Участвал ли си в гонка?
Модератор: Общи модератори
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Участвал ли си в гонка?
Това е тема ,която се каня да пусна от много време.Мотивираха ме многобройните новини,коментари и теми -За/Против уличните състезания.
Тъй като сме автомобилен форум ,пръскащ се по шевовете с автоентусиасти ,би било невероятно интересно да видим съотношението примерни шофери/джигити.
Който го е срам, нека си признае анонимно в анкетата-който няма срам ,нека остави един коментар в темата.
Какво те запали? Защо продължаваш да се състезаваш? Какво те накара да спреш? Би ли карал отново? Харесваше ли ти да си самоубиец?
или от другата страна
Защо не си карал? Би ли карал ако имаш шанс? Защо си против? Имаш ли познат рейсър? Четеш ли му морал?
Да започна аз:
Правя си гонки от както имам книжка.По принцип съм против тези неща да се правят по оживени улици.Против съм и новоизлюпени рацери , ден след 30тия час кормуване, да седят първа кола на светофара и да гледат лошо.От друга страна обаче, преценям риска,правя го на празен път и не преча никому.Подписал съм се за донор и никога за тия 4 години не съм застрашил нечий живот ,освен моя.Сигурно като се задомя ще спра,ама това само времето ще го покаже.
Вие сте...
Тъй като сме автомобилен форум ,пръскащ се по шевовете с автоентусиасти ,би било невероятно интересно да видим съотношението примерни шофери/джигити.
Който го е срам, нека си признае анонимно в анкетата-който няма срам ,нека остави един коментар в темата.
Какво те запали? Защо продължаваш да се състезаваш? Какво те накара да спреш? Би ли карал отново? Харесваше ли ти да си самоубиец?
или от другата страна
Защо не си карал? Би ли карал ако имаш шанс? Защо си против? Имаш ли познат рейсър? Четеш ли му морал?
Да започна аз:
Правя си гонки от както имам книжка.По принцип съм против тези неща да се правят по оживени улици.Против съм и новоизлюпени рацери , ден след 30тия час кормуване, да седят първа кола на светофара и да гледат лошо.От друга страна обаче, преценям риска,правя го на празен път и не преча никому.Подписал съм се за донор и никога за тия 4 години не съм застрашил нечий живот ,освен моя.Сигурно като се задомя ще спра,ама това само времето ще го покаже.
Вие сте...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Участвал ли си в гонка?
Няколко пъти съм правил по една светофарна гонка с приятели. Било е моментно настроение някакво. Не съм против тези неща, но да се правят на неоживени места. Рист си има винаги обаче - да излезе някой клошар, животно и т.н. и да стане мазало.
Не знам на колко си сега, но ти давам най-много още 10 години и ще започнеш да се дразниш на всичко това. Интересно е, но всичко с времето си, а като прецениш реално риска ще видиш, че въобще не си заслужава да се прави на места, които не са за тази цел.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
© написа:Не знам на колко си сега, но ти давам най-много още 10 години и ще започнеш да се дразниш на всичко това. Интересно е, но всичко с времето си, а като прецениш реално риска ще видиш, че въобще не си заслужава да се прави на места, които не са за тази цел.
/topic хаха
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Съм. И сега ако има желаещи посръчквам така в движение на някой светофар
Тая тема няма шанс, а не виждам и смисъл ... Кво ще докажеш?
Опасно е!
Ти си мислиш, че си взел нещо мерки да е безопасно, то няма как да е ...
Дори и на добре организирани мероприятия стават фалове, а за останалото се сещаш ...
Белите стават за секунди, а "сбърках" не върши никому работа после
Като толко ви се кара ходете по писти мисти ....
На БМВ къпа има 30-тина коли от всички рацери тука дето са ?!?!
Като толко ви се кара, ходете начешете крастата и мирувайте после ...

Тая тема няма шанс, а не виждам и смисъл ... Кво ще докажеш?
Опасно е!
Ти си мислиш, че си взел нещо мерки да е безопасно, то няма как да е ...
Дори и на добре организирани мероприятия стават фалове, а за останалото се сещаш ...
Белите стават за секунди, а "сбърках" не върши никому работа после

