Как развивате себе си?
Модератор: Общи модератори
Как развивате себе си?
Тук има доста теми и гледам хората обичат да дават съвети и да изказват компетентни мнения. Често обаче забелязвам как се обвиняват работодателите, че плащат малко и че държавата взима много.
Искам да ви попитам през годините как развивате професионално себе си така, че да си повишавате заплатата/свободното време или очаквате това да е задължение на работодателя към вас?
Искам да ви попитам през годините как развивате професионално себе си така, че да си повишавате заплатата/свободното време или очаквате това да е задължение на работодателя към вас?
- Kaliqn Nenchev
- Потребител
-
Re: Как развивате себе си?
Да.... тук ще допълня само, че всеки знае поговорката.....човек се учи цял живот!!! Дали обаче може да се разгледа така??? По-този начин,който показва, че човек винаги може да научи нещо ново??? Или от друг ъгъл, че човек така трябва да живее,ле да се опитва да учи и да се развива цял живот!!!???
И само още една интересна....човек без работа си изгражда пороци.....тук с тълкувяне няма да подсказвам....
Sent from my E2303 using Tapatalk
И само още една интересна....човек без работа си изгражда пороци.....тук с тълкувяне няма да подсказвам....

Sent from my E2303 using Tapatalk
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Уча постоянно нови неща - нови технологии, нови features на новите версии на вече познати технологии, изпити и сертифициране в съответните технологии и така в няколко компании. Тва допреди време. Видях, че няма смисъл да си съдирам гъза и да взимам има няма 100-200лв. повече(и то с 300 зора, увъртания и т.н.) от хора, които не вършат и половината на половината от това, което аз правя - и като работа и иначе и се отказах. Всяка фирма е същия хой. А като сложат и някое връзкарче на ебаси и заплатата ми иде да им пратя някой муджихидин да ги гръмне сите 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Това е..+ Че с едни и същи отговорности и обем работа и позиция в 2 различни фирми можеш да вземеш заплата различна в пъти..madafaka_donkele написа: Видях, че няма смисъл да си съдирам гъза и да взимам има няма 100-200лв. повече(и то с 300 зора, увъртания и т.н.) от хора, които не вършат и половината на половината от това, което аз правя - и като работа и иначе и се отказах. Всяка фирма е същия хой. А като сложат и някое връзкарче на ебаси и заплатата ми иде да им пратя някой муджихидин да ги гръмне сите
Дори и в една и съща фирма даже..
Работодателите са като полицаите,политиците и сперматозоидите-от няколко милиона един става човек..
Търсиш си средата и да си доволен без да го мислиш колко даваш и вземаш,на хартия може да е супер,ама в реалността е различно. Важното е да си намериш мястото и да си спокоен.
Въпросът е малко подвеждащ и манипулативен. Човек не е нужно да се свръхквалифицира нон стоп ,в самия процес на работа ставаш все по-ефективен,научаваш тънкости и специфики за фирмата,предлагаш подобрения и т.н. -ако имаш вътрешна и външна мотивация ест. Като цяло, много малко са местата,където ще ти дадат заслуженото,на повечето е по-печеливша стратегията на шопа-никога да не могат да ти платят толкова малко ,колкото си изработил..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Както и да се развиваш, целта трябва да е в един момент сам да си станеш работодател... иначе все ще има недоволни 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- nqmam_bmw
- Потребител
-
А, всъщност, какъв е проблемът да си си посредствен, мързелив и ретрограден през целия си (кратък) живот? 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ИДеалният събирателен образ на държавен служителnqmam_bmw написа:А, всъщност, какъв е проблемът да си си посредствен, мързелив и ретрограден през целия си (кратък) живот?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Как развивате себе си?
nqmam_bmw написа:А, всъщност, какъв е проблемът да си си посредствен, мързелив и ретрограден през целия си (кратък) живот?
Не мо'еш си купиш последен модел БМВ и ти сЪ кефят мацките...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
bum_bum написа:И тогава осъзнаваш, че всъщност ядовете едва сега започват.
Точно

При мен се случи да отворя втори бизнес, който няма нищо общо с първия.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
dextuar написа:nqmam_bmw написа:А, всъщност, какъв е проблемът да си си посредствен, мързелив и ретрограден през целия си (кратък) живот?
Що ми е последен модел БМВ, като те кълват най-много на е-36 ?

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
nqmam_bmw написа:dextuar написа:nqmam_bmw написа:А, всъщност, какъв е проблемът да си си посредствен, мързелив и ретрограден през целия си (кратък) живот?
Що ми е последен модел БМВ, като те кълват най-много на е-36 ?
Ключовата дума е "мацките"

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз никога не съм го разбирал това самоизискване от една определена маса народ - не е ли да започна да работя за себе си не е работа... За мен важното е да намеря среда, в която да работя приятно и да имам потенциал за развитие. Моят личен пример - попаднах на шеф мечта; работим си двамата с кеф и сме реално приятели; за средата, в която се намирам заплащането е добро, като принципа е колкото повече се трудиш толкова повече заслужаваш, съответно и получаваш (принципа се спазва!, това е доста важно
). Не се развивам с някакви бесни и завидни темпове и не ме е срам да го призная. Просто обичам нещата да стават спокойно, без излишно напрежение и срокове, да преговарям вече наученото, за да добивам повече увереност и т.н. Да си вадя душата, защото живота минавал... такова нещо не съществува при мен. Щото като станеш на 50 и погледнеш назад и... видиш, че не си много далеч от където си тръгнал... не вярвам да е приятна емоцията.
Но вече си се изтормозил и изхабил и нямаш особено много ходове и най-вече енергия да ги осъществиш. Всичко е до постигане на хармония и дано повече хора го разберат. А сравняването с другите винаги ще го има и то е хубав стимул да си по-напреднал и по-добър, но... често се прекалява и ситуацията започва да прилича на избиване на комплекси.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз от години имам 2 правила.
1. Не трябва да има ден, в който да не съм научил нещо ново в индустрията, в която съм. Това е тегаво, но се преодолява ако индустрията си я превърнеш в хоби.
2. Използвам всичко от точка 1, за да работя по-малко (в моя случай, да автоматизирам повече), но това да носи нарастващи приходи.
3. Бири.
Шеф нямам, надявам се да не се отпусна прекалено за да се стигне до там, че да заимам отново.
1. Не трябва да има ден, в който да не съм научил нещо ново в индустрията, в която съм. Това е тегаво, но се преодолява ако индустрията си я превърнеш в хоби.
2. Използвам всичко от точка 1, за да работя по-малко (в моя случай, да автоматизирам повече), но това да носи нарастващи приходи.
3. Бири.