016, 14:53

не. твърдо не.

единствената полза е по-лесното намиране на място за паркинг.

нито цената и разхода му са като за размерите, нито е динамичен, нито "числата" са в твоя полза при една катастрофа. за мене са едни малки симпатични недомислици. забележи- не казвам боклуци- просто недомислици.

аз лично бих се метнал на произволна по-нова малка кола ако ще я карам само из града- примерно тойота ярис или хонда фит- от този калибър.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 20 Авг 2016, 14:58

Карал съм Смарт в такова нещо повече няма да се кача :mhihi: .То не бяха грешки,разни датчици,лапаше сумати масло ,не върви и още куп други глупости.По-добре голф 3 макар да,не съм почитател на VW,не бих си взел смарт :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 20 Авг 2016, 15:07

По-добре Ярис ... :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Авг 2016, 15:33

alx написа:нито "числата" са в твоя полза при една катастрофа.

Тук малко си се объркАл, иначе и аз не я намирам за много практична освен за парко място

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 20 Авг 2016, 15:33

Имам един съвет за покупката на Сма(ъ)рт - Недей ! :lol:

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 20 Авг 2016, 15:35

Гледам, не ги карат много. :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
Детайли за колата: кон

Мнение от mitkyyyy » 20 Авг 2016, 17:27

Карал съм смарт ForFour :mhihi: 1,5 cdi - супер добре върви и много малко гори . Никакви проблеми не съм имал с него .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Авг 2016, 21:01

Имаше тема за Смарт преди време, изводите бяха по-добре някоя класическа малолитражка пред Смарт.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 20 Авг 2016, 21:25

dextuar написа:

Тук малко си се объркАл, иначе и аз не я намирам за много практична освен за парко място

Я вземи ни обясни какво е объркАл ?

Това че клетката на количката е уникално здрава не значи, че при сблъсък с един СУВ или всеки по-тежък автомобил като цяло, цялата кинетична от удара, няма да я отнесеш ти и по специално вътрешните ти органи.
...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Покупка на SMART

Мнение от Dextuar » 20 Авг 2016, 21:37

azotos написа:
dextuar написа:

Я вземи ни обясни какво е объркАл ?

Това че клетката на количката е уникално здрава не значи, че при сблъсък с един СУВ или всеки по-тежък автомобил като цяло, цялата кинетична от удара, няма да я отнесеш ти и по специално вътрешните ти органи.

А така, да си дойдем на думата - вътрешните органи и кинетична сила. Малко ме съмнява и този в СУВ-а да оцелее ей точно заради тия сили. Не ми се търси на Топ Гиър тестовете, но доказваха, че в смарт-а далеч не си толкова уязвим, колкото изглежда. Тук не говорим някой да те шибне със 120 челно, а ти да си стоиш на място в смарта и да излетиш към космоса. Да, шансът ти в смарт е по-малък, но не и нищожен.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Авг 2016, 21:44

dextuar написа:

Sent from my iPhone using Tapatalk

знаех, че някой дето са го излъгали с "тридион" клетката на смарт ще се обади... :) смарт имат доста добър маркетинг... за наивни хора.

ще ти обясня - много малко от съвремените контузии при катастрофа стават защото купето се е смачкало толкова, че да навлезе в личното пространство на возещите се. повечето съвремени контузии стават заради (негативно) ускорение в пъти повече от колкото човешкото тяло е способно да понесе без вътрешни травми.

проблема на смарта е че понеже е много малък, са го направили много корав. в буквалния смисъл - не се мачка... защото няма накъде преди да почне да се мачкат хората вътре. но като е корав- няма зони за поемане на удара. и от там при всяка катастрофа возещите се в смарта са обект на силни негативни ускорения. и вътрешни контузии.

в една катастрофа от две возила има две роли- този на мачкащия и този на мачкания... мачкащия е на далавера защото по-плавно спира като мачка. мачкания не е съвсем зле защото той също се мачка до един момент (до колкото има мегдан преди да притисне някой в купето)- ако мачкащия е доста по-тежък - обикновено "злоупотребява" и смачква мачкания повече от колкото мачкания може да понесе... . смарта понеже не може да си позволи да го мачкат щото няма къде е направен да отскача. с това отскачане си запазва купето. да, ама тия вътре... не мога да ги мисля с ускоренията.

ето ти едно видео което ако знаеш как да го тълкуваш ще ти се изправи косата. забележи като се удари в е-класата как е-класата си продължи напред, но на смарта му се смени посоката. е тази смяна убива. особено ако нямаш ханс шина и пет точков колан да те държи абсолютно неподвижно.

https://www.youtube.com/watch?v=9iKGfo1wmOM

ето ти още един - забележи как клипа го спират точно след удара, но забележи как с-класата бавно спира без да си променя посоката... а смарта го забележи накрая къде е отскочил встрани. аз мога от опит да ти кажа, че от такъв отскок може и да не оживееш.

https://www.youtube.com/watch?v=F_kuV7f8024
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Авг 2016, 6:16

Колеги малко отплеснахте от темата. Колата ще се кара само градско и нямам намерение да се бутам с нея. Също така ще се правят можеби 4-5 000км. На година. Интересуват ме мнения от хора които са имали такава, относно здравина на колата и поддръжка.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Авг 2016, 11:15

Карал съм смарт преди 5-6 години за кратко какъв точно модел е бил не помня , щото има различни и вероятно е бил от най старите . Личното ми мнение е че е отвратителна кола . Двигателя му е отзад долу на моста ,650 сс бензин три цилиндъра .Дизелов не съм виждал и нямам представа точно какъв агрегат имат . Абсолютно всичко е трудно достъпно и става само с инструмент и разглобяване , за работа по мотора се сваля целия мост . Практически няма капаци тая кола за достъп до агрегата . Отпред се развиват едни болтове и така се отваря предницата . Краката на шофера са практически в носа на купето - като картинг е :mhihi: Купето е цялото сглобено от отделни кори от пластмаса . Практически е за един човек въпреки че има две места . :mhihi:
Тоя къде беше при мен не палеше всеки път и климатика не работеше . Климатичния и водния радиатор са отпред .Доколкото знам и разхода не е малък - около 8-9 литра градско .Това е абсолютно субективното ми мнение от 3-4 дена контакт с това недоносче .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 21 Авг 2016, 11:25

mitkyyyy написа:Карал съм смарт ForFour :mhihi: 1,5 cdi - супер добре върви и много малко гори . Никакви проблеми не съм имал с него .

Туй нещо под фасадата май е Митсу Колт...
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Следваща

Назад към Извън Темата