Струва ли си MacBook Pro 15'
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
Цял живот съм на WIndows и е време за нещо ново конкретно ОS X. Моля колеги които са имали допир до такава машина или подобна да споделят плюсове и минуси и впечатления. Как е макинтоша харесва ли ви и т.н
Лаптопа ще го ползвам за Casual gaming , сърфиране в нета и от време на време работа с графичен дизайн ( любителски). Спрял съм се на най-добрата конфигурация с 2.5 ghz и AMD Radeon R9
за да се подсигуря за в бъдеще да е на ниво като производителност и бързина.
Интересува ме главно инвестицията която е сериозна в дългосрочен план дали си струва дали лаптопа на аpple се държи така както много в нета разправят. Също така ако ще се купува струва ли си да се чака края на годината за новия модел само заради новите чипове Skylake.
Най-общо искам бърз , стабилен и красив лаптоп които да държи добро ниво каквото и да хвърля срещу него следващите 5-7 години напред без да го мисля.
Лаптопа ще го ползвам за Casual gaming , сърфиране в нета и от време на време работа с графичен дизайн ( любителски). Спрял съм се на най-добрата конфигурация с 2.5 ghz и AMD Radeon R9
Интересува ме главно инвестицията която е сериозна в дългосрочен план дали си струва дали лаптопа на аpple се държи така както много в нета разправят. Също така ако ще се купува струва ли си да се чака края на годината за новия модел само заради новите чипове Skylake.
Най-общо искам бърз , стабилен и красив лаптоп които да държи добро ниво каквото и да хвърля срещу него следващите 5-7 години напред без да го мисля.
Последна промяна Oblivion на 24 Авг 2016, 10:01, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Струва ли си MacBook Pro 15'
Не си уцелил форума.
Сега ще ти се обясни как плащаш само за марката, как в други компютри за половината пари ги има същите компоненти и т.н.
Сега ще ти се обясни как плащаш само за марката, как в други компютри за половината пари ги има същите компоненти и т.н.
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Аз от няколко години съм с Мак. Не е трепнал, не е забил, не е почнал да бави... буквално няма разлика от момента в който е излязъл от завода до сега. И това са 5 години вече... Осезаемо по-бърз в ежедневието от съвременен лаптоп с УИН. И това с 4 рам и i5. Представям си ако е топ енд...
Много хубаво са изработени, ОС-а е песен, само не знам как ще стане номера с "casual gaming"-a.
Много хубаво са изработени, ОС-а е песен, само не знам как ще стане номера с "casual gaming"-a.

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Жената е с 13-ка, по цял ден е по срещи и т.н. и доста често забравя зареден ли е, кога е зареден и т.н. Като цяло батерията й изкарва от 8:00 до 18:30 горе-долу, че и остава... В браузъра редовно има отворени 100+ таба, заради различните им системи и наблюдения и не й прави впечатление! Не е ТОП версията, даже мисля, че е най-ниската 13-ка с Retina, но машината се държи чудесно.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
С Мак Про не съм имал допир, но един приятел има един от около 5 години, преди няколко месеца му бодна една плочка рам и едно SSD и сега е по-добър и от актуалните компютри.
Аз имам чистия Макбук - за работа, за нет, за филми дори, и за всичко друго без игри /всъщност не съм го тествал още де/ за мен няма по-добра алтернатива...тежи под килограм, тънък е, т.е. може да си го разнасяш навсякъде под ръка, батерията в стендбай държи около месец сигурно /преди над 2 седмици го затворих на около 50%, вчера го отварям и беше на 44%
/, при работа не знам точно, тъй като не съм го ползвал по цял ден примерно, но е адски добра батерия като цяло...абе направо са си лудница машинките.
Единствено е тегаво малко да свикнеш от windows на mac да работиш...аз като ги ползвам и двете едновременно и съвсем ми е по-гадно
. Ако не те притесняват парите му, доволен ще останеш.
Със сигурност изчакай новия модел със Skylake, там процесорите ще са с още по-ниска консумация, т.е. повече батерия, освен, че ще са по-бързи
Аз имам чистия Макбук - за работа, за нет, за филми дори, и за всичко друго без игри /всъщност не съм го тествал още де/ за мен няма по-добра алтернатива...тежи под килограм, тънък е, т.е. може да си го разнасяш навсякъде под ръка, батерията в стендбай държи около месец сигурно /преди над 2 седмици го затворих на около 50%, вчера го отварям и беше на 44%

Единствено е тегаво малко да свикнеш от windows на mac да работиш...аз като ги ползвам и двете едновременно и съвсем ми е по-гадно