Като толко ви се кара ходете по писти мисти ....
На БМВ къпа има 30-тина коли от всички рацери тука дето са ?!?!
Като толко ви се кара, ходете начешете крастата и мирувайте после ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Неоживени места има само в пустинята, дори и там не е сигурно. И как тъй решаваш, че можеш да си пожертваш живота, да не си си го дал сам, че да го рискуваш по този начин? Ами на почернените ти родители, какво ще кажат един ден ако не се случи най-лошото? Подписал се бил за донор..... Ти на колко си години?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Понеже въпросът в анкетата е поставен за АВТОМОБИЛНА гонка - отговарям "не, никога". Но самата тема е за "гонка", без да се уточнява каква. В такъв случай - да, дърпали сме се с мотоциклети. Наскоро гледах двама приятели как се пускаха по шосето - GSXR срещу CBR, "пипнати" хилядрки и двете. Това си струва да се види... и да се чуе... Не знам дали си представяте за какво ускорение става въпрос...
В населено място, независимо дали говорим за някое пропаднало село или София - спазвам, максимум до 60. Прекалено много непредвидими фактори има - глухи и слепи старци, деца гонят покемони, животни, заплеснати каки с телефони, тинейджъри със слушалки, нахални бакшиши, зомбирани пешеходци, други рацери... За мен гонките в рамките на населено място са безумие, а тези, които ги правят - престъпници.
В населено място, независимо дали говорим за някое пропаднало село или София - спазвам, максимум до 60. Прекалено много непредвидими фактори има - глухи и слепи старци, деца гонят покемони, животни, заплеснати каки с телефони, тинейджъри със слушалки, нахални бакшиши, зомбирани пешеходци, други рацери... За мен гонките в рамките на населено място са безумие, а тези, които ги правят - престъпници.
Excellent! Steven is my name!
K_Ilkov написа:На БМВ къпа има 30-тина коли от всички рацери тука дето са ?!?!
1. ньема кинчи за такива екстравагантности - тва винетка, гуми, бензин, ядене, нощувка, рискове
2. на пистата изведнъж се оказва, че въобще не си толкова бърз, колкото си мислиш, следователно после няма с какво да се похвалиш и не си струва - виж т.1
3. тръпката е различна
аз харесвам на магистралата да посръчкам, на подбалканската също
така в града - не ми е интересно, в СФ асфалта е много хлъзгав на повечето кръстовища и не мога да стартирам нормално, пък и не карам малка осичка за светофарни гонки
което всъщност не спира всякакви с Е36/Е46/А4/тико/саксо/алфа и прочее да ми се пънат да се доказват като ме видят
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Май сте пропуснали цЕла епоха от развитието на тоя форум

Ubi dubium, ibi libertas
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
И аз това си мисля! Цял подфорум Street racing беше затворен, та тази тема ми е малко в разрез с общоприетото. Ще има катинар скоро според мен.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Никога.
Нито с е36цата, още по-малко с е28цата

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Преди 2-3 месеца неволно участвах, когато един "колега" с много 'брЪзо БВМ Е36 316i и лепенка на форума реши, че ще покаже на околовръстното след ОМВ на всички събрали се от форума, как този изгнил навес вдига над 100км/ч и може да мине между колите. Резултата, е че едва не се пребихме всички заради този безмозъчен.
Твърдо против това съм ...
Твърдо против това съм ...
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Ако под гонка се разбира между, трафика шахматно да се гоня с някой... не никога. Но иначе с доста познати съм се пускал, да премериме колите и кой какво е пипнал, това извън населените места, когато има видимост на широк и хубав път. Случвало ми се е и някой друг път на извънградски път и магистрала да се позакача с някой и за малко да понастъпим ако има видимост.. Обаче ако почне шаренето по лентите глупави маневри без видимост обикновенно връщам газта и се отказвъм първи, не си заслужава. По светофарите и градските булеварди от първа-втора никога не раздавам цялата газ, защото всеки който кара една идея по-силна баварка /само на задно/ знае, че сцепление няма, а гонките в такава среда най-често ги слушаме по новините, помляна спирка, блъснати пешаходци и тн..
Последна промяна edimen на 25 Авг 2016, 9:32, променена общо 1 път
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
hell's angel написа:Май сте пропуснали цЕла епоха от развитието на тоя форум![]()
![]()
точкааааа ... точкаааааа

Хаос написа:K_Ilkov написа:На БМВ къпа има 30-тина коли от всички рацери тука дето са ?!?!
1. ньема кинчи за такива екстравагантности - тва винетка, гуми, бензин, ядене, нощувка, рискове
2. на пистата изведнъж се оказва, че въобще не си толкова бърз, колкото си мислиш, следователно после няма с какво да се похвалиш и не си струва - виж т.1
3. тръпката е различна
Така е ... и се оказва, че и още няколко К няма да те направят много по-бърз

Тръпката е различна, къде по-яко е да направиш две гонки и да идеш на кафе да раздуеш

ogata написа:Никога.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...