Градски автоматик около 6000 лева

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Градски автоматик около 6000 лева

Мнение от jordanov » 30 Авг 2016, 0:11

Колеги, време е да вземем кола за сестрицата. Първата й такава. Тя е от тези шофьори, които ако минат покрай нас ги псуваме, но автомобилът вече е крайна необходимост - ще се научи :)
Колата ще се кара 95% градско, офиса й е на 1 км от дома, което предполага двигателя да е бензивнов. Загледахме ситроен ц3 автоматик, но във форума им зачетох и направо се уплаших. Вярно, че по тези форуми пишат хората с проблемите ама... на кантар съм да капарирам една на малко километри(доказани от официалния представител със сервизна история). При маневриране по време на паркиране напред назад нещо жужи... на D и R. А колата е на 65 000 км. Първо да попитам някои има ли преки впечатления от конкретния модел и скоростна кутия на ситроен?
И второ да ми нахвърляте сполучливи варианти - градски автоматик за около гореспоменатата сума.
Като изисквания мога да добавя:
Да е красива и да не създава проблеми, автомобили над 100 конски сили не са за предпочитане... Дизел също - не знам зимата на -10 как ще му понесе каране по 1 км :) По възможност 5 врати.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Re: Градски автоматик около 6000 лева

Мнение от top » 30 Авг 2016, 0:59

jordanov написа:Колеги, време е да вземем кола за сестрицата. Първата й такава. Тя е от тези шофьори, които ако минат покрай нас ги псуваме, но автомобилът вече е крайна необходимост - ще се научи :)
Колата ще се кара 95% градско, офиса й е на 1 км от дома, което предполага двигателя да е бензивнов. Загледахме ситроен ц3 автоматик, но във форума им зачетох и направо се уплаших. Вярно, че по тези форуми пишат хората с проблемите ама... на кантар съм да капарирам една на малко километри(доказани от официалния представител със сервизна история). При маневриране по време на паркиране напред назад нещо жужи... на D и R. А колата е на 65 000 км. Първо да попитам някои има ли преки впечатления от конкретния модел и скоростна кутия на ситроен?
И второ да ми нахвърляте сполучливи варианти - градски автоматик за около гореспоменатата сума.
Като изисквания мога да добавя:
Да е красива и да не създава проблеми, автомобили над 100 конски сили не са за предпочитане... Дизел също - не знам зимата на -10 как ще му понесе каране по 1 км :) По възможност 5 врати.

Аз имам Citroen C2 1.4 бензинов 75к.с. с sensodrive скоростна кутия и съм много доволен, купих си я точно с цел да си я карам само градско, защото джипа ми е крайно неудобен за София. Не знам дали говорим за един и същ вид "автоматик", моята е с роботизирана кутия, което значи че няма съединител, само газ и спирачка а скоростния лост има 3 позиции "А" - на която се кара, "N" - неутрална и "R"... също има и пера на волана за ръчно сменяне на скоростите. Моята е купувана от официалния вносител и само там е поддържана, аз я купих когато беше на около 100 000км. а сега е на 130000, поддържам я само в официалния сервиз, освен консумативи се наложи да сменя активатор на съединител на скоростна кутия, това превключва скоростите и то е най-проблемно, в смисъл че си е част която като и дойде времето се подменя и после няма проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Авг 2016, 1:01

Не, тази която гледах не е със sensodrive. Четох, че всъщност твоята кутия е по-скъпата за поддръжка. Ти автомата проверява ли го в официалния сервиз или... Там могат ли да кажат нещо за състоянието му?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 30 Авг 2016, 1:51

Ако е истински автоматик просто трябва да се тества как превключва, да не форсира между предавките, също да не удря, общо взето ако всичко му е наред при каране и му се сменя маслото, едва ли скоро ще направи проблем. Иначе моята преди да я купя, предишния собственик ме предупреди че нещо от време на време не е наред със скоростите и очаквах да се появи проблем. В сервиза на ситроен са ми обновявали софтуера на скоростите и също са ми сменяли маслото. Трябва някой който има софтуер за пежо/ситроен да каже дали може да се провери нещо за автоматика, аз не знам.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 30 Авг 2016, 8:06