Със сигурност изчакай новия модел със Skylake, там процесорите ще са с още по-ниска консумация, т.е. повече батерия, освен, че ще са по-бързи

за нещата които си описал, че са ти нужни няма смисъл от Про версията 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Като хардуер, изработка и т.н. не трябва да имаш притеснения, аз имам един 2009 година и още си работи и батерията държи 4 часа. Откъм железа е най-доброто. Затова е и толкова скъпо.
Софтуерът: на мен лично ОСХ не ми е удобна за ползване, някои програми/апликации ги няма или работят зле, а и ОСХ също се сбъгясва от време на време. Аз и да искам, не мога да мина само с МАК, както и повечето ми познати си имат и по един уиндоус за всеки случай
Софтуерът: на мен лично ОСХ не ми е удобна за ползване, някои програми/апликации ги няма или работят зле, а и ОСХ също се сбъгясва от време на време. Аз и да искам, не мога да мина само с МАК, както и повечето ми познати си имат и по един уиндоус за всеки случай

I love the sound of V8 in the morning...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз да се изхвърля.
Накратко - не си заслужава парите.
Надълго - Само макове, и личния ми лаптоп си е мак.
Цялата работа е, колкото и тъпо да звучи, че това еедна от малкото машини дето никакви ядове не съдават. В един момент като свикнеш на това, не ти се връща на забиващи уиндоуси, скърцащи и потъващи клавиатури на, ушким, висок клас компютри. И с батерията всичко е ОК, а когато спре да бъде, братята в китай (ако искаш ще ти кажа кои точно от всичките) могато да ти продадат нова ОЕМ батерия за 1/3 от цената. Ама наистина ОЕМ, поне тия за които говоря. Зарядни пак бол (щото са много калпави и като дръпнеш няколко пъти или го изпуснеш е чао).
Обаче всичко това не променя факта, че си плащаш за марката. Трябва да си прецениш.
За игри аз изобщо не бих си го взел, то те повечето не вървят на мак и се почва филма с пускане на уиндоус под мак и тн., мерси.
За графичния дизайн, ако визираш 2Д и фотоманипулации, демек фотошоп и илюстратор, си е ОК. Всичко идва от SSD-то. За 3Д и евентуално видео едитинг нещата не са ОК, според мен. Но пък аз с видео съм се занимвал и може би очаквам прекалено много от един лаптоп просто. Все тая.
Един от огромните плюсове на мак-а, както и на всичко от епъл, е че държи цена. Та без значение първа или втора ръка, зслужава си от гледна точка на това, че ако го пазиш ще го продадеш с най-малка загуба. Дали си заслужава парите като нов обаче? Съвсем не.
Са вече има едни хора дето го приемат и за някакъв вид показност и символ на статус Мак-а, там не знам, там явно си залужава. Всеки си има приоритети, аз моя го приемам за метален компютър с терминал, което ми е всичко дето ми трябва + факта , че е лек (личния ми е еър, не Про).
Не мога да те посъветвам дали да чакаш нов модел, защото нововъведенията при епъл са, поне според мен, 99% хайп и 1% смислена функционалност. Ако в следващия модел ще има нещо, което например значително да подобрява интегрцията между айфона и компютъра, и ти съответно ползваш айфон за работа, тогаваможе и да си заслужава. Но тея нововъдения по принцип са почти изцяло в операционната система, т.е. едва ли има много смисъл да чакаш.
5-7 години можеш да го ползваш, ще смениш батерия евентуално и това е.
Накратко - не си заслужава парите.
Надълго - Само макове, и личния ми лаптоп си е мак.
Цялата работа е, колкото и тъпо да звучи, че това еедна от малкото машини дето никакви ядове не съдават. В един момент като свикнеш на това, не ти се връща на забиващи уиндоуси, скърцащи и потъващи клавиатури на, ушким, висок клас компютри. И с батерията всичко е ОК, а когато спре да бъде, братята в китай (ако искаш ще ти кажа кои точно от всичките) могато да ти продадат нова ОЕМ батерия за 1/3 от цената. Ама наистина ОЕМ, поне тия за които говоря. Зарядни пак бол (щото са много калпави и като дръпнеш няколко пъти или го изпуснеш е чао).
Обаче всичко това не променя факта, че си плащаш за марката. Трябва да си прецениш.
За игри аз изобщо не бих си го взел, то те повечето не вървят на мак и се почва филма с пускане на уиндоус под мак и тн., мерси.
За графичния дизайн, ако визираш 2Д и фотоманипулации, демек фотошоп и илюстратор, си е ОК. Всичко идва от SSD-то. За 3Д и евентуално видео едитинг нещата не са ОК, според мен. Но пък аз с видео съм се занимвал и може би очаквам прекалено много от един лаптоп просто. Все тая.
Един от огромните плюсове на мак-а, както и на всичко от епъл, е че държи цена. Та без значение първа или втора ръка, зслужава си от гледна точка на това, че ако го пазиш ще го продадеш с най-малка загуба. Дали си заслужава парите като нов обаче? Съвсем не.
Са вече има едни хора дето го приемат и за някакъв вид показност и символ на статус Мак-а, там не знам, там явно си залужава. Всеки си има приоритети, аз моя го приемам за метален компютър с терминал, което ми е всичко дето ми трябва + факта , че е лек (личния ми е еър, не Про).
Не мога да те посъветвам дали да чакаш нов модел, защото нововъведенията при епъл са, поне според мен, 99% хайп и 1% смислена функционалност. Ако в следващия модел ще има нещо, което например значително да подобрява интегрцията между айфона и компютъра, и ти съответно ползваш айфон за работа, тогаваможе и да си заслужава. Но тея нововъдения по принцип са почти изцяло в операционната система, т.е. едва ли има много смисъл да чакаш.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
vixx написа:Цялата работа е, колкото и тъпо да звучи, че това еедна от малкото машини дето никакви ядове не съдават.
Един от огромните плюсове на мак-а, както и на всичко от епъл, е че държи цена. Та без значение първа или втора ръка, зслужава си от гледна точка на това, че ако го пазиш ще го продадеш с най-малка загуба.
A това всъщност са много основни неща, които оправдават донякъде значително по-високата цена според мен

