Автомобил нов внос дошъл със сменен двигател от чужбина?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Автомобил нов внос дошъл със сменен двигател от чужбина?
Здравейте колеги, вчера си докарах от Австрия една E39-ка 540iA, на която предишният собственик, поради повреда в заводския двигател с сменил с друг - абсолютно същия. Проблема е, че е загубил фактурата за смяната, а в талона и типеншайна не намирам вписан номер на двигател, а само на типа му 448S2. Доколкото знам в Австрия двигателя се води консуматив - т.е. може да бъде подменян свободно стига да е от същия тип като предишния. Колата е минала TUV вече поне 4 пъти след смяната, тъй като това се е случило през 2011 година. Имаме ли казус, или по-скоро не?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Автомобил нов внос дошъл със сменен двигател от чужбина?
Аз не съм регистрирал бмв, на което някой да търси номера на двигател в кат. Гледат рамата.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
За КАТ-София ли говорим, защото съм убеден че търсят доста усърдно 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Търново
Tristaiosemnaiseis написа:Доколкото знам в Австрия двигателя се води консуматив - т.е. може да бъде подменян свободно стига да е от същия тип като предишния.
И тук е така ...
Чл. 3. (2) Не е изменение в конструкцията на ППС:
2. смяната на двигателя му с двигател от същия тип, марка, модел и код - когато има и неизменено окачване.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Фактурите имат издател и получател... Лесно се прави копие при нужда...
Може да се пробваш, дали ще стане казус, ще се разбере след пробата...
Може да се пробваш, дали ще стане казус, ще се разбере след пробата...
Търсят номер на двигател със сигурност и ще сверят с талона.
Дали ще ти направят проблем - не мога да кажа.
Дали ще ти направят проблем - не мога да кажа.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Точно в КАТ София намериха номера на двигател и го вписаха в документите при положение, че колата дотогава се водеше без номер на двигателя. Така че почти сигурно ще търсят и сверяват. Най-много да те накарат с този номер да отидеш в дилъра и да ти издадат някакъв документ, че двигателя е същия като фабричния. А може и просто да си минеш. 

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Имах подобен казус с друга марка кола.
Мотора беше сменен с нов в оторизиран сервиз.
Смяната била направена след 2001 година и мотора го вадят от кашона и е без номер или табелка (именно защото го водят консуматив).
Ходих до оторизиран сервиз в България за да ми издадат документ / декларация за подменен мотор (която декларация никой не ми я погледна после.....
)
ПП : Случката се развива в Бургас.
Мотора беше сменен с нов в оторизиран сервиз.
Смяната била направена след 2001 година и мотора го вадят от кашона и е без номер или табелка (именно защото го водят консуматив).
Ходих до оторизиран сервиз в България за да ми издадат документ / декларация за подменен мотор (която декларация никой не ми я погледна после.....

ПП : Случката се развива в Бургас.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Що пишете и давате акъл като нямате никакво понятие за нещата..
Всеки разтяга локуми какво било му се случило на него или на съседа..
В австрийските талони (както и в много други) не пише номер на двигател. Ако ще и 50 пъти да е сменян мотор от същия тип в кат няма как да го разберат че мотора е сменян и не е оригиналния на тази кола. Има много малки изключения австрийски талони от старите в които пише номер на мотор, тогава ако е сменян се пише една декларация че не е сменян тук в България. (тая 40ка, надали е 95/96 първа регистрация когато има талони дето са писали номер на мотора)
Точка!

В австрийските талони (както и в много други) не пише номер на двигател. Ако ще и 50 пъти да е сменян мотор от същия тип в кат няма как да го разберат че мотора е сменян и не е оригиналния на тази кола. Има много малки изключения австрийски талони от старите в които пише номер на мотор, тогава ако е сменян се пише една декларация че не е сменян тук в България. (тая 40ка, надали е 95/96 първа регистрация когато има талони дето са писали номер на мотора)
Точка!

чакахме тебе, компетентния, да внесе своята лепта знание
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Потвърждавам това което написа колегата Bavarcho , има талони в които не пише номер на двг.
Имам познати джамбази , които са им любими австрийките със счупени мотори , слага нов мотор тук и така я продава и новия собственик си я регистрира.
Почти във всеки КАТ в България въвеждат номер на двигател в талона , ако има наличен такъв
Имам познати джамбази , които са им любими австрийките със счупени мотори , слага нов мотор тук и така я продава и новия собственик си я регистрира.
Почти във всеки КАТ в България въвеждат номер на двигател в талона , ако има наличен такъв

- L0wTeCh
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: e39 M5
- Детайли за колата: 98''
Ако няма номер в талона - няма проблем, иначе единствено в КАТ София гледат много. Чакаме снимки в е39 раздела 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Другарите от КАТ София, могат да ти прочетат номера на двигателя и да ти го впишат в талона. Аз минах преди няколко месеца по тоя път.
Кола без номер на двигателя, регистрирана така, но не в СФ. Видяха, че се чете. Звъняха в Порше Изток, правиха се на луди. Накрая дадох 50 лв. на един от тия агенти дето сноват из КАТ "помагат" на хора в нужда и без да ходя до офиц сервиз минах каналите за 15мин.
Кола без номер на двигателя, регистрирана така, но не в СФ. Видяха, че се чете. Звъняха в Порше Изток, правиха се на луди. Накрая дадох 50 лв. на един от тия агенти дето сноват из КАТ "помагат" на хора в нужда и без да ходя до офиц сервиз минах каналите за 15мин.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Хаос написа:чакахме тебе, компетентния, да внесе своята лепта знание
явно има и едно нещо в което ти не си компетентен, за голямо учудване на целия форум, понеже на всички е явно колко компетентен си във всякакви насоки

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2