Една съседка имаше C3.... всеки ден тая кола беше по ел. техници буквално... Продаде го на страшна загуба само и само да и се маха от главата. Сега взе Golf 5 и не съм видял да слиза от него... Баща ми също кара един Цитрус и доста често се налага да слиза от колата през стъклото и да му се смеят хората (имат много проблемни брави, дръжки и ключалки) Сам си направи изводите дали си заслужава да купуваш френска кола с цел да спестиш пари... :bchug:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Авг 2016, 8:32

Приятел, нали затова питам и за други варианти и впечатления от автоматика на сутиенчето.
Иначе и аз имам един приятел с е46 на който бравата на вратата му се преебва и си отваря отвътре, ама никой не му се смее. А на друг приятел с 535 много бързо му се износват задните гуми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 30 Авг 2016, 9:14

Някой има ли впечатления от автоматиците на форд фиеста/фюжън и опел корса, а защо не и фиат?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от leionel » 30 Авг 2016, 9:39

Здравейте Колега,
Да дам моите 5 стотинки по темата - познат кара Нисан Микра автомат (около 2003-2006 година, не съм сигурен за точната година) - за двигателя немога да кажа със сигурност, ни мисля че е 1.2 80 к.с. или 1.4 83 к.с. (не съм сигурен за конете, говоря по спомен). Взема я преди около 3-4 години за мисля 7к и до момента има 50-60к навъртяни, предимно от жена му градско из София и няколко по-дълги пътувания до Стара Загора / Петрич преди да си вземе Х3. Автомата е с 4 степени, нормален с торк конвертор. Досега е сменял само масла и филтри, като по-скъпото е маслото на скоростите, за което по спомен даде около 300 лв., но това е долу-горе едно и също за тези автомати. Единствения "ремонт" беше датчик за позицията на скоростния лост, поради факта, че не отчиташе когато лоста е на Р и трябваше да я пали на N, но по спомен и това беше някакви смешни пари. Като разход немога да кажа със сигурност, но за града на къси разстояния колкото и да е разхода според мен дизела не е разумен избор.
Поздрави и успех с покупката :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Авг 2016, 10:47

За 1км да купуваш кола? :bowdown:
с такси ще и 10 пъти по евтино :mhihi: хора стегнете се малко!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 30 Авг 2016, 10:49

Както казаха можеш да погледнеш голфа, а ако ти е големичък направо поло :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Авг 2016, 11:04

kiko написа:За 1км да купуваш кола? :bowdown:

Кажи коя таксиметрова компания ползваш и колко ти излиза? И до морето може да кажеш колко ти излиза с таксито. Аааа и кажи какво е заглавието на темата? За един приятел питам?
Пс. Стегнах се, както каза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Авг 2016, 11:28

Хората са се разглезили масово :confused:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 30 Авг 2016, 14:26

cod-cdbp написа:

Хората са се разглезили масово :confused:

И това и у нас е много евтино да си вземеш някакъв таралясник и да си кадиш на воля. :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 30 Авг 2016, 14:40

Според това, което търсиш мисля, че Лупо или някоя А класа са перфектни. Не съм ги притежавал или карал дори, но гледам масово мадамите карат такива и уш нямат особена философия по поддръжката, е само маслото на автомата е хубаво да са преглежда. За лупото не знам, но А класата от познат знам, че не е хубаво да се впускаш в дълги пътешествия :mhihi: или просто той я е понапънал малко хаха
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 30 Авг 2016, 15:34

c7aH4eB написа:Според това, което търсиш мисля, че Лупо или някоя А класа са перфектни. Не съм ги притежавал или карал дори, но гледам масово мадамите карат такива и уш нямат особена философия по поддръжката, е само маслото на автомата е хубаво да са преглежда. За лупото не знам, но А класата от познат знам, че не е хубаво да се впускаш в дълги пътешествия :mhihi: или просто той я е понапънал малко хаха

за съжаление, имам лични наблюдения над А-класата. Не бих я препоръчал в никакъв случай!

Следваща

Назад към Извън Темата