Ето един личен пример - преди малко повече от година си взех висок клас лаптоп на Асус /над 2000лв. беше/....в момента не му зарежда батерията изобщо и може да работи само на зарядно...тия дни ще го нося по сервизите

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Maverick_VS написа:vixx написа:Цялата работа е, колкото и тъпо да звучи, че това еедна от малкото машини дето никакви ядове не съдават.
Един от огромните плюсове на мак-а, както и на всичко от епъл, е че държи цена. Та без значение първа или втора ръка, зслужава си от гледна точка на това, че ако го пазиш ще го продадеш с най-малка загуба.
A това всъщност са много основни неща, които оправдават донякъде значително по-високата цена според мен![]()
.
Ето един личен пример - преди малко повече от година си взех висок клас лаптоп на Асус /над 2000лв. беше/....в момента не му зарежда батерията изобщо и може да работи само на зарядно...тия дни ще го нося по сервизите.
И аз така, но с НР, и повече няма да повтарям тая грешка. Глупавото в случая е, че ако останалите производители се напъваха малко повече, просто за да направят нормално работещи машини, които да издържат повече от гаранцията си, нямаше да наливаме луди пари на епъл и да ги хвалим, само затова , че са направили един лаптоп така, както би трябвало да работят всички лаптопи на всеки производител. Но не знам дали, въпреки това, бих се бръкнал за чисто нов макбук Про някога. Цената наистина е

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Абе има и читави ПЦ-та. Преди 3 год си купих един Acer, бутнах му и едно ссд мсата и направо лети, и5-ца с 4гб видео dedicated и 8-ца рам, взех го тогава за 669 евро, ips, full hd, подсветка, после един хакинтош, абе доволен съм!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 18 Сеп 2020, 18:48, променена общо 1 път
заслужава си макбука за нещата, за които ще го ползваш
красив, функционален, дълговечен
за професионални цели обаче има други лаптопи, които са понякога значително по-скъпи
красив, функционален, дълговечен
за професионални цели обаче има други лаптопи, които са понякога значително по-скъпи
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Oblivion написа:Цял живот съм на WIndows и е време за нещо ново конкретно ОS X. Моля колеги които са имали допир до такава машина или подобна да споделят плюсове и минуси и впечатления. Как е макинтоша харесва ли ви и т.н
Колега, за това което си написал, че ще ползваш лаптопа, то всеки един за 1000лв. ще ти свърши перфектна работа. Ако очакваш Ейпъл да предложи нещо революционно като хардуер, то доста ще трябва да почакаш. Макар и да ползвам някои продукти на Ейпъл / купувани, когато имах позитивно мнение за стоките им /, то към настоящия момент си мисля, че по- скоро не си заслужава.
Oblivion написа:Най-общо искам бърз , стабилен и красив лаптоп които да държи добро ниво каквото и да хвърля срещу него следващите 5-7 години напред без да го мисля.
ако това са ти приоритетите- взимай.